[]

neden öğretmenler?

ekşi sözlükte çok sıklıkla öğretmen mesleğine karşı nefret kusuluyor. ikinci sırada da daha komiği doktorlar var. hani bu dünyada ihtiyacı en çok duyulan iki meslek grubu neden sürekli linç ediliyor? yok maaşları yok tatilleri vs... bu geyik mi yoksa ciddiler mi? ciddilerse neden olduğunu birisi yazabilir mi?

ben olsam mesela bu iki çok aşırı ciddi meslek grubu ile uğraşana kadar noterlerde çalışan memurlar ile uğraşırdım bana göre dünyanın en boş işini yapıp götü bu kadar kalkık başka meslek grubu görmedim. hani bu örnek.

neden neden neden?

(ne öğretmenim ne de doktor)

 
kısaca kedinin ulaşamadığı ete mundar deme durumu.


  • halitkin  (05.05.16 23:30:34) 
öğretmenlerin birçoğu maalesef götünü sağlama aldıktan sonra hiçbir bok yapmıyor. ben ne öğretmenler gördüm lisede ders anlatmayıp soru çözün diyen. çalışma saatleri çok uygun, hafta sonları tatil, devlet garantisi altında hepsi. doğal olarak hafta sonu çalışan, günlerinin büyük bir kısmını dışarıda geçiren insanlar gıcık kapıyor. öğretmenlik hiç de ulaşılamayacak bir meslek değil. Anadolu'daki üniversitelerin fen bilgisi, matematik öğretmenliği puanları barajın biraz üstünde. (mühendis adayıyım)


  • dissendium  (05.05.16 23:39:37) 
Kaliteli öğretmen sayısı çok çok az. Türkiye'de öğretmenlerin büyük bir oranı garanticilik peşinde olduğundan atlıyor bu mesleğe.

İkincisi ise hiçbir mesleğin iş garantisi olmak zorunda değil ama öğretmenler de böyle bir beklenti var.

Bir de ihtiyacı duyulan ya da kutsal kısmına katılmıyorum. Doktor ne kadar hayat kurtarmışsa doktorun kullandığı medikal araçları üretmiş mühendis de o kadar hayat kurtarmıştır.

Öğretmen mesleğini icra eden kişi ne kadar insana bir şeyler öğrettiyse belki de bir yazılımcı yarattığı programla onun on misli insanı eğitmiştir.

Şöyle de bir şey var, öğretmenlere doktorlara yüklenene kadar milletvekili ve bakanlar futbolcular neden bu kadar lüks yaşıyor neden bu kadar hakları var sorgulanmalı.
  • ThomasJefferson  (05.05.16 23:40:18 ~ 23:43:19) 
Kaliteli ogretmen yok lise yillarimdan sevgiyle andigim bildisine saygi duydugum hoca sayisi 5i gecmez. Cogunun amaci sadece ayin 15inde maas almak malesef.
Doktor nefretinin baslica nedenlerinden biri de doktorun hastasina saygi duymayisi, herseyi kendisinin bildigini sanmasi. Mesele basima gelen bir olayi anlatayim bas parmagimdan iki.kez tetik parmak yuzunden ameliyat oldum, bir sure sonra yinw bas parmagimda da benzer sorunlar yasamaya basladim. Doktora gitim ve parmagimdaki sorunu anlattim. Tetik parmak dedim adam once sen ne anlarsina getirip dalga gecmeye calisti sonra tetik parmak oldugunu anlatinca mal mal bakti.
Ameliyat.oldum dedikten sonra ameliyatla ilgili sorular sordu diks sayisini sordugunda 8 dedim bakti bakti en fazla 4 dikis atmistr sen yanlis biliyirsun dedi. Dayanamayip 3 yasindan.beri ona kadar sayabiliyorum dedim, tetkikleri yaptirmadan.ciktim baska.doktora gittim.
Hepsi boyle degil ama buna benzer yuze yakin anim var.
  • kuzey li  (05.05.16 23:58:08) 
Yeni nesil onların eseri olduğu için.

Yetiştirdikleri adamlar (ortamada) anlattıkları tüm konulardan nefret eden, basit hesapları yapmayı beceremeyen, bir dilekçeyi yazamayan,... insanlar.

Her meslek grubunu imalat kalitesine göre değerlendiriyorum, öğretmenler açısından sonuç bombok. O yüzden de pek hazzetmiyorum kendilerinden.
  • babilbaligi  (06.05.16 00:04:17) 
egitimcilere karsi saygim sonsuz. sozlukte pek sallamiyorum bu olayi ama etrafimda olayi sadece keyfi hale cevirmis ogretmen grubu var ve ondan dolayi da biraz kendilerine kılım (bazi yerlerde alakasiz bir ortam iliskisinde olmasina ragmen ucu da bize dokundugundan) aksam 17:00'da cikarak ve en baba okullardan birinde ogretmenlik yaparak/yapmaya calisarak hayatini devam ettirmeye calisiyorlar. kendilerine gore hayat cok guzel, devamli yoga vs. etkinlikteler. Gitsinler de ben mesela bunlara katilmayinca kötü oluyorum, hemen dedikodu falan. Kendi gorevleri olan ekstra bir saatlik mesai durumunu baskalarina iteliyorlar. Sabah-ogle-aksam kahve,cay dedikodu. Kendi ogrencilerinin maddi durumlarini falan konusuyorlar. O derece yani. Cocuklar duysa bunu tiksinir, ogretmen bile demez. Ben aldiklari maaslardan ziyade bu kadar nasil kucuk kafalarda yasayabiliyorlar? Anlayamiyorum. Hakkini veren insan canimiz ama diger turlu benden de bir sey beklemesin.


