[]

Bebeğimize isim

Bebeğimize (kız) isim düşünüyorduk baya zamandır. Bir kadına çok yakıştığını düşündüğümüz için ilk ismi özgür olacak, orası kesin. Ikinci isim olarak da bahar ya da defne ismini düşünüyoruz. Soyadımız deniz. Yani ya özgür defne deniz olacak ya da özgür bahar deniz. Sizce hangisi daha hoş? Bahar ismini çok seviyoruz ferah ferah, ama biraz söylenişi kaba gibi mi? defneyi de seviyoruz ama defne de çok populer oldu gibi bu sıralar. Fikriniz nedir?




 
Soaydiniz denizse derin olsun bence adi ya. Derin deniz.


  • condom kurşunu  (15.05.16 12:24:16) 
bahar daha güzel.


  • freetakilir  (15.05.16 12:25:01) 
özgür deyince aklıma kaba saba bir adam geliyor. hiç kadınsı bir isim değil. baharın söylenişi hiç de kaba değil. özgür kaba asıl :)


  • cekilmis gayfe  (15.05.16 12:28:30) 
Seçtiğiniz isim kombinasyonuna defne daha çok yakışıyor, büyük ünlü uyumu ve ortak harflerden dolayı.

Özgür-bahar-deniz yanyana hiç olmuyor
  • ambrosia  (15.05.16 12:29:20) 
derya deniz..


  • hakim oynayin dedi  (15.05.16 12:30:52) 
Ben bahar ismini çok severim. Defne de güzel ama dediğiniz gibi sokaktaki 5 çocuktan 3unün ismi defne.


  • fraise  (15.05.16 12:31:27) 
derya denizde süper isim lan valla. bide özgür koymayın ya söylemezsem içimde kalır valla. kırıyosam kusura bakmayın ama erkek ismi bu direk. hayatımda 1 tane falan kız özgür görmüştüm :(

eylül
bahar
derya deniz

güzel isimler bak.
  • freetakilir  (15.05.16 12:34:00) 
özgür koymayın sıkıntı çeker kız ileride eski kız arkadaşımdan biliyorum..


  • jamswety  (15.05.16 12:35:53) 
özgür erkek ismi kesinlikle koymayın. bahar ismi daha güzel. defne bu dönem çok konuldu. bahar iyidir.


  • kakao  (15.05.16 12:57:12) 
eylül çok lan. herkes eylül koyuyor.


  • ya ben lan neyse  (15.05.16 12:58:32) 
önerdiklerinizden defne'yi daha çok beğendim. ama 2 isim ve ikişer hece çok uzun bir isim oluyor. illa ikinci isim koyacaksanız tek hece ya da 3 harfli isimlere bakın bence (ece'yi çok severim mesela. o da 2 hece ama 3 harf. ayrıca özgür e. deniz de olur)


  • la noix  (15.05.16 12:59:05) 
özgür bence çok güzel. Yanına defne yakışır


  • zimbirik  (15.05.16 13:38:40) 
türkce karakter içeren isim koymam ben olsam cocuguma. defne güzel. soyadla uyumlu olsun derseniz derin güzel. cocuk yarın buyuyup yurt dısında okusa yasasa ozgur diyecekler. ne gerek var.


  • slalom  (15.05.16 15:30:52) 
defne isminden kaçınacağım ben, zira yunan'da hikayesi meşhur daphne'den geliyor. daphne, cinselliği reddedip tanrılardan peşindeki apollo'dan kurtulmak için çare isteyen ve bunun sonucunda ağaca dönüşen bir karakter. yetişkinliğe adım atmayı reddedişi, bir ot/ağaç gibi hareketsiz yaşamayı hatta bitkisel hayatı ifade ediyor. yani büyümeyi, yetişkinliği, cinselliği reddedersen, hareketsiz, yarı ölü bir hayata mahkum kalırsın gibi bir hikayesi var. yani özgür defne büyük bir ironi barındıracak içerisinde bana kalırsa. bu yüzden bahar'ı tercih ederim. ismin içerisinde a gibi güçlü seslerin olmasını da önemsiyorum ben şahsım adına.
karar sizin tabi her halukarda :)

  • gang leader of wasseypur  (15.05.16 16:21:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.