[]

Böyle olmak anormal mi ?

*Mezuniyet var 1 hafta sonra nefret ediyorum bu tip ortamlardan zorla gidicem. Sırf mezuniyet için takım aldım. Belki çok kafaya takarsam gitmem bile.
*Dizilerde, filmlerde bile partili, düğünlü, toplu etkinlikli bilmem neli olunca içim sıkılır, o izlediğim şeyden gram zevk almam.
*Bölümün balosu oldu geçen tabi ki gitmedim.
*Düğünlere aşırı yakınım olmayınca gitmem. İleride evlenirsem düğün falan düşünmüyorum.
Çok kasıyorum bu tip ortamlarda. Ellerim cebimde bir köşede mal gibi bekliyorum. Dans etmekten falan da nefret ederim, hiç de zevk almıyorum. Ölem mi ?

 
dans etmek değilde kafa dengi birkaç arkadaşınızla sohbet etmek gözüyle baksanız daha rahat olursunuz bence. bir de altüstü mezuniyet zaten gelen herkes okuldan diye düşünmek de kasılmanızı engelleyebilir. baktınız çoook kasıyor, kendinize işkence yapmayın, gitmeyiverin. varsa sizin gibi düşünen birkaç arkadaşınız onlarla kendi alternatif mezuniyetinizi yapın :)


  • avonkatalogu  (10.05.16 18:32:37) 
(bkz: Sosyal fobi)


  • her gece aç  (10.05.16 18:33:42) 
bence gayet normal. herkes aynı şeylerden zevk almak zorunda değil. insanlar sizi sevdikleri için böyle zamanlarda birlikte olmak için ısrar ediyorlar. bu da sevmeyene işkence oluyor.
alkol kullanıyorsanız bir parça rahatlatır diye düşünüyorum.

  • akil kupuru  (10.05.16 18:37:35) 
@avon
Yani giderim takılır gelirim ama benim için en ufak zevk vermez. Kafaya takmaktan kastım gidicem ne yapıcam orda. Bölümdekilerle aramız kötü falan da değil ama ilerde yolda görsem selam vermiyeceğim kişiler.
@her gece aç
Sosyal fobim vardı. Büyük oranda geçti. Şimdiki biraz daha tercih gibi.
@joel
Gitmekten korku değil de gidince ne yapıcam, ben bu tarz şeylerden zevk almıyorum ki, neden gideyim ? Sosyal fobim vardı. Çok büyük oranda bitti.
@akil kupuru
Kesinlikle ben de öyle düşünüyorum. Ama acaba anormallik mi yapıyorum diye düşünmeye başladım.
  • Golden Ratio  (10.05.16 18:43:26 ~ 19:05:53) 
Normal normal. Ben de özellikle düğün konusunda böyleyim.


  • peggy  (10.05.16 18:44:09) 
Ben de sevmem, ömrümde hiçbir mezuniyete falan da gitmedim. Zorla birkaç düğüne gittim ayıp olmasın diye ancak her gittiğimde dans etmesem de onun dışında ortamdaki en aktif insanlarından biri oluveriyordum. Yoksa iyice sıkılıyor insan. Yine de hiç sevmem öyle olayları. Yani zevk meselesi bu biraz, çat diye "anksiyete var sende" denemez.


  • soso  (10.05.16 18:46:02) 
bilmiyorum galiba öyle, bende de var. lise mezuniyeti düğün kadar ağır gelmedi, üniversitede ne baloya ne törene gittim. arkadaşların evlenmesine mecburen gittik, hepsinde burada ne işim var abi benim, dedim. saçma sapan pozculuklar, yalandan hal hatır sorup el sıkışmalar. arkadaşlar için yapıyoruz işte. hayır abi, önceden de beraberdiniz, ne değişti yani, çocuk yapın kutlayalım hayret bir şey.


  • godoşu beklerken  (10.05.16 18:49:24) 
benim de var gitmeyeceğim. lisede de gitmemiştim.


  • ucan spagetticanavari  (10.05.16 18:52:16) 
e gitme.
Ben lise mezuniyetine gitmedim. Ünv mezuniyetine de gitmeyeceğim. Belki kız arkadaşımın mezuniyetine katılırım onu üzmemek için.
sizin için çok önemli biri yoksa gitmeyin. Varsa kendinizi kasmanıza gerek yok onunla takılın.
  • Nox  (10.05.16 18:57:10) 
ben de sevmiyorum. ve gitmedim de vakti zamanında. yapmacık yapmacık hareketler vs bana göre değildi. eğleniyormuş gibi yapan ama aslında tüm amacı "bak ben çok eğleniyorum" havası yaratıp başkalarına göstermek olan birsürü kız ve kasıntı erkek... ardından instagrmda fotolar atmalar ve kaç like alacağım diye beklemek...

