[]

Araba mi alsam?

Simdi durumumu anlatayim. Istanbulda merkezi bir yerde oturuyorum ve isim evden yuruyerek 5dk filan suruyor. Simdiye kadar hic araba almayi da dusunmuyordum.(yas 26) Gecen sene bi heves yapip motor ehliyetine yazilip, sinavi gecmistim. Soyle vespa aliyim gezerim modundaydim. Ama Istanbul trafiginde gotum yemedi pek vazgectim gibi gibi. Ancak haftasonlari kullanmalik yakin yerleri gezerim , kamp yaparim vs diye araba mi alsam diyorum. Biraz birikmisim var, aile de yardim Eder 30civari soyle otomatik mitsubishi colt,Toyota yaris, Citroën c1 var aklimda. Ne dersiniz biraz uzun oldu Ama almali miyim sizce ve bu modeller nasildir?




 
Haftasonları araba kirala; arabanın bakımıydı, sigortasıydı, parkıydı vb masraflarından daha ucuza gelir, hem her hafta farklı arabaya binersin.


  • diabolus79  (23.05.16 14:51:53) 
soru uzun ama cevap kısa:
alma.
iş yerin bu kadar yakın ve sigorta vs. masraflar tavan yapmışken bir de trafik yoğunluğunu ekle, bir kez daha düşün.
  • 1adam  (23.05.16 14:53:41) 
arabaya ihtiyacın yok gibi duruyor.


  • sutlu nescafe  (23.05.16 14:58:00) 
bu durumda araba kiralamak bence de daha mantıklı.


  • sta  (23.05.16 15:00:54) 
Araba kiralamak ugrastirici bir olay oldugundan useniyorum Ben. Baktim hava guzel sabah atlayip igneadaya giderim vs modunda olcagimdan kiralama secenek degil.


  • solenkol  (23.05.16 15:03:50) 
Araba masraflı bir şey. Ama keyfiniz için hem ilk alımda hem de araba sahibi olduğunuz sürece bir miktar paradan feragat edebiliyorsanız bence alın. Arabada maksat keyifse kar/zarar hesabı yapmanın anlamı yok; çok yoğun kullanım yoksa araba her türlü zarar zaten :).

Otomatik alacaksanız tam otomatik Japon araçlarını öneririm.
  • Abdurrahman  (23.05.16 15:08:30 ~ 15:10:00) 
senin olayın motor.


  • vodafona kayıtlı böyle bir kullanıcı yoktur  (23.05.16 15:17:43) 
yoyo falan gibi servislerden araba kiralayın. kira+yakıt aylık 1000 liraya geldiği zaman araba alın.

2016 rakamıdır, günceldir.
  • babilbaligi  (23.05.16 16:11:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.