[]

Sait Faik mi, Sabahattin Ali mi?

Hangisi sizin yazarınız? Neden?

edit: @m e b'in yanıtı bende bir aydınlatma yaşattı. Bu yüzden soruyu zenginleştireyim. (Bunda son dönemdeki Kürk Mantolu Madonna modasının da etkisi var) Yanıt olarak Sabahattin Ali veya Sait Faik diyenler, diğer yazarı da yeterince okudunuz mu? Yoksa birini okudunuz, çok sevdiniz de o yüzden mi onun adını söylediniz?


 
sabahattin ali.
konu kapanmıştır.

  • güneyli çocuk  (02.05.16 23:44:31) 
Sabahattin Ali. Çünkü maalesef ne demek istediğini anlıyorum. Bir de aynı gün dogmusuz, daha bi yakın buluyorum kendime. Ama hangisiyle arkadaş olurdun desen, Sait Faik derdim.


  • damdanakan  (02.05.16 23:46:20) 
sait faik.

anlatım da daha iyi seçtiği konular da.
  • kljgslsdkjsd  (02.05.16 23:46:22) 
Sabahattin Ali. Orhan Veli'yle kıyasladığım zamanlar daha çok oluyor ama her zaman Sabahattin Ali.

Nedeni ise, yazarken gerçekten hissettiğini hissediyorum. Yani bu adam yaşamış, bu adam gerçekten böyle düşünüyor dedirtiyor bana. Tabi bir de nasıl bu kadar saf bakabilmiş vay be demişliğim var.
  • pomknos  (02.05.16 23:49:45) 
sait faik bence. tarzına bayılıyorum.


  • mattiadestro  (02.05.16 23:52:22) 
Sabahattin ali


  • suicides underground  (02.05.16 23:55:39) 
Sait Faik.

Uslubu, yazilarina konu ettigi durumlar, yerler, kisiler, dunyaya karsi tutumu
  • fotrsapka  (03.05.16 00:01:41) 
Sabahattin ali


  • sen nasıl bir insansın  (03.05.16 00:03:19) 
Sabahattin ali


  • sytemofadownmanyagi  (03.05.16 00:06:55) 
Arkadaşlar, yazanlar sebebini de yazsa? Zira soruda da "Hangisi sizin yazarınız? Neden?" diyorum.


  • microfiction  (03.05.16 00:13:05) 
sait faik'i pek okumadım birkaç hikayesi dışında ama ben oyumu sabahattin ali'den yana kullanıyorum.

dostoyevski yeraltından notlar'da (en azından belli bir) insanın iç dünyasını nasıl çok güzel şekilde psikolog edasıyla tahlil etmişse, sabahattin ali de eserlerinde karakterlerinin düşünce yapısını ve hareketlerini o derece güçlü şekilde bize aktarmıştır her ne kadar bazen ağır romantizm koksa da. ayrıca sabahattin ali'yi bir o kadar da gerçekçi buluyorum. yani hayatın aslında bu kadar güzel olmadığını, bir yerlerde acılar, yalnızlıklar içinde kıvranan insanların varlığını hep hatırlatır durur.
  • m e b  (03.05.16 00:17:30) 
Anlatımı samimi, kurgu olsa bile yaşanmışlık kokuyor. Kitap okuduğunuzu anlamıyorsunuz bile. Basit şeyleri çok başarılı bir şekilde anlatabiliyor, bu yüzden seviyorum.


  • sytemofadownmanyagi  (03.05.16 00:17:46) 
@m e b'in yanıtı bende bir aydınlatma yaşattı. Bu yüzden soruyu zenginleştireyim. (Bunda son dönemdeki Kürk Mantolu Madonna modasının da etkisi var) Yanıt olarak Sabahattin Ali veya Sait Faik diyenler, diğer yazarı da yeterince okudunuz mu? Yoksa birini okudunuz, çok sevdiniz de o yüzden mi onun adını söylediniz?


  • microfiction  (03.05.16 00:22:20) 
Sabahattin Ali , duygularıma tercüman çünkü . Bir de aynı gün doğmuşuz saygım sevgim sonsuz kendisine


  • lilidance  (03.05.16 00:29:40) 
sabahattin alinin kürklüsünü ve kuyucaklı yusufunu okudum. az çok tarzını, olayını biliyorum.

sait faikin yüm hikaye kitaplarını okudum. romanını okumadım, fırsat olmadı.

çok ayrı tarzlarda adamlar bu arada. niye ikisini karşılaştırıyorsun onu da anlamadım gerçi :)

benim sait faik sevme sebebim durum hikayesi olayını genel olarak sevmem. ayrıca eksi istanbul, rumlar, kadınlar, içki vs. gibi bir çok öğeyi harmanlıyor. sanki o dönemlerde sokakta yanımda sait faikle yürürken, bir fahişenin iş atmasına tanık olmuş gibi hissediyorum. hem neşeli ama aynı zamanda derin bir hüzün, keder.
  • mattiadestro  (03.05.16 00:42:39) 
sait faik :)

mattia ile aynı nedenler.
  • sayns  (03.05.16 00:44:17 ~ 00:45:03) 
@mattiadestro eskiden edebiyat dergilerinde falan türk öykücülüğünde iki ana adamar olduğu, bunlardan birinin sait faik, diğerininse sabahattin ali olduğu yazılıp çizilirdi. o yüzden sordum. bir nevi acid'ci misin metalci mi tarzı bir soru. yani biraz da karşılaştırmanın sebebi farklılıklarında. benim üniversite yıllarımda sait faik daha çok sevilirdi. ben şu an yaptığım minik anketteki farklılığı biraz da sabahattin ali'nin kürk mantolu madonna'sının popülerliğine bağlıyorum ki yanılıyor olmam muhtemel. ilginç olan bir şey de sabahattin ali eskiden öyküleriyle daha çok anılırken günümüzde romanlarıyla anılıyor.


  • microfiction  (03.05.16 00:50:15 ~ 00:51:34) 
ikisini de ayrı severim ama nedense gönlüm sait faikten yana. Durum hikayesini çok güzel yansıtıyor bir anlamda hayatın fotoğrafını çekiyor çok tatlı bir üslubu var insanı içine çekiyor.


  • bayc  (03.05.16 01:46:30) 
Sait faik her seyi bir baska guzel anlatiyor, sanki o sahili, kahveyi goruyormus gibi.
Sabahattin ali ise boguyor beni, karamsarligi canimi sikiyor.

"sizi bekliyorum. sizi göreceğim; içimde bir şey koşacak. siz görmeden geçeceksiniz. ben kederle sevinci duyup dalacağım istediğim aleme. dünyayı yeniden kederlerle kuracağım. sonra çarşılardan çarşılara, insan sesleri arasında,
her şeyi sizinle kurulmuş bir şehirde dolaşacağım.”
  • kasa kasa berg  (03.05.16 02:40:43) 
sait faik. dedem olsaydı lan keşke.


  • solskjaer  (03.05.16 10:04:26) 
SAit Faik'in sadece bir öykü kitabını okumuş bulunmakla birlikte, bence, Sabahattin Ali.
Nedeni ise, insanoğlunun karmaşık ilişkilerini çok daha güzel ve ayrıntılı bir şekilde işlemesi.
SAbaattin ALi'nin karakterleri daha kanlı, canlı, gerçekçi geliyor bana.
Onların halet-i ruhiyelerini anlatmakta çok başarılı.
  • pangea  (03.05.16 10:19:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.