[]

Karga yavrusu ne yer?

Fazla küçük değil. hafif uçup zıplayabiliyor yürüyüp koşuyor

twitter.com

intenrette hep yumurta süt peynir gi hayvansal şeyler önerşiliyor. Mecbur yumurta verdim de. ceviz ya da muhabbet kuşu yemi yiyebilir mi, iyice ezsem.

Önünde bir sürü kap var, onlardan yemiyor hala, illa vermek gerekiyor ağzına. Ne zaman kendi yiyebilecek aşamaya gelir ki?

 
ben sizin icin internette soyle bir bakayim dedim ne veriyorlarmis yavru kargalara diye, fakat sizin eklediginiz fotodakine benzemiyor diger yavru kargalar acaba baska bir kus tipi olmasin o?


  • mavicorap  (18.05.16 15:14:42) 
Annesiz olduğuna emin misiniz? Annesi olmasa da kolonisindeki diğer yetişkin kargalar ilgileniyor öksüz yavrularla diye biliyorum. Cevizi ezerseniz yer.


  • old possum  (18.05.16 15:14:46) 
www.youtube.com
misal soyle bir video var.

  • mavicorap  (18.05.16 15:15:06) 
www.youtube.com
tamam suradaki benziyor. buradan ona buna tiklaya tiklaya bisiyler bulursunuz zannediyorum.

  • mavicorap  (18.05.16 15:16:41) 
Karga yavrusunu yuvadan aşağı atar uçmayı öğrenmesi için. Bu sırada yuvasını kaybetmiş olabilir. Siz yine o civarlara bakının bence.


  • teknikekip  (18.05.16 15:23:20) 
@kaptan maydanoz

''besle kargayı oysun gözünü'' sözü çok yanlış kullanılmış bir söz. aslı ''besle kargayı oysun(düşmanının) gözünü.'' şeklindedir. kargalar çok iyi ve zeki canlılar gerçekten. balkonda bir süre beslemişliğim var bir tanesini. peynir, simit vs ne versem yerdi. sonra uçup gider, saatler sonra döndüğünde de bana ceviz, aliminyum folyo vs. garip garip şeyler getirirdi teşekkür etmek için. kerata kim bilir nerelerde uçuyordur şimdi.
  • insomni4c  (18.05.16 15:25:38) 
@kaptan maydanoz

çok şaşırdım. korkmuş olsa gerek. gerçi benim beslediğimin de kafasını falan öpüyordum evcil olmamasına rağmen fakat hiç tepki vermiyordu. değişiyor demek ki huyları :/
  • insomni4c  (18.05.16 15:30:45 ~ 15:30:56) 
tr.wikipedia.org karga değil saksağan (ama karga cinsi yine)

et yerler, 100gr kuş başı al, kuş başını ince ince kes (2/3 kuş başı parçası yeter) elinle yedirebilirsin yine, birde sen gaak dedikçe o ağzını açar annesi geldi diyerekten (yavrular yapıyor ama bu biraz büyük belki yapmaz) elinle tıkıvercen ağzına o yutar zaten. yalnız soğuk olmasın parçalar, biraz oda ısısına gelsin. (sen keserken zaten ısınır bi 10 dakka daha bekletirsin olur biter)

bundan hariç kombo mama yapabilirsin, Haşlanmış yumurta, havuç, yumurta kabuğu (hepsini değil tabii), (petibör cinsi) bisküvi (yarım), irmik ve mısır ununu blendar'dan geçirecen, topak topak yapıp yedirecen, çok güçlü bir mamadır, günde bir defa vericen fazlası bozar hayvanı.

Elinde tünek olmadığını var sayıyorum (kutuya koymuşsun hayvanı) o şekilde kanatlarını cırpıp güçlendiremez, ya her gün 1 saat antreman yaptıracaksın yada tünekli geniş bir alana koyacaksın hayvanı, antreman dediğim de aayaklarını ve arka kanat tüylerini birleştirip tutarak elini hafifce kaldırıp indirmek, o sırada kanat çırpar böylece kasları gelişir. birde ayak antremanı var, yine kanatlarını ve arka kuyruğunu birleştirip poposundan tutarak halı (ya halı ya toprak zemin şart) geriye çekmek (yavaşça tabii) bu da ayaklarını güçlendirir.

