[]

IT Sektörü Satış

merhaba,

genel it sektöründe database satışları, büyük erp software satışları vesaire bunları kim yapıyor nasıl bağlıyor?

aşırı teknik bilgi / kod yazmaca bilmek şart mı?

makina mühendisi olarak software bazlı sadece cad, bir miktar matlab simulink, çok çok az da c bilen biri olarak bilişimde partnerlarla satışa akmam ne kadar mümkün?

önceki işim inşaat sektöründe, projelendirme + iş bağlama + on site süpervizyon idi.

ikna, kafalama vesaire satışsal yeteneklerim epey mevcut fakat illa bilgisayar mühendisi mi olalım ulan!!

ufuk açıcı yorumlar için şimdiden teşekkürler.

 
bilgisayar mühendisi olmana, kod bilmene gerek yok. satış pazarlama işi ayrı bir departmandır.

senin gibi kişiler bağlıyor zaten. ancak genel manada kendi productlarına da mükemmel bir hakimiyetleri oluyor. neleri yapıp neleri yapamayacaklarına son derece hakimler.

bir de analiz yetenekleri gelişmiş oluyor. müşterinyi isteklerine göre yönlendirmeye, ürünün o isteklere göre şekillendirip şekillendirilemeyeceğine vakıflar.
  • jugador  (20.05.16 10:33:34) 
Biz zaman zaman satisci aldik ise ve hepsi de IT isini bilmiyorlardi. kimisi daha once seramikcide, kimisi doncuda, kimisi kimya firmasinda satisci olarak calismisti.

temel bilgileri ogrenmek ve cevap verebilmek zaten işin şanındandır, bunun disinda ekstra bir bilgiye ihtiyacin yok. senin esas gorevin yeni musteriler bulmak ve mevcut musterileri korumak olacaktir zaten. sen bir musteri bulduktan sonra urunun sunum isini yaninda gezdirdigin teknik vatandas yapacak genellikle.

biz teknik calisanlar, musteri bulmak, mevcut musteri ile iletisim haline olmak, musterileri tanimak, onlara ozel davranmak, onlari akilda tutmak (bazen firmadaki sistemin yonetici sifresini hatirlarsin da firmadaki yoneticinin adini hatirlayamazsin) gibi konularda eksik kaliyoruz.

yine teknik ve satis arasindaki paslaşmalardan biri; teknik tarafta calisanlara firmalardan gelen ekstra talepleri satiscinin kucaklayip faturalanabilir hale getirmesi. bir servis isi alirsin ve servise gonderdigin adam orada 3 is birden cozer. bu ekstra islerin gelire donusmesi icin satisci devreye girer ve musteriyle fiyat konusunu konusur.

dedigim gibi bu safhalarda satacagin urune yonelik genel bilgiler disinda teknik bilgiye ihtiyac yok.
  • kratos  (20.05.16 11:00:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.