[]

Doodling ve Ekşi Duyuru çizim günleri

Var mı aramızda oraya buraya ufak tefek çizim yapan? Hatta sketchbook tutan, tutmasa bile ufacık kağıtlara veya defter köşesine çizen? Amatör ya da pro olmanız farketmez. Varsa aramızda böyle arkadaşlar ve paylaşıyorsa Instagram hesaplarını takip etmek isterim.

Bir de bazen denk geliyorum; günlük veya haftalık olarak bir konu belirleniyor ve ona ilişkin doodle veya daha pro çizimler gerçekleştiriyorsunuz ardından da ilgili hashtag ile paylaşıyorsunuz Instagram veya benzeri platformlarda. Böyle aktiviteler görünce hashtagler vasıtasıyla oradan oraya oradan oraya bir sürü çizer keşfediyorum. Böyle bir aktivite yapsak nasıl olur ki? Atıyorum, camping diye bir konu belirlenmişse herkes kendi çapında çağrıştırdığı kadar camping ile ilgili bir şeyler çiziktiriyor. Olmaz mı ki?


 
böyle bir etkinlik düzenleyecekseniz katılmak isterim kendi çapımda. salak salak çizittirmeyi seviyorum, yeteneğim varmış gibi anlaşılmasın, eğlencesine sadece :)

ortak bir platform da bulunabilir bu arada. belli programlar mevcut çizimlerinizi belli insanlarla paylaşabildiğiniz ya da yayınlayabildiğiniz.
  • loveinaflipbook  (27.04.16 16:49:56) 
ya zaten benim de öyle "ooo, abiyi kültürel varlıkları koruma listesine alalım" gibi bir yeteneğim yok, olsa olsa iş arkadaşları falan "aa o ne?!" falan diyor.

maksat çizimden keyif alan insanlara ulaşıp, sanatın boşa gitmemesi. yani o kadar çok çöple buluşan doodle oluyor ki, bunun olmaması için bir dürtü lazım geldi. o noktada da bu fikir çıktı ortaya. yeterli insan olursa -hani en azından 5 kişi diyelim- eğlenceli olur gibime geliyor.
  • givemesomesubstance  (27.04.16 16:58:05) 
Ben varim


  • eclipsed moon  (27.04.16 23:51:44) 
ben de çiziyom.


  • timmie  (27.04.16 23:58:49) 
5 olduk. o zaman bir platform belirleyelim instagram tarzında veya @loveinaflipbook'un önereceği daha işlevsel bir şey varsa. ardından haftalık olarak konu belirler, çizmeye başlarız. sonra dilerseniz burada da paylaşabiliriz (telif hakkı iddia etmek yok!)


  • givemesomesubstance  (28.04.16 09:01:25) 
şimdi aklımda olan dijital platformlar var. öncelikle normalde nasıl cihazlar kullanıyorsunuz onları belirleyelim:

1) tabletiniz var mı?
2) varsa işletim sistemi ne?
3) akıllı telefonunuz var mı?
4) varsa işletim sistemi ne?
5) çizimleri genelde kağıt üzerinde mi yapmayı tercih ediyorsunuz? yoksa herhangi bir app kullanıyor musunuz? (bilgisayarda, telefonda, tablette, vb.)

bunları cevaplayarak ortak bir platformda buluşabiliriz diye düşünüyorum.
mesela ben telefon olarak android, tablet olarak ipad kullanıyorum. ikisi için de güzel ve hazır bu tip için platformlar var. sizden gelecek cevaplara göre ortak bişey belirleriz bence kısa sürede :)
  • loveinaflipbook  (28.04.16 09:13:42) 
tablet ve akıllı telefon var, her ikisi de android.

doodleları genelde sıkıntıdan iş yerinde ufak not kağıtları üzerine yaptığımdan kağıt üzerinde daha çok çiziyorum diyebilirim ama iş yeri dışında tablet kullanıyorum, daha basit oluyor.

bu arada mayıs ayında başlayalım diyorum. 1, 8, 15, 22 ve 29 mayıs günleri için 5 maddelik bir konu listesi oluşturalım. 1 hafta içerisinde çizebildiğimizi çizip bahsettiğim tarihte paylaşımları gerçekleştirelim. konu başlıkları için illa aktiviteye katılmak gerekmiyor, aklına güzel bir fikir gelen fikrini burada paylaşabilir pek tabi.
  • givemesomesubstance  (28.04.16 09:22:59) 
mayıs oldu, ne durumdayız?


  • timmie  (09.05.16 06:56:23) 
neredeyse kimse sorulara doğrudürüst cevap vermedi ki?


  • loveinaflipbook  (09.05.16 08:17:07) 
aynen. bence bir platform belirleyelim çizdiğimiz ortamdan bağımsız. kağıda çizilse bile bir yolunu bulup paylaşabiliriz, en azından fotoğrafını falan çekeriz.

çizim günlerine konu için de şuradan fikirlere bakabiliriz belki. ya da varsa aklınızda bir şeyler paylaşın olur mu? :)

www.behance.net
  • givemesomesubstance  (09.05.16 10:16:29 ~ 10:27:44) 
Watsap grubu kurup oraya atalim daha pratik ve kolay olur herkes icin grubun kendi mediasinda da saklanir cizimler.


  • eclipsed moon  (09.05.16 11:16:00) 
@eclipsed moon, kendi aramızda ilk paylaşımları bu şekilde yapabiliriz tabi, fakat paylaşımların tamamı dışarıya kapalı olacak bu durumda. ama diyorsan ki ilk olarak aramızda yapalım sonra bir platforma ilgili tagler ile paylaşırız diye, o olabilir bak.

tag olayı şu açıdan önemli, bu vesileyle başkalarının da görüp ilgisini çekmesi durumunda, kendi doodlelarıyla katılabilir aramıza. instagram'da bu şekilde çığ gibi büyüyebiliyor drawing/doodle challengelar.
  • givemesomesubstance  (09.05.16 11:23:58 ~ 11:24:24) 
Kendi acimdan ben instagram kullanmiyorum cogu insan watsap kullaniyor diye oyle demistim.ama buymeu konusunda tabiki de instagram daha iyi.o zaman ilk kurulalim watsapla sonra instagram acar birisi ordan pylasim yapar.ayni anda gider.


  • eclipsed moon  (09.05.16 19:03:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.