[]

Brokoli complete protein haline nasıl getirilir?

şimdi malumunuz brokoli nerden baksanız nominal değerlerde bir büftek kadar protein barındırıyo. Gelgelelim kendisi kimi aminoasitlerden yoksun olduğu için hayvansal protein etkisi yaratamıyo vücutta. Özellikle brokoliyi comlete protein haline getirip de güzel bir tat yakalayan arkadaşlar varsa can kulağıyla dinliyorum. Teşekkürler




 
100 gram brokolide 3 gram protein var.


  • angelus  (19.05.16 18:30:53) 
bunlar buyuk arge yatirimlari gerektiren seyler degil mi?
beyondmeat.com var bezelyeden uretiyor, youtube'da bir programda gostermisti prosesi www.youtube.com

  • bir varmis bir yokmus  (19.05.16 18:43:54 ~ 18:44:28) 
angelusun dediği gibi yaklaşik 3-4 gram protein var brocolinin 100graminda

en yüksek protein oranina sahip sebze soya fasulyesi pişmiş 100 graminda 25-28 gram fln proteini olmasi lazim
  • berginyonbaenre  (19.05.16 18:45:54) 
brokolinin 3-4 gr'i proteinse 91 gr'i da su. kurutulursa gene yuksek oranda protein demek. yanlis bir sey gormuyorum.


  • bir varmis bir yokmus  (19.05.16 18:48:01) 
@bir varmis bir yokmus

100 graminda max 4 gr protein oldugunu varsayalim
100 gram biftekte yaklaşik 25 gram protein olsa

aynı oranda proteini brokoliden almaya çalişirsak yaklaşik 600 gram brokoli yememiz lazim ki baya saçma olur buda(tadını hesaba katmadim bile)

dediğiniz gibi konsantre bir brokoli hapi vs yoksa bunu kendi imkanlarimizla kurutup yenebilir hale getirmeye çalişmamiz bana çok gereksiz bir uğraş ve masraf gibi geldi

amaç illa protein alimini yükseltmekse bunu yapmanin en pratik yolu amacına ve tercihe göre whey,kazein yada soya tozu kullanmak bana göre
  • berginyonbaenre  (19.05.16 19:01:22) 
Cevabı eksik bırakmışım ne yapman gerektiğini de söyleyeyim: Bu işin birkaç çözümü; yani hayvansal olmayan proteinlerinden hayvansal protein etkisi almanın yöntemlerinden biri, besinleri kombinasyonlamak. Bunun için de hangi üründe hangi aminoasitler var, eksik olanlarla hangilerini kombine edebilirsin onu bulman lazım. Yani nohuttaki proteinle brokolideki proteinler hangi aminoasitlerden oluşuyor bunu bulman lazım, eğer eksikler birbirlerini karşılıyorsa aynı öğünde birlikte tüketerek az da olsa hayvansal protein etkisi alabilirsin ama bu çok zahmetli bir yöntem.

İkinci olarak da, bir parça hayvansal proteinin yanında bir parça da bitkisel protein kaynağı tüketebilirsin. Bitkisel proteindeki eksik aminoasitler hayvansal proteindeki aminoasitler tarafından tamamlanır yine "Tam" protein almış olursun ama vegansan falan bu da çözüm değil. Yani istediğin şeyin kolay bir yolu yok.

Bir de soya fasulyesi yüksek protein içerir ama aynı zamanda yüksek östrojen de içerir. Bu hem erkekler hem de kadınlar için oldukça riskli bir durum. Ben çok tavsiye etmem onu.
  • angelus  (19.05.16 19:06:43) 
Brokoli'de israrci misiniz bilmiyorum ama kaliteli karbonhidratlarin bazilarinin 100 gr'da 20 gr protein bulunuyor.


  • evimin paspasi  (19.05.16 19:20:36) 
Yalan bunlar inanmayin,hep yahudi lobisinin isleri.bakin turkce bir adi bile yok.brokoli diye admi olur.bunlar tamamen turk irkini yikmaya yonelik uydurulmus gavur komplolari,yemeyin yedirmeyin.et yiyin,at yiyin.

Bakin ve gercegi gorun ,adamlar sirf brokoli denen bu mesnetsiz seyi sizlere yedirmek icin kocaman mobilyacilar acip koftenin yaninda veriyorlar,ayip degil mi o kofteye,20 20 kofte atarken bi bakiyorsunuz brokoli gommusler.halbuki ne guzel ful kofte,sinirsiz mesrubat ne kadar saglikli.
  • duptıs  (19.05.16 19:21:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.