Genelde ilk günler uçabilselerde konarken dala tutunmakta sorun yaşarlar bu da o sorunu giderir. (koordinasyonu kendi öğrenir, senin yapacağın bişi yok ona)

bir hafta falan yaparsan uçar diye tahmin ediyorum. uçmaya başlayınca kendi yemeye başlar o aşamaya kadar annesi yedirdiğinden elle yedirmeye devam.

Yada bu işlerle hiç uğraşmazsın kapalı genişçe bir balkonun varsa yada evin bir odası müsaitse eşyaların üstünü örter bırakırsın(üstüne pislemesin diye, çıkartması büyük sorun) o kendi kendine öğrenir bütün bunları (ki en güzeli budur)
  • selam  (18.05.16 16:01:55 ~ 16:06:23) 
kedi maması da yiyebilir, kırlangıç-ebabil falan yiyor ıslatılmış-yumuşamış kuru mama ve yaş mamayı. yetişkin kargalar da yiyor zaten. anneleri ağızlarının içine sokuşturduğu için kendisi alıp yemeyi bilmiyordur, gagasının içine koyarak bir kaç lokma verirsen sonra kendisi ağzını açmaya başlar mamayı görünce. suyu da aynı şekilde, damlalık falan gibi bir şeyle ağzına dökmen gerekiyor.
küçükmüş, sana saldırıp gözünü yiyeceğini falan sanmıyorum, yaralı martı bakmışlığım bile var bir kaç saat de olsa, o kadar da vahşi değiller. ama annesini bulmaya çalış, yavruyu çaldın zannedip sana kinlenebilirler sülalecek , o yönleri biraz kötü olabiliyor :)

  • treize  (18.05.16 16:05:04) 
Açılın ben daha önce karga beslemiş birisi olarak cevap vereyim. Veterinere sordum tabi ben gelip buraya sormamıştım. Islatılmış köpek maması verdim daha çok. Onun dışında mısır tanesi, mevsim meyvelerinden kiraz vs verdim. Küçük çay kaşığıyla boğazına kadar veriyordum içgüdüsel tabi. Balkona buzdolabı kutusundan kafes yaptık, arada evin içine salıyordum, bir de kedi yavrusu vardı yakından ilgileniyordu :)


  • bigbadabum  (18.05.16 17:04:39) 
Beylikdüzünde bu türden kargalar var genelde.

Önce yumurtalı sonra kedi mamalı bir şey yaptırdım. Şırıngayla veriyordum akşama doğru , kedi maması kabını götürünce kendi alıp yemye başladı (suda yumuşamış). Ama götürmem gerekiyor illa ağzına kadar kabı.

Su içmedi, damlatmaya çalıştım sürekli.

İlk başlarda uçuyordu zıplıyordu. sonra o da kesildi. ben zorladım biraz.

Boynunun yanından da derisi görünüyor, yumurta filan bulaştı diye tüyler yapıştığından mı bilmiyorum. Avcılar iüye götürmek de istemiyorum o kadar yol çekmesin. sağlıklı gibi.

Balkonlu odamı açtımn hizmetine. takılıyor. Gece napacağımı bilmiyorum. uyuymayacağım gibi zaten de balkon soğuk olur, odama koydum gürültülü. Kutuya geri koydum, orda uyusun diye. karanlık ekran ışığı dışında ama uyumuyor hala. Gece de mi beslemek gerek? Kutunun üstünü kapatmak istemiyorum.

Yüzümü yaklaştırdım kaç kez istemeden bir kaçı, bir şey yapmadı. koluma elime zıpladı, ayakları çizdi sadece.
  • Cursed Chico  (18.05.16 22:28:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.