[]

ADSL'de 8 Mbps veremeyen Superonline

VDSL ile verebilir mi?

İnternet bağlantımız berbat olduğu için 5 Mbps maksimumda sabitlediler. Üzerine çıkınca bağlantı kopuyordu. Ping 5000 ms'lere çıkıyordu. Şimdi de kopuyor ama her dakika değil yarım saatte bir falan. 59 lirayı çöpe atıyoruz.

Bugün aramışlar VDSL ile biz size 24 Mbps verebiliriz 69 liraya demişler. Kablo aynı bakır kablo, 8 bile veremiyorlar kaç yıldır. Böyle 24 verebilirler mi?

 
Modem arayüzünden bu değerleri bulup yazar mısın?

noise margin upstream/downstream
output power upstream/downstream
attenuation upstream/downstream

Türkçe:

Gelen Veri Hattı Zayıflaması (dB)
Giden Veri Hattı Zayıflaması (dB)
SNR Sınırı (dB)
Hat Zayıflaması(dB)
Güç (dB)
  • testis agrisi  (20.04.16 21:46:21) 
@testis agrisi prntscr.com


  • Lim5  (20.04.16 22:07:49) 
vdsl in sıkıştırma methodları vs farklı o yüzden adsl le 5 mbit aldığın hattan vdsl le 24 mbit alabilirsin. fark etmeyen tek şey yine sürekli kopmalar vs ler olacak. 24 olmasa da 10-12 verebilirler gibi sanki. daha ucuza geliyorsa düşünebilirsin


  • washe  (20.04.16 22:26:01) 
Lim5 bir ara bu değerleri zehir gibi biliyordum çünkü internetim sorunluydu, telekomdakilerle tartışıyordum bu değerler üzerinde. Şimdi hangisi yüksek olunca olumlu hangisi düşük olunca olumsuz bunu karıştırdım, biraz forum tarayabilirsin bu konuda.

washe'nin de dediği gibi vdsl daha farklı, mesela adsl2+ demek max 16 mbps hız demek, gelgelelim modeme 20 mbps vdsl sinyali yollanırsa bu sefer de adsl modem kaldıramadığı için kopar, sen sanırsın ki hattım yüksek hızı kaldırmıyor aslında tek gereken vdsl teknolojili modemdir falan.

en iyi hükmü, evine cihazla gelip ölçecek saha yetkilisi verir, superonline'ın öyle çalışanları var mı bilmiyorum. umarım yardımcı olabilmişimdir. ama kaygını anlıyorum, ürün satmaya da çalışıyor olabilirler :(
  • testis agrisi  (20.04.16 22:30:03 ~ 22:34:24) 
Benzer bir durumum var benim de. 4e 5e sabitliyorlar saçma sapan. Sorsam 50mb vdsl kullanabiliyorum ama.
Bu arada bana sürekli apartmandaki kutudan eve kadar olan kablolarda sorun olduğunu, onları değiştirmenin sorumluluğunun da bana ait olduğunu söylüyorlar. Değiştirip görücem bakalım. Bir faydası olursa yazarım buraya.

  • naberabi  (20.04.16 22:37:46) 
@washe 10 lira ekstra ödememiz gerekecek. Bir de biz kontratsız başvurmuştuk, bir baktık kontratımız olmuş 24 ay. Üzerine bir de ekstra ödemeye değmezse hiç girmeyelim.

@naberabi Aynı durum aynı. Bize de apartmandaki kablolar uyduruk dedi bakmaya gelen eleman. Değiştirirsen haber ver. Biz değiştirirsek de sana yazarım. Başlarından savma metodudur belki.
  • Lim5  (20.04.16 22:48:52) 
abi ne desem boş. bakır kabloya güven olmaz. daha iyisi olacak derken başına daha da büyük iş açabilirsin. olur da bi dene istersen ama kesinlikle ve kesinlikle tahahhüt verme. ben bi süre deneyim olmadı eski haline dönmek istiyorum diye söyle. onun için de sana ekstra bişi sokmasınlar


  • washe  (21.04.16 00:28:55) 
taahhut icerisind ust pakete geçmişsin gerekirse geri donebilirsin. rahat ol. bu arada superonline turkcell'in biliyorsun. verdigin faturadan ensar vakfina para gidiyor aklinda bulunsun.

teknik olarak da ben ttnet'in elemanlarini daha basarili buluyorum. hic degilse eve gelip ölçüm yapan kisiler daha donanimli. ayruca superonline ttnetin altyapisini kullaniyor zaten. vdsl isin icine girerse mumkunse ttnet'i tavsiye ederim.

superonline her ne kadar daha profesyonelmis gibi gorulse de ben ttnetle her sorunumu bir sekilde hallettim. superonlineda ise hep duvara tosladim. evet ikisini ayni anda kullandigim donemler de oldu.
  • beyteper canavari  (21.04.16 11:46:29 ~ 11:48:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.