[]

laptop klavyede bazı tuşlar çalışmıyor

yeni laptop aldım refurbished diye ucuza geldi baya ama bugün geldiğinde saçma bir sorun ile karşılaştım. acer predator 17 modelin adı.

klavyede ESC, 1, CapsLock, A tuşları çalışmıyor şu an.

ilk geldiğinde S tuşu da çalışmıyordu sonra bir ara geldiler sonra bi ara sadece S tuşu çalışmıyordu iyi dedim geliyor yavaştan şimdi S yeniden çalışmaya başladı ve yukardaki kombinasyona geri döndüm.

ne yapmalı? tamam yarın servise götürücem ama o ana kadar bu saçma sorun başına gelen varsa yardım edebilir mi?

hadi diyelim donanımsal sorun, kaçtan başlar bu işler?

 
packard bell ile ortak bant sanırım acer ürünleri. ben de packard bell'de benzer sıkıntı yaşadım. atıyorum a,x,c,f,p gibi abes bir kombinasyondaki tuşlar bazen çalışıp bazen çalışmıyordu. klavyeyi değiştirdim düzeldi.


  • icim urperiyor  (28.04.16 23:25:29) 
pb ile ortak bant evet.
pb marka cihazımda benim de benzeri bir sorunum vardı ve ben de farklı bir klavye alarak sorunu çözdüm. ancak korsan almam sebebiyle çok rahat olmadı.

sorun donanımsal ise klavyenin tamiri mümkün değil. yenisini almalısın. bahsettiğim korsan klavye 25 veya 30 tl idi. ama tuşları sert ve memnun değilim. orjinallerinin fiyatı 60 doların üzerinde olmalı. ebay'dan modelince ara.

yazılımdan mı diye düşünüyorsan bir tane live os kur, mesela linux. yani usb üzerinden çalışan ve şuanki kurulumuna zarar vermeyen bir işletim sistemi, bununla bir klavyeye.

ama sorun donanımdır ve değişmesi gerekir.
  • dahinnotha  (29.04.16 23:54:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.