[]

Türkiye'ye gelince mutsuz oluyorum :(

İşim gereği yurtdışına çıkıyorum sürekli. 1 hafta vs kalıp geri dönüyorum. Önceden her döndüğümde "ohhh be gözünü seveyim ülkemin" diyordum ama son bir yıldır dönmek istemiyorumTürkiye'ye. Gelir gelmez trafiği, maganda taksi şoförleri ve insanların aksiliğiyle karşılaşıyorum ve bunalıyorum.

Daha dün amsterdam'da kızın birine yol sordum, gel beni seni bırakayım deyip arabasıyla otele kadar bıraktı beni ya. önceden biz daha iyilik sever, daha cana yakınmışız gibi düşünürdüm ama artık sevmemeye başladım insanımızı :(

neden böyle oluyor sizce? bir de buradaki sosyal yaşantımdan çok memnun değilim ondan mı acaba?

 
sen gavurlaşırken kaçırdın galiba, biz artık yeni türkiyeyiz sana ve senin gibilere ihtiyacımız yok!!!


  • baba jo  (20.05.16 20:51:16) 
belirli bir yaşa kadar önyargılarla büyütülüyorsun. türkler şöyle güçlü, şöyle erdemli gibi ırksal yüceltmeler. sonrasında yurtdışına gidip görünce gerçekleri görüyorsun.


  • hayley williams ile evlenecek genc  (20.05.16 20:53:16) 
bence türkiye'deki insanlara atfedilen "yok şöyledirler, yok böyledir" kısmı uyduruk. çoğu misafirperver değildir, komşusu açken kendisi rahat uyur, öğrenci evine bi kap yemek vermez, trafikte kural yoktur, taksiciler yolcuyu çarpmaya çalışır, esnaf müşteriyi kazıklamaya çalışır, kim kimi bulduysa.


  • cemallamec  (20.05.16 20:59:02) 
Çünkü burası at penisi gibi bir ülke.


  • jadle  (20.05.16 21:09:38) 
turkiyeden turkleri cikarsan guzel ulke aslinda dasfasd

hayley +1
biz nasil yetistirilmissek, hep asil, guclu, ulu bir millet oldugumuzu dusunmusuz ama turkiye disindaki hayati taniyinca turklerin ne kadar da iplenmeyen bir millet oldugunu gorunce hayatimizin hayal kirikligini yasiyoruz. daha dun annemle konustuk, turkiye harita uzerinden silinip gitse kimsenin umrunda bile olmaz. hatta kimisinin isine gelir.

osmanli'nin hosgorulu politikasi varmis. fethettigi yerlerdekilere hepiyi davranmis. o zaman neden balkanlar dahil tek bir millet bile cikip da evet biz osmanlilari cok sevdik demiyor? bulgarindan makedonuna, moldovalisindan romanyalisina kimle tanistiysam tarih derslerinin bizimkilerle ne kadar celistigini gordum. gerci tabii ki hicbir ulke kendi tarih dersinde kendisini kotulemez, diger ulkeleri de "aman bizi ne de guzel fethettiler" diye anlatmaz.

su anda almanyada 3 kurus kazanip o parayla da sifirdan lisans okumaya calisiyorum. turkiyede bitirdigim universitedeki sinif arkadaslarim is sahibi oldu, ev araba sahibi oldu. ben bu yasimda ikinci kez universite bitirmeye calisiyorum ve bunun kararini 3 sene once almanya'da uzun sureli kaldiktan sonra turkiye'de havaalanina ayak bastigim anda aldim. uzun sureli kaldigim icin elimde 2 tane buyuk boy valiz, 70 litrelik bir sirt cantasi ve bir de laptop cantasi vardi. almanya'dan ayrilirken havaalanindaki troyley gorevlisi can cekistigimi gorup para falan almandan bana bir tane troyley getirmisti, kendisi getirdi, benim gidip almama bile gerek kalmadi. turkiyeye inip bagajimi aldiktan sonra hepsini tasiyamayacagim icin yine troyley almaya karar verdim ama yanima bozuk turk lirasi almayi unutmusum. 1-2 euro metal para vardi. gorevliye durumu anlatip euro versem olmaz mi dedim, adam yok bana ne git birisinden tl bul dedi. yahu 60 kilo yukum var bu sekilde nasil yapayim dedim, bana ne git bul dedi. o sirada ben sinirden aglamamak icin kendimi zor tutarken zaten insanlar bagirip cagirismayi izliyordu. alman bir cift gelip bana 2 tl uzatti, bize lazim olmaz zaten kolay kolay diyerek.

