[]

türkiyede torrent - güncel

18 ay sonra ilk defa evdeyim, azıcık stoklarımı yenilemek amacıyla torrente el atıyordum kı gecen yıl torba yasa altında giren ısplerın deep ınspect yapmasını mümkün kılan olayları hatırlayınca bır duraksadım.

torrent hala illegal ama kımsenın takıp edemedıgı, ceza vs yenmeyen bır olusum mu? acıp paldır küldür indirmeye baslayayım mı yoksa yapmam gerekenler var mı?

google'a sordum, acayip yerlere cıktım, arkadaslara sordum buradakı, dizimag, harikadızı su bundan berı torrent kullanmadım dedıler, bir kısmıda publıc trackerların kapanmasından bu yana el atmamıs.

torrente yardır dıyorsanız, son bır soru daha, hangi publıc trackerın seed rakamları gercekci? extratorrent ve tpb bulduklarım ciddi ciddi ölü cıktı. cook uzak kaldım duyuru, coook...

peşin edit:torrentten bahsedıyoruz, illegal iceriğe dair bir sey demiyoruz, sorun olacaksa modlara, editleme yapabilirim.

edit2:imla, klavye cok zorluyor su an.

 
torrent hiç bir zaman takip edilemeyen bir mecra olmadı bütün eşlerin ip'si kabak gibi görülüyor zaten.
yabancı içerikleri herkese açık, türkçe içerikleri üyelikli sitelerden indiriyorum bi sıkıntı yaşamadım yaşayanı da duymadım.

  • Ufuk  (15.05.16 19:43:40) 
bayadır indiriyorum herhangi bir sorun çıkmadı şimidye kadar.


  • allanpoe  (15.05.16 19:49:37) 
türkiye torrentten ceza alacağın bi ülke değil. rahat ol.


  • freetakilir  (15.05.16 21:21:41) 
@ufuk, torrentin takip edilebilirligi degil de takip ediliyor mu demek istemistim, benim hatam özür dilerim. tesekkürler.

@allanpoe ve @freetakilir, rahatlattiniz, size de tesekkürler, let the torrent feast beginnnn!
  • Silesius  (15.05.16 21:25:31) 
ISP kimin ne indirdiğine bakmaz. Devlet de bakmaz. Birisi "benim filmimi indirmişler" diye şikayetçi olursa "bakalım doğru mu" diye geriye dönük kontrol ederler, olaylar ondan sonra gelişir. Person of Interest dizisinde yaşamıyoruz :))

kayıtların teorik olarak herhangi bir 3. parti şirket tarafından (hak sahibi, hukuk firması) veya İSS tarafından sonsuza dek saklanması mümkün, her zaman mümkün olmayan ise bunların delil olarak kabul edilmesi.

Yani adam senin filmini indirmişse "üç kez ağırlaştırılmış müebbet yesin, onlar bitince de asılsın" gibi saçma şeyler isteyemezsin, yaptırım gücün kısıtlı.

Mesela bir şirket bu işin peşine düşmeye karar verdi diyelim, torrente düşmüş ne kadar içerik varsa hepsini bulup indiriyorlar önce. Eşler bağlanmaya başlıyor, bunları kaydetmeye başlıyorlar. Sonra tek tek mahkemeye veriyorlar indirenleri. Bu davalar yıllarca sürüyor ve attıkları taş ürküttükleri kurbağaya değmiyor.

O yüzden bu yolu seçen şirket sayısı çok az.

"Her filme 50 dolar ödeyeceksiniz lan" dayatması tutmadığı için bunlar oldu gerçi, şimdi orta yolu buluyorlar gibi.
  • hayirsiz  (15.05.16 21:41:41 ~ 21:47:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.