  • evimin paspasi  (06.05.16 00:33:16) 
çoğu iibfli/sbfli de, kpss yüzünden öğretmenlere gıcık. ben öyleyim mesela.


  • dead and broken  (06.05.16 00:33:49) 
kaliteli öğretmen az. ama bu sadece öğretmenlikte temerküz etmiş bir kalitesizlik değil. insan kalitesi düşük zaten türkiye'de. öğretmeni de öyle olacak, doktoru da, mühendisi de, milyonlarca işletme iktisat mezunu da...

öğretmenlere bulaşmalarının nedeni, çoğu cahil ergen, türk kamu bürokrasisine dair gördükleri tek örnek öğretmenler. memur nedir, nasıl çalışır, kamu personeli nedir, kimdir, türkiye'de memurluk nasıl bir iş... bunlardan haberi yok. liseli, en iyimseri üniversiteli. ama devlet dediğimiz yapıyı bilmeyen, bilmesine imkan olmayan tipler bunlar. onun maaşı bunun bilmem nesi...
  • cedrus deodara  (06.05.16 00:46:12) 
Devlet imbiğinden süzülmüş her memura gıcığımdır.


  • cemiyetin unlu simasi  (06.05.16 02:42:25) 
koksiks kemiğimde kırık çıktı. devlet hastanesinde doktorun gotunun keyfini beklemek zorunda kalıp bütün gün hastanede adamın kapısının önünde bekledim. 5 6 saatlik beklemenin sonunda adam ameliyat olmak zorunda olduğumu söyledi. ameliyatı kendisinin yapabileceğini söyledi. 1 dakikalık bir konuşma sonunda başında savdı. 5 6 saat bekleyip 1 dakika konuşmak nedir amk. özel hastaneye gittiğimde doktor uzun uzun sorundan bahsetti. çözüm yollarından bahsetti. ameliyata gerek olmadığını, farklı tedavi seçeneklerinden bahsetti. beyin cerrahı olan bir profesörü çağırdı benimle tanıştırdı, rahatsızlığımla ilgili fikir danıştı. filmlerdeki doktorlar gibiydiler. annem hastanede yatarken serumuna kan gitmişti. ben de bu işlerden anlamadığım için panikledim, koridorda doktoru gördüm. hocam bakar mısınız lütfen annemin serumunda kan var dedim. o doktor kişisi bana şu cümleyi kurdu. " bana doktor bey diyeceksin bu bir. git hemşire bul bu da iki". sonra bana gelip devlet hastanelerinde doktorlar niye dayak yiyor demeyin lütfen. istisna doktor görmedim. 1 yıldır 10 dan fazla devlet hastanesi gezmişimdir. bütün genellemeler gibi bu genellemelerim de elbet de yanlış olabilir. ama doktor gördüm mü artık midem bulanıyor. al sana tıp fakültesi, sınavsız giriyorsun deseler. bakın çok samimi söylüyorum. kapısından girmem. (aynen kanka tıp fakültesi de zaten beni bekliyordu)


  • darksdantes  (06.05.16 03:28:00 ~ 03:31:10) 
türkiyede aşşağı yukarı 700 800 bin öğretmen varken çevresinde ya da lisede tanıdığı üç beş öğretmenden yola çıkıp öğretmen şöyle g.tü yayıyor böyle çapsız bilmem ne diye goygoy yapmayı ben de anlamıyorum.
bir arkadaş çıktının kalitesine bakarım demiş, ben de diyorum ki bu ülkede adalelet yok diyoruz demekki avukatlar hakimler savcılar g.tü yayılorlar, mühendisler afedersiniz s.k gibi evler yapmakla meşgul ev harici bir üretim yok, ekonomi yerlerde siyaset berbat demekki iibf mezunları bi boktan anlamıyor, polisleri askeri zaten geçtim, çevre düzenlemesi şehircilik hak getire, yani bu liste uzar gider. demekki ülkede genelleme yapınca elle tutulacak kimse kalmıyormuş. sıkıntı burda.
ama sorsan öğretmen yarım gün çalışıyor biz akşama kadar yardırıyoruz?
kişilerden ziyade sistemi eleştirmek, sistemin kötü taraflarına isyan etmek, hakkını isteyenin yanında olmak daha doğru bir yaklaşım olur herşeyi düzeltmek için.
ben de öğretmenim ve bildiğim gördüğüm şeyler üzerine yorum yapabilirim. eğitim üzerine yatırım yapmayan ve şu dönemde özellikle cahillik aslında çok güzeldir anlayışını özellikle empoze etmeye çalışan bir sistem var. okullara yatırım yok bina yatırımı yok sınıflar hala istanbulda bile 50 60 kişilerde, yönetim kadroları zaten belli ama tüm bunlara rağmen öğretmenler şöyle böyle demek sadece saflık olur. evet bizim içimizde de çürükler vardır mutlaka. tatili çok yeeaa demekle eğitim sistemi düzelmiyor.
lisede öğretmenlerin kendine hayrı yoktu, evet biz de isterdik lisede derslerimize proflar doçlar girsin ama asıl işi yapacak yine benim. okulda öğretmen sana sadece rehberlik yapar ondan fazlasını istemek öğrencinin işi. hanginiz öğretmeninize gittinizde size git lan kendin yap dedi.
enteresan enteresan işler.

