[]

Suriyelilere bilmem ne kadar maas mevzusu...

Sagda solda duyuyoruz, suriyelilere turkiye de 1200maas veriliyor calismadan, ucretsiz sinavsiz universite, ucretsiz bilmem neler...
Bunlar gercek mi, suriyelilere gercekten havadan maas falan veriliyor mu, bunlar gercek mi uydurma mi? Biri 1200tl maas aliyorlar diyor. biri 1800 aliyorlar diyor, bir digeri sinavsiz universite vs. herkes bir sey soyluyor. Ne kadar dogru, hangisi dogru, bu multecilere ne haklar ne taniniyor ya da taninmiyor dogru durust bileniniz var mi?



 
100 150 dolara Suriye pasaportu ayarlayan adamlar olduğu söyleniyordu. Eğer doğruysa alalım üç beş tane.


  • babilbaligi  (23.04.16 12:09:35) 
Turkiye cumhuriyeti devleti'nin onlara tanidigi - ya da aslinda tanimadigi - sosyal haklardan bahsediyorum.


  • stavro  (23.04.16 12:13:25) 
Hali hazirda suriye'de unide okuyup buraya gelenler eger gecerli belgeleri gosterebilirse devletin soyledigi unide okumaya devam edebiliyorlar. 1200'le de ilgili bi resmi yazi okumustum, belirli bir fondan veriliyormus (ab fonuydu glb)


  • la noix  (23.04.16 12:14:23) 
Mesela sormamissin ama eger gecici tc no'lar yoksa koruyucu ve acil saglik hizmetleri disindakilerden faydalanmiyorlar (tabii icretli faydalanabilitler). Onceden hastane kapisinda "suriyeliyim" demeleri yetiyordu, pasaport bile istemiyolardi, her sey ucretsizdi


  • la noix  (23.04.16 12:15:51) 
Sınavsız üniversite şu şekilde ya orda okuduğu üniversitenin transkriptini getirmesi gerekiyor bu durumda kesin alınıyorlar, fakat ücret istenebiliyor. Diğer durumda da lise mezunları başvuruyor, bizim bölüm 20 kişi alıyordu suriyeli, girdikleri sınav ve ortalamalarına göre sıralıyoruz, sonra bu liste dekanlığa gidiyordu seçim yapılıyordu ama 20 kişiye 450 kişi falan başvuruyodu o kadar kolay bir iş değil iyi bir bölüme girebilmek, ayrıca bu olay tüm yabancı öğrenciler için geçerli o başvuruların içinde türkmenistan'dan, afganistan'dan, almanya, ingiltere vs. deki türklerden de başvuran var ve bunlar suriyelilere göre öncelikli.

Sonra taleple başedemediler, arapça paralel bölüm açıldı bölüm içinde. O bölüm de 30 suriyeli alıyordu yine sıralamaya göre, suriye'den gelen hocalar da değerlendirilmiş oldu böylece. Bunlar mezun olunca diploma türkiye'de geçmeyecek ama sanırım. Mesela bi de büyük üniversiteler kabul etmeyebiliyor, örneğin itü başvuran kimsenin başvurusu olumlu sonuçlanmamıştır dedi geçti, keza boğaziçi aynı şekilde.

Sonuç olarak özenilecek bir şey yok ya, yazık yani orda okuyan adama burda devam etme hakkının verilmesi güzel mesela bence.
  • ekaterina  (23.04.16 12:26:10) 
1200tl (ya da kac para ise) maas falan veriliyor mu, kesin bilgi verebilecek olan var mi?


  • stavro  (23.04.16 12:50:11) 
öyle bir şey yok. çevrem suriyeli dolu.


  • 1adam  (23.04.16 13:08:09) 
valla benim bikac suriyeli arkadasim oldu burda, is yerinden falan. gayet it gibi calistiriyorlar adamlari, yata yata 1200tl alma gibi bi durum oldugunu dusunmuyorum. biri zaten 1000 lira maas alip cok calistirildigindan yakindi bana daha 2 gun once.


  • hjarteblod  (23.04.16 13:15:45) 
1200 kredi gibi bisey. Unideki suriyelilere veriliyor


  • la noix  (23.04.16 13:36:15) 
yahu başbakanınızın çıkardığı savaş adamları yurdundan etmiş, 4 milyonu ülkeden kaçmak zorunda kalmış.

her 1200 alan suriyeliye karşılık 20 tanesi 800-900 gibi rakamlara sigortasız şekilde normalden çok daha fazla çalıştırılıyorlar

gelmiş yok adamlara maaş veriyorlar diyorsunuz.
  • KaraSakall  (23.04.16 19:16:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.