[]

telefon tamiri ve bazı arızalar (zenfone)

merhaba,

yağmurda su aldığı için (öyle tahmin ediyorum) telefonumun mikrofunu çalışmıyor. gittigidiyor üzerinden mikrofon ve usb soketini satın aldım ve az önce parçasını değiştirdim. orjinal olmadığından (öyle tahmin ediyorum) telefon hep magnetli flip kapak var moduna girdi ve o parçayı çıkarana kadar sorun çözülmedi.

ben de mikrofonu tamir etmekten vazgeçtim ve eski soketi yeniden taktım.

şimdi sesi yüksek çıkmıyor. ses seviyesini yarıya getirene kadar hiç, yarıdan sonra da yarı boyutta çıkıyor. sanıyorum ki yazılımsal bir durum bu, parçayla ilgili değil. nasıl düzeltirim?

titreşim motoru çalışmıyor. tek yaptığım soketi çıkarıp yeniden takmaktı. zarar vermiş olamam. buna da yazılımsal diyelim mi?

bilgisayar tanımıyor. çıkardığım kabloları olduğu gibi yeniden taktım. zaten 3 tane vardı toplamda. ama bilgisayara taktığımda USB takıldı uyarısı çıkmıyor. eskiden çıkıyordu. Ayarlar menüsünden kontrol ettim. usb olarak açılsın işaretli. bilgisayara bağlayınca gayet şarj alıyor. sorun yok o konuda.

bu problemler neden nüksetti? nasıl düzeltirim?

yeni aldığım parça neden tuşu kendi kendine kilitliyor?

 
parçayı çıkarıp takma anı ile böyle yazılımsal bir hata verme anının çakışma ihtimali çok düşük. hangi zenfone olduğunu söylememişsiniz ama internetten genel tarama yaptığımda bahsettiğiniz tüm parçaların alt bölgede olduğunu gördüm. manyetik alan algılaması ya manyetik alana maruz kaldığını ya da sensörün arızalı olduğunu gösterir. buzzer dediğimiz ses çıkaran parça da manyetik alana sahiptir. yanlış takılması sesin az çıkmasına, aynı zamanda hall effect sensor dediğimiz manyetik alanı algılayan parçanın yanlış çalışmasına sebep olabilir. bu sensör değiştirdiğiniz parça üzerindeyse ve kontrol edilmeden yolladılarsa parçadan kaynaklanıyor da olabilir. titreşim motoru da sadece + ve - kabloya sahip basit bir elemandır. bağlantılarında bir sorun olmadan durduk yere çalışmaması pek olası değil. zaten bilgisayarın tanımaması da o bölgede bir şeylerin ters gittiğinin göstergesi. soketi nasıl çıkarıp taktığınız önemli, dün zenfone 6 için ekran değişimi yaparken soketi kıran biri vardı. sizinki kırılmadıysa bile hasar görmüş olabilir.

kısaca ehil birinin bakması lazım. hatta mümküne aynı marka model başka telefonda o parçaları deneyebilmesi lazım.
  • icim urperiyor  (06.05.16 15:41:38) 
parça şu şekilde. zenfone 5
prntscr.com

şimdi eski orjinal parçayı taktım. herhangi bir manyetik sensör sorunu yok.
çalışmasında hiç bir problem yok telefonun (miktofon, titreşim, ses kısıklığı ve bilgisayarın tanımaması dışında.)

daha sonra tekrar bir bakacağım. belki de yanlış bendeydi. ancak durum şu ki ne hoparlör ne de titreşim motoru kabloları sokete ters takılamıyor. yani yanlış ucu istesem de takamam.

görselde gösterdiğim anakarta bağlantı noktasındaki soket giriştedir belki sorun. çıkardığım gibi takılmamış olabilir.


edit: acaba yazılımsal mı dememin sebebi şuydu;
yedek parçayı çıkarırken telefon hala çalışıyordu. çünkü bu modellerde pil tümleşik ve kilit sensörü tuşu kilitli tuttuğu için kapatamadım. pil kablosunu çıkarmaktansa parçayı değiştirdim.

===
bu modülün üzerindeki mikrofonu değiştirmem mümkün mü? mikrofon şöyle milimetrik sarı bir şey. pirinç tanesi gibi.

www.sonteklif.net
  • dahinnotha  (06.05.16 16:37:09 ~ 16:52:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.