[]

Şekersiz dondurma tarifi

Yaz geliyor malum :) müthiş bir tarif keşfettim sizinle paylaşayım dedim. Teknik olarak dondurma sayılmaz ama görüntü ve tat olarak, yerken verdiği his dondurmadan farksız.

İsteğe bağlı 1-2 adet olgunlaşmış muzu dilimleyip derin dondurucuya atıp donduruyoruz. Mümkünse bir gece. Sonra çıkarıp blenderda kremamsı bir hale gelene kadar çekiyoruz.
Bu çekme işleminde ilk başta tuhaf görünecek yılmayın devam edin krema gibi olana kadar. Süre tutmadım ama 3-4 dk falan sürüyor max.

Sonra üzerine tarçın döküp ya da sevdiğiniz bir şeyle servis ediyorsunuz. Hepsi bu kadar.

Dün akşam denedim ben üzerine kırılmış çiğ fındık döktüm. Benim muzlar fazla olgun değildi ama yinede çok lezzetliydi. Daha şekerli bir tat için iyice olgunlaşmasını bekleyin. 2 adet büyük boy muzdan iki kişilik çıktı.

i.hizliresim.com
i.hizliresim.com

Not: Blenderınızın bu iş için yeterli olduğuna emin değilseniz hiç girişmeyin. Benimkinin buz parçalama özelliği var daha önce fıstık ezmesi yapıcam diye eskisini bozmuştum. Gerçi çok dandik bir şeydi eskisi elektrik süpürgesinin yanında hediye gelmişti ^_^ ama bilmiyorum belki motoru falan yanabilir, dikkat edin yani.

Sizinde böyle şekersiz dondurma ya da tatlı tarifleriniz varsa paylaşın lütfen.

 
Bunu ben de yapıyorum. Bir de şöyle bir tarifim var; çilek, böğürtlen gibi meyveleri dilimleyip buzluğa atıyorum. 2-3 saat sonra yarım cay bardagi soğuk süzme yoğurt ve meyveleri blenderda iyice karıştırıyorum, biraz da limon suyu ekliyorum. Çilekli dondurma oluyor :) yabancı bir sitede görmüştüm, tarifte bal da var ama ben eklemiyorum çoğu zaman. İsteğe göre eklenebilir tabii.


  • fraise  (15.04.16 15:53:43) 
Fraise
çok teşekkürler tarif için limon suyu tuhaf olmuyor mu ne kadar ekliyorsun?

  • yue  (15.04.16 15:58:14) 
Çok çok az yarım kilo çilek varsa 1 yemek kaşığı gibi. Çilekli dondurmada hafif bir ekşilik oluyor ya sanırım onu yakalamak için koyuyoruz. Bal da bir tatlı kaşığı ekleniyor genelde.

Muzlu olan tarife muzlari çekerken biraz kakao da ekliyorum ben arada. O da güzel oluyor. Aklıma geldi şimdi :)
  • fraise  (15.04.16 16:00:54) 
ben de yaptıydım bir süre önce ama tarif bilgileri evdeki pc de, ayrıntısını hatırlamıyorum, akşam bulursam koyarım, şimdilik sadece fotosu (şekilli görünsün diye %60 kakao oranına sahip küçük bitter çikolata saplamışım üstüne, eser miktarda basit şeker sadece orada var)

i.hizliresim.com
  • candanag  (15.04.16 16:05:01) 
buna bıraz da bacardi vodka fln dokmek lazım.


  • bryan fury  (15.04.16 16:19:18) 
Ben kurabiyeli yapiyorumbu tarifi

Teorik olarak avokado da ayni sekil olmali ama henuz denemedim bu yaz seftaliyle denicem
  • la noix  (15.04.16 16:46:44) 
La noix avokadoyla da oluyor ama içine dondurma değil de donmus avokado oluyor sanki :) bazıları kakao ekleyip yapıyor, denemedim henüz.


Şeftaliyi tek başına yapınca sulaniyor, biraz yoğurt ekleyince o da güzel oluyor.
  • fraise  (15.04.16 16:50:55) 
daha önce yapılmış zaten bu;

www.facebook.com
  • kakao  (15.04.16 16:51:51) 
Teşekkürler paylastiginiz icin çokk guzel tarif


  • mobydick  (15.04.16 16:56:19) 
Kakao
Tarifi ben de instagramda görmüştüm kendim üretmedim sadece burada benim gibi bilmeyenler için paylaşmak istedim :)

Prhn
Senin tarif protein bar dedikleri şeyden mi oluyor kıtır kıtır mı yoksa kıvamlı mı? Bir de fırında ne kadar tutuyorsun?
  • yue  (15.04.16 16:59:12) 
Ne dondurmaymış arkadaş yazan yazana. İyice emine bedere bağladınız.


  • bigbadabum  (15.04.16 17:06:13) 
muzda seker yok mu


  • Lola90  (15.04.16 17:22:48) 
Lola90, direkt şeker yemiyorsun en azından. Normal dondurmalardan daha masum, biraz da vitamin var. Ne güzel tarif vermiş, illa kulp takmasak olmaz :)


  • fraise  (15.04.16 17:29:55 ~ 17:45:37) 
bigbadabum sen de dene

Lola90
sfhjgasd :D meyvelerde de var tabii ama burada kastedilen rafine şeker ya da hazır dondurmalarda kullanılan glikoz şekeri vs. çeşitleri anlamında. Kilo sorunu olanların kontrolsüz meyve tüketmesi de iyi değil.
  • yue  (15.04.16 17:36:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.