[]

hindistan cevizi yağı

merhaba, bir siteden hindistan cevizi yağı bakıyorum da açıklamada şöyle yazıyor: - Gıdada kullanıma uygun değildir.
nasıl böyle olabilir? zaten yemeyeceğim ama bir şüphelendim, hindistan cevizi sonuçta neden uygun olmasın ki.
teşekkürler.


 
Onu baya yiyor ya insanlar. Belki bakım ürünü falan sürmelik bir şey olarak bakıyorsan içinde ekstra bir şeyler vardır tüketilmemesi gereken. Yoksa baya onunla yağda yumurta falan yapan insan gördüm ben. Güzel olmamıştı bu arada uyarayım.


  • naberabi  (19.04.16 01:05:53) 
içerisinde boya, koruyucu, vb olabilir.

evet yiyen var +1
  • kuzey li  (19.04.16 01:07:42) 
Yenmiyorsa alma. Yenebilmesi lazım normalde.

Kimbilir içine ne koydular ki yenmesini sakıncalı buldular.
  • mobydick  (19.04.16 01:40:29) 
link var mi? belki de cok konsantredir ve o yuzden tehlikelidir filan.. saclarini kivirciklastirmak icin afrikali bir arkadasim sac bakim urunu olarak almisti. belki o tarz ozel bir seydir.


  • bir varmis bir yokmus  (19.04.16 02:36:31 ~ 02:36:49) 
öyle bir açıklaması yok. aynı sitede gıdada kullanıma uygun olan da var. miktarı yarısı kadar ama fiyatı aynı. 250gr uygun olan, 500gr uygun olmayan. aralarındaki farkı merak ettim. magaza.hammaddeler.com


  • Domuz  (19.04.16 02:41:42) 
Muhtemelen üretim prosesinde, maliyeti düşürebilmek için solvent kullanılmıştır. Soğuk sıkım olanı tercih edin, her ne kadar kozmetik amaçlı da kullanacak olsanız.

Sri Lanka 'da bütün yemekler neredeyse hind. cevizi yağıyla yapılıyor ve gayet de lezzetli. Ben de ordan aldım, bazı yemeklerde kullanıyorum.
  • old possum  (19.04.16 08:02:25 ~ 08:02:45) 
@Domuz, saçlar için mi kullanacaksınız acaba?


  • dessy  (19.04.16 09:01:57) 
old possum +1


  • arnold schwarzeneger  (19.04.16 10:22:56) 
Hindistan cevizi yağları ithal geliyor, oldukça pahalı Türkiye'de. 250 gram soğuk sıkım organik hindistan cevizi yağı 50 lira civarında. Onun dışında kalan hindistan cevizi yağları rafine yağlar oluyor. İşlemden geçiyor katkı maddesi vs oluyor. Katkı maddesi dediğim de 20 gram hindistan cevizi yağına 200 gram trans yağ eklenmesiyle oluyor. Onları da kozmetik falan diye iteliyorlar ama hepsi tırt. Hindistan cevizi yağı doğada nadir rastlanan orta zincirli yağ asitlerine sahip olduğu için çok kıymetli, Asya ülkelerinde falan yaşamıyorsanız eğer kozmetik ürünü olarak kullanmanız çok riskli oluyor. Zira yüksek ihtimalle katkılı ürünleri satıyorlardır.


  • angelus  (19.04.16 10:33:53) 
angelus diyorsa doğru diyordur! :)

angelus, kozmetik için nereden almak lazım peki? Doğru kaynak biliyor musun?
  • dessy  (19.04.16 10:45:13) 
dessy; Türkiye'de kozmetik ürünü olarak satılanlar dediğim gibi katkılı yağlar, hindistan cevizi yağı bile değiller. Boşuna para vermiş olursunuz onlara. İlla alacam derseniz şu iyidir: www.organikim.com.tr Bu hem gıda olarak tüketimde hem de kozmetik olarak kullanıma uygun ama maliyeti artıyor tabii böyle olunca.


  • angelus  (19.04.16 10:53:29) 
@angelus, işte ben de geçen zeytinyağı konusunda bunu demek istemiştim. Mesela gönderdiğin linkte "%100 Organik Hindistan Cevizi Yağı" diyor. Hem de sertifikalıymış. Bu durumda nasıl katkılı olur ki?


  • dessy  (19.04.16 11:01:00) 
dessy; Gönderdiğim linkteki katkılı değil zaten, kullanacaksan onu kullan diyorum :) Benim Türkiye'de gördüğüm tek soğuk sıkım organik hindistan cevizi yağı bu. Ben bunu yemek yaparken kahveye falan içerken içine katarak kullanıyorum ama sen istersen kozmetik ürünü olarak da kullanabilirsin. Ha böyle değerli bir yağı kozmetik ürünü olarak kullanmak bana çok tuhaf geliyor ama tercih meselesi tabii.


  • angelus  (19.04.16 11:11:26) 
Ben yanlış anlamışım, pardon :)

Arkadaşın başlığını da trollemiş oldum, kusura bakmasın. :*
  • dessy  (19.04.16 11:17:18) 
ben hem yagini hem margarinini gidada kullaniyorum. yag olan oldukca pahali ama margarin olan cok ucuz. ikisinin de kullanim yeri ayri. verdiginiz linkteki kucuk sise, aktarlarda satilan esans yaglara benziyor, yakmak icin masaj icin filan kullanilan. angelus'un dedigi gibi.


  • bir varmis bir yokmus  (19.04.16 11:56:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.