iste o anda turk insanindan bir nebze daha nefret ettim. bu da boylebi animdir.

adam isini yapmis diyeni doverim.
  • letheavendangered  (20.05.16 21:14:21) 
Yaşam şartları daha yüksek; insanların epitim düzeylerinin daha iyi olduğu yerlerde yaşamaktan -pek tabi- hoşlanıyorsun ve o standartları buradan bulamamaktan yakınıyorsun. Bence, son derece anlaşılır bir durum.
Misal, yukarıda ki anlattığın mevzuyu doğudum yerde yaşanma ihtimali sıfır. Rakamla yazayım; 0.
BAk beni de üzdün şimdi :(
  • pangea  (20.05.16 21:15:36) 
iskandinav ülkelerine gidenler öyle oluyormuş daha küçük ve düzenli ülkelere gitmişsindir belki


  • qazedcsrfvtyhngujmkol  (20.05.16 21:16:27) 
Amsterdam'dan sonra hissetmen normal. cannabis etkisi o. tribe giriyorsun sonra düşüşe geçiyor. bi amsterdam a giden her türk gibi rasgele cannabis tükettiysen olmaz. bu söylediklerimin hepsini cannabis tükettiğini varsayarak devam ediyorum.

white widow: o an iyi fakat sonradan tamda bahsettiğin bu evre oluyor
jack herrer uzun sürede o da sıkıntı yaratıyor,
super lemon haze: bu sıralar favorim henüz olumsuzluk yaratmadı.
bir de indica türlerin şöyle bir kafası oluyor. herkesin sanki kafanı açacaklarmış gibi uzak duruyorsun ki açıyorlar da. bunlar benim deneyimlerim.
  • gokhan atestepe  (20.05.16 21:16:59) 
cannabis falan almadım yahu. bildiğim şirket eğitimi çıkışında oldu olay, üstelik bu tek değil ki bunun gibi bir sürü yaşadım ya. almanya, ispanya, hollanda hepsinde insanların geneli nazikti. birine bir şey sorunca sanki ben onu bıçaklayacakmışım gibi bakmıyor. kaba, kötü insanlara alışmamışlar çünkü.

ya beklediğin otobüsün 9:42'de geleceği yazıyor ve otobüs tam 9:42'de geliyor. otobüs ya tren bile değil :(

yola adımını attığında bir araba tarafından ezilmeyeceğini bilmenin rahatlığını yaşıyorsun. mesela bisikletliler bile duruyor kırmızı ışıkta, yeşilin yanmasını bekliyor.

en güzeli de insanlar seni yalnız görünce sana bir aktivite bulmak için, seni yalnız bırakmamak için elinden gelen her şeyi yapıyor :(
  • peace.on  (20.05.16 21:47:15) 
ben de amsterdam'da kısa bir süre bulundum yakın bir zamanda ve sabiha'ya indiğim an geri dönmek istedim. amsterdam'daki insanlar kadar yardımsever ve mükemmel tipler görmedim.
ben de 18-19 yaşlarında birilerine yol sormuştum, nasıl mahçup oluyorlar yardım edemeyince, gidiyorlar sorup geliyorlar falan. her şeyiyle hem güleryüzlü hem de yaşamaktan keyif alan insanlar, tabii gündemi o kadar sakin bir ülkede yaşasak biz de öyle oluruz.

örneğin, otobüs şoförüne yol sormuştuk, yanlış yere doğru gidince adam indi peşimizden koşup tekrar tarif etti falan, dumur olduk. burda olsa kör müsün bakmıyor musun nereye gittiğine diye azar yerdik. yani kısacası şartlar insanı da şekillendiriyor. bu ülkenin bu gündemi ve insan tipiyle onlar gibi olmamız imkansız..
  • arkburak  (20.05.16 22:00:41) 
Bana da oluyor biraz yurtdisina cikinca bu. En onemli fark insanlar. Ben de yurtidisna cikmadan once onlar kotu biz iyiyiz zannederdim.
Insanlarini en begendim yerlerin basinda da Amsterdam gelir:)
Bir de 1 hafta kalip geri dondugumde herkesin turkce konustugunu gorunce biraz tuhaf geliyor ilk basta:) Sik sik yurtdisina cikan biri degilim, belki ondandir.
  • stavro  (20.05.16 22:15:14 ~ 22:17:01) 
sorun bence daha çok istanbul.


  • nuisance  (20.05.16 22:31:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.