[]

Guaj boya yapanlara soru

Heves edip 3d printer aldık, bu aralar en büyük eğlencemiz bir şeyler tasarlayıp, çıktısını alıp boyamak. Baya iyi sonuçlar da almaya başladık. Yalnız sorun şu, boyarken fırça izi kalıyor. Bu izin kalmaması için ne yapabilirim? Kullanılan madde yüzünden mi iz kalıyor? Evde guaj ve akrilik boyalar ve bir ince bir kalın olmak üzere iki fırça var. Bunlar dışında nasıl fırçalar alınmalı? Palete gerek var mı? (Tabak kullanıyorum bunun için şimdilik) bir de biraz mat oluyor boyayınca, vernik alsam düzelir mi?

Teşekkür ederim şimdiden herkese.


 
Vernik alsan düzelir evet, bi de bu ahşap, polyester vs. boyama kurslarında ponpon fırça kullanıyorlar, sanırım onlar iz bırakmıyor. Youtube'tan videolarına bakabilirsin. Mesela neler yapıyorsunuz, merak ettim örnekler gösterir misin :)


  • ekaterina  (16.05.16 13:15:03 ~ 13:15:55) 
Krem peynir, pürüzlu çıkanlar için zimpara kullanıyorum zaten ama mesela dün iki tane amblemli anahtarlık çıkarttık, onların yüzeyi dumduzdu. Yine de iz kalır gibi oldu.

Ekaterina; cok buyuk şeyler çıkaramadık henüz, 1 hafta oldu alalı. Anahtarlık, mumluk, kitap ayracı, kalemlik vs. Ama ilk zamanlar cin ali'den bozma adamları zor cikartiyorduk, biraz ilerletince drone yapmak gibi fantastik fikirleri var erkek arkadaşımın :) şu an evde değilim, akşam dönünce resimlerini atarım.

Prhn, boya karıştirma işini deneyeyim o halde.
  • fraise  (16.05.16 13:30:00) 
fırcayı yumusak, boyayı ıyı karıstırıp ınceltıp bırden cok kat atmak, baskı sonrası prımer atıp gerekıyorsa macun/silikon ıle bu basamak basamak dokuyu kaplayıp zımparalama ıle düzeltmek lazım.

3d prop dıye aramaya baslayabılır, prop shop ve punıshed props youtube kanalalrında profesyonel taktıkler alabılırsın.
  • Silesius  (16.05.16 15:07:49) 
Sprey boya kullanabilirsiniz?


  • inawen  (16.05.16 20:29:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.