soruya cevap olarak neden öğretmenler kısmı için basitçe adam lisede gıcık olduğu öğretmenin acısını çıkarıyor
  • hayatbirfilm_basroldesensin  (06.05.16 09:18:52) 
ikisi de ülkede en çok ihtiyaç duyulan, en önemli, en çok muhatap olunan iki meslek grubu. dolayısıyla örnek görme şansı çok oluyor. ülkedeki her şeyin kalitesi belli; 10 örnekten 6'sı kötüyse insanlar buna bin katarak anlatır. İyiler pek konuşulmaz.

bok atma, 2-3 örnekten yola çıkma gibi bir durum yok. 25-30 yaşında bir insan bugüne kadar pekala da iyi kötü bir yorum yapabilecek kadar doktor/öğretmen tanımıştır, iyi misiniz?
çok iyilerin olması genelin kalitesine pek etki etmiyor maalesef.

size en yakınımdan örnek vereyim; kuzenim öğretmen. dersanede ders verirken öğrencileriyle fingirderdi, hasbelkader doğuda bir yere atandı. orda da "anneler oğullarına maaşlı öğretmen kız ararlar" tarzı espriler paylaşıyor sosyal medyadan sürekli. öğretmenliğin kızdaki yeri, değeri, algısı bu. alın size öğretmen.
  • piremses  (06.05.16 09:40:38) 
öğretmen, doktor'a polis'i de ekleyip artırıyorum.

her meslek gurubunda şerefsiz var, ve o şerefsizlere siktir çekip sana mı kaldım diyebilecekken bu üçüne denemiyor. onlar da karşısındakinin elinin mecbur olmasını bildiklerinden kendilerini bi halt sanıyorlar. aslolanın kendileri olduğunu sanıyorlar.

mesela özeldeki doktor niye iyi davranıyor? çünkü ona gelip para ödeyebilecek olan hasta onu beğenmezse başka özel hastaneye gidebileceğini biliyor. devlettekilerde niye daha fazla ego gösteriyor, çünkü biliyor ki gelen hastaların büyük kısmının eli mecbur ona. gelen kişi canını veya sevdiğinin canını ona emanet ettiğinden ters bir şey söylemeye korkuyor. mesela eşimin hamileliğinin son zamanlarında bebeğin hayatından endişe ettiğimiz için apar topar hastaneye gittik, doktorun yapmadığı lavukluk-ukalalık kalmadı, sonra bebeğin kalbini duyamıyorum işte diyerek kendince bizi korkuttu itoğlu it. sebebi de niye farklı birkaç doktora muayene olmuşuz. bebeğimin hayatından endişe etmesem, elim o an için ona mecbur olmasa arkasından ağzını yaya yaya konuştuğu o monitörü kafasına geçirmeyi bilirdim. çok şükür kızım şimdi 4 yaşına yaklaşıyor. buna benzer 3-5 örnek daha yaşayınca insan ister istemez doktorlara karşı önyargılı oluyor.

öğretmen meselesi yine benzer, ya zamanında bazıları sizin ağzınıza sıçmıştır yada sevdiğiniz birinin. www.eksiduyuru.com
veya komşumuzun kızını öğretmeni sırf deneme sınavlarında sınıfın ortalamasını düşürüyor diye yapmadığı eziyet ve hakaret kalmamış. amacı da küçük kızı sınıfından kaçırmak. en basitinden memurlar.net'in öğretmen bölümüne biraz bakın, velilere ve öğrencilere bakışlarını görün. yaw öğretmen öğrencisini dövmüş, velisi şikayet etmiş, okulamüfettiş göndermişler ne yapayım diyor, öğretmenlerden biri veliye iftira davası aç gözünü korkut, şikayetini geri çeksin diye tavsiye veriyor. bir tanesi de olur mu öyle şey demiyor.

polis de çok benzer,

mevzu-bahis diğer meslek gruplarının alternatifi varken bu grup meslektekilerin alternatifi kısıtlı ve olumsuz bir olayda ya siz yada sevdiğiniz biri doğrudan ciddi şekilde etkileniyor bunlardan.

not : tüm bu önyargılara o bahsedilen lavuk azınlık neden olmaktadır. yoksa büyük kısmı şeker gibi insanlar.
  • yemrem  (06.05.16 13:16:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.