[]

Penny Dreadful

Nasıl dizi ??? goruyordum ama hic baslamadım.

Başlayayım mı?


 
bence güzel dizi, karanlık, hafif gizem-korkumsu, doğaüstü olaylar vs var


  • nucleon  (23.05.16 20:29:28) 
güzel dizi. bence izleyin.


  • allanpoe  (23.05.16 20:29:34) 
Basla bence. Fantastik/gerilim/macera filan. Hos. Oyuncular da super.


  • kuehles blondes  (23.05.16 20:35:53) 
süper. başla.
yıllar önce (bkz: the league of extraordinary gentlemen) filmini izleyip çok beğenmiştim steampunk bir evrende çeşitli karakterler. Onu da izle güzeldir ama bu dizi olup Eva Green'li falan çok daha iyi olanı :D

  • rodriguez2  (23.05.16 20:47:09) 
muhteşem. başka bir yapım olsa bu kadar fantastik ve edebi mit ile çorba olacakken bu adamlar çok nefis bir yemek ortaya koymuşlar. bir de eva green var ki hayran bırakıyor kendine tekrar tekrar... edebiyat seviyorsanız zaten hiç kaçırmayın derim.


  • matrix  (23.05.16 20:57:53) 
ben sevmiştim.


  • king lizard  (23.05.16 20:58:50) 
Burada bu kadar ovulunce on dk baktım, klişe gibi geldi bana ama bi ara tekrar bakarım herhalde.


  • damdanakan  (23.05.16 21:07:02) 
biraz abartıcam ama gelmiş geçmiş en "edebi" dizidir kendisi. aksiyon yok, olay örgüsü çok gevşek ve üzerine pek düşülmüyor ama bunlar kasıtlı; asıl vurgulanmak istenen dönemin atmosferi, diyaloglar ve o diyaloglarda yapılan atıflar. insanın kendiyle mücadelesi, doğayla mücadelesi, diğer insanlarla mücadelesi, tanrıyla mücadelesi, erklerle mücadelesi, sanayiyle mücadelesi, dogmalarla mücadelesi gibi hepsi uyumlu bir şekilde anca ve anca kallavi edebi eserlerde karşılaşabileceğin çatışmalara yer vermesi ortaya izlemesi ve sindirmesi zor ama damakta inanılmaz bir tat bırakan bir eser çıkmasını sağlıyor.

zaman geçirmek için izlenecek bir şey değil, korkup gerilmek için de; klasik dönem eserleri gibi, ağır ama olgun. standart dizi gözüyle bakınca kurgusu vs. çok iyi değil ama tarzı öyle değil zaten. oyunculuklar iyi, hele ki eva green ve rory kinnear muhteşem oynuyorlar; özellikle birlikte oynadıkları sahnelerde. neredeyse bilindik bütün korku-fantastik mitlerine yer veriyorlar, verecekler; en eskisinden en modernine.

atmosfer zaten müthiş, bütün bu fantezilerin gerçekleşmesinin belki de en mümkün olduğu zamanda, viktoryan britanyasında geçiyor. gerçekten de bütün o karanlıklar bir araya gelip bir dönemde var olacağız diye anlaşsalar tam da o dönemi seçerlerdi. bunun peşine bir de erken amerika medeniyetini getiriyorlar ortaya, orası da ayrı bir cehennem.

başla amk başla.
  • baba jo  (23.05.16 21:38:44) 
oha şimdi son (s03e04) bölümünü izleyip geldim de, abi yok bambaşka bişey olmuş bu. İlk sezon çok müthiş gelmese bile izle iki ve üç muhteşem.


  • rodriguez2  (24.05.16 00:01:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.