[]

superonline teknik servisi çalışanları geldi

kulandığım servisten yeterli performans alamadığım için teknik servis talebinde bulundum. neyse geldiler bir şeyler yaptılar ama bir türlü kablosuzda beklenen değerleri alamadılar. şöyle söyleyeyim 100megabit kullanıyorum ama aldığım hız değeri 45'in üstüne çıkmıyor. bunlar epey bir uğraştı bir şey yapamadılar sonra başka bir arkadaşları geldi kendi telefonuyla bir şeyler yaptı ordan burdan bağlandı derken 90megabit gördüler bunlar telefondan ve bana N desteği yok laptopınızın o yüzden bu kadar hız görüyorsunuz dedi.

şöyle bir şey var diyelim benim modemimin adı X ise bunlar bağlanırken hem X görünüyor hem de X-5ghz diye başka bir isim görünüyor. ve bunlar X üzerinden bağlanırken 40megabit hız ölçümü oluyor ama X-5ghz ile bağlandımı 90megabit'i buluyorlar.

neden diye sorduğumda da bu cihazda N desteği var o yüzden diyor.

bana oyun oynamışlar gibi geldi açıkçası. muhtemelen 4.5g destekli cihazlarını modem yapıp oradan bağlandılar ve bana öyle değer gösterdiler.

bilmiyorum, kötü düşünmekte istemiyorum ama doğrumudur söyledikleri? yoksa ayaküstü beni oyalayıp gittiler mi :((

 
superonline kullanıcısıyım. aynen dedikleri gibi. cihazınız eski ise bu cep telefonu, notebook vb. wireless'e bağlanan her şey olabilir, belli bir mbit'in üzerinde değer alamazsınız.

yeni nesil cihazlarda ise, dual dediğimiz wi-fi kartları montaj edildiği için, uyumlu ve yüksek (5ghz) frekanslara bağlandığına maksimuma yakın değer alınıyor.

bu arada superonline'nin mhz ve çalışanları iyi insanlardır. öyle yalan söyleyecek tipler değiller.
  • t3hn0  (23.04.16 19:23:02) 
doğru olabilir.

www.everymac.com

aşağıda hız farklarını gorebilirsin. laptop modeline bak netten emin olmak için yine de wifi adaptoru neymiş.
  • floydian  (23.04.16 19:24:02) 
240 Mbps baglantim var. Bilgisayari kabloyla baglayinca 240 Mbps aliyorum. Wireless'da 5 Ghz aciksa 130 Mbps, kapaliysa yaklasik 60 Mbps oluyor.

Her cihazda N destegi olmadigi icin (wireless kamera, eski tablet vb) bazen kapatmak zorunda kaliyorum.

Ozetle dedikleri gayet dogru gibi duruyor.
  • crown  (23.04.16 19:37:41) 
evet dedikleri doğru. jimmy nin dediği de doğru ve ona ek olarak; 5ghz de çok daha yüksek hızlar mevcut. misal;

www.asus.com

teorik de olsa 2.4 + 5 ghz de toplam 5300 mbit hız verebiliyor. tek bi cihaza; cihaz ac destekliyorsa (ac, n den daha yeni ve hızlı bi teknoloji) rahat rahat 500mbit hız verir bu alet.
  • washe  (23.04.16 19:40:33) 
Senin bilgisayar eskiyse wifi kart 54 mbpsliktir. O nedenle 45 mbit alıyorsun. 150-300mbpslik wireless adaptörlerden alırsan yüksek hızları görürsün.


  • sutlu nescafe  (23.04.16 19:52:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.