ama avoncunun dediği gibi birkaç senin gibi kafa dengi arkadaşın varsa, beraber takılabilirsiniz. mümkünse tabii. onun haricinde dert etme. istemiyorsan gitme.
  • mahone  (10.05.16 19:11:06) 
@godoşu beklerken
Abi kesinlikle ya. Arkadaşlar için mecbur katlanıcaz da ulen zevk almıyoruz, zaten uzadı okul sırf konu komşu görsün, instagramlarda paylaşalım diye bu haller niye.
@Nox
Kimse yok valla önemli olan. Hepsi sırf aynı ortam bulunduk diye 4 sene arkadaş gibi takıldığım insanlar.
  • Golden Ratio  (10.05.16 19:11:34) 
@mahone
Son cevabı yazdıktan sonra gördüm cevabını kesinlikle katılıyorum. Bakalım Bizimkilerle bir şeyler yapmak kat be kat daha zevkli olur.

  • Golden Ratio  (10.05.16 19:14:08) 
Kendini filmde başrol oyuncusu olarak görüp sanki herkes senin hal ve hareketlerini izliyor gibi düşünüyor olabilirsin. Bu da sende gereksiz bir baskı oluşturuyor. Yani kimse kimsenin umrunda değil git orda bulun en kötü etrafa bakarsın güzel kızlar olur o gecelerde :) amacın da nazikçe birisine asılıp yüz bulmamak olsun. Hadi aslanım :)


  • kelepir  (10.05.16 19:17:12) 
ya bence hayatını internetten duyurmak sosyal medya hesapları vs sayesinde ayrı bir hastalık oldu zaten, sırf düğün konmuyor ki, bir kaka yaparkenki resimlerini koymuyorlar artık. "ben iyiyim" diye duyurma ihtiyacı o.

benim böyle şeylerde en canımı sıkanlar: kendi arkadaşlarımın dışında kimselerle tokalaşmak, mıç mıç modu, milletin normal halini bilirken düğünde birden peyda olan poz kesmeler (takım elbiseli, eli cepte poz veren sırıtkan parlak çocuk, elbisemle döverim modundaki gözleri ferfecir ruh hastası kız, foto çekmek isteyen uyuz abi, meslek yaıştırmaya çalışan derdi büyük moronlar, kasıcılık veya başka tarz düğünlerde meme savurarak omuz attıran ablaları masasından gözleriyle yiyen abiler ve o koduğumun zurnası, sen de oyna sen de halay çek insanı, şoparizmde son merhale ve cevabı asla merak edilmese de yine de sorularn nasılsın sorusu, iyidim ve götüne bile korum alt metinli işlerimde bıdı bıdı kademe atladım, evime zart yaptırdım, zurt ekledim, dubai'ye gittim kilo kilo elbise aldım muhabbetleri öyyh ve o iğrenç müzik. daha kasıntı dğünlerde müzik iyi olabiliyor o zaman en azından beyin seyahati yapıp kendini ortamdan ışınlayabiliyorsun :)

gitmek isteyebileceğim tek düğün homoseksüel kimselerinki olabilir, tek parti de vampirli hayvanlı vs'li kostüm partisi veya taboo vb şeylerin oynandığı partiler, çoğunu hiç yapmadım, sonuncusunu da özledim.
  • godoşu beklerken  (10.05.16 19:31:36) 
Ben de aynı senin gibiyim. Kadınlar genelde sever böyle etkinlikleri uzun uzun hazırlanmak isterler heyecan yaparlar yani en azından çevremdekilerde durum böyle ama bende tık yok. Bu tip ortamlar beni germiyor ama çok sıkıyor, eğlence anlayışım bu değil kesinlikle. Bence sadece bu örnek üzerinden sosyal fobin var ya da yok denmesi çok doğru değil. Misal benim sosyal fobim yok ama yine de sevmiyorum, zevk alamıyorum.


  • köstebek kurabiye  (10.05.16 19:55:13) 
@kelepir
Hahah, farklı bir bakış açısı bana bunlarla gelin :D

@godoşu beklerken
+Sonsuz diyorum. İnsanlar sıkıldığı için yapay zevke başvuruyor. Benim de var sosyal medya hesaplarım ama instaya milyonda bir foto atarım, feys zaten bölüm sayfası için. Dün mesela Bitirme projemizin sunumu vardı belki 100-150 kişi geldi hepsiyle de ilgilendim, ilgilenirken zevk de aldım. Çünkü sevdiğim iş ve bir sürü taş kız vardı swh.
  • Golden Ratio  (10.05.16 19:56:51) 
Seninki takıntı haline gelmiş normal değil.


  • bigbadabum  (10.05.16 20:03:40) 
mutlaka sosyal fobi ya da takıntı olmak zorunda değil. yaygın bi cehalet var bu konuda, takma kafayı.
(bkz: introvert)

bonus:
eksisozluk.com
  • gloomystorm  (10.05.16 21:11:29) 
Bu olay tamamıyla bana uyuyor. Problem solved :D


  • Golden Ratio  (10.05.16 21:27:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.