[]

Sözleşme Bitmeden kiralık Evden Çıkmak

Arkdaşlar,

Sözleşme bitmeden evden çıkacağımı evsahibine ilettim. Ok dedi. Sorun çıkarmadı ama kıllandım. Yasalara göre erken çıktığım için eksik ayların parasını alabilir sanırım.

Ama evde şöyle bir durum var. Evi temiz aldım ancak evde oturma olduğundan tüm duvarları sonradan çatladı. Evin yapı güvenliği tehlikede. Adam bana bundan bahsetmedi resmen kazıklandım diyebilirim.

Başıma kalan ayları ödemek gibi bir şey gelebilir mi? Böyle bir şey başıma gelmemesi için ne yapmam gerekir?

 
Adam isterse oturmadığın ayların parasını senden alabilir, ev sahibiyle anlaşmadığın sürece bundan kurtulamazsın.


  • angelus  (15.04.16 11:57:43) 
Bu kadar da çamur olmayın lütfen yahu. Sözleşme bitmeden çıkmak istiyorsun, adam tamam diyo, hakkı olan parayı alabilir.şimdi kazıklandım!!! Diyorsun, o zaman niye oturdun kardeşim bu kadar zaman.

Valla donanımhaberde sor istersen, evi üstüne bile yapabilirsin belki...
  • kurnaz  (15.04.16 12:07:20 ~ 12:07:46) 
çıkarken adamdaki sözleşmeyi geri al. konu kapansın.

oturma mevzusuna gelince inşaatçı değilim ama bildiğim kadarıyla çoğu binada yaşanıyor zaten bu. çok tehlikeli bir şey olduğunu düşünmüyorum. duvarlar önemli değil. temel, kolon kiriş tavan önemli.
  • victum  (15.04.16 12:10:31) 
Sözleşme bitmeden ayrılıyorsanız ev sahibi eve yeni kiracı bulunana kadar sözleşme sonuna kadarki kiraları sizden talep edebilir.

Evi temiz almışsınız, temiz teslim etmek zorundasınız. Temiz teslim etmezseniz ev sahibi depozitonuzu vermeyebilir. Erken çıktığınız için sorun çıkartabilir.

Sonuç olarak evi aldığınız gibi teslim edin, sözleşmeyi de noterde yaptıysanız yine noterde fesih edin, sorun yaşamazsınız.
  • Abdurrahman  (15.04.16 12:12:39) 
Yani bir de adamın yatırımı o, sen o yatırımda şu kadar kalıcam diyosun, sözleşme imzalıyorsun. Adam planını ona göre yapıyor.

Swn sözleşme bitmeden çıkacağını söylediğinde hiç büyütmüyor olayı. Hakkını alabilir isterse, şimdi bunu ödemek işine gelmiyor. Pislik çıkarmak istiyorsun. Yapı güvenliği tehlikedeyse niye içindesin hala evin. Adam sana pislik yapmamış, yasal hakkını alabilir.

Patronun seni sözleşmen varsa , 6 ay önceden "hadi morcivert, sen zaten kötü çalışıyordun, çıkarıcam seni" dese , sen dava açmaz mısın?
  • kurnaz  (15.04.16 12:13:44) 
ev sahibi bir şey demeden kabul ettiyse kalan ayları almayacaktır bence. zaten denildiği gibi en fazla yeni kiracı bulana kadarkini belki talep edebilir ki çok zor bulunmuyorsa problem olmaz.


  • prodeq  (15.04.16 12:22:57 ~ 12:23:18) 
arkdaşlar,

evi temiz aldım ama 2 ayda tüm duvarları çatladı. yani bana bozuk ürün kiralamış oldu.

Ben kötü bir şey yapmak istemiyorum sadece sorunsuzca çıkmak istiyorum.

ikincisi, ayrıca eve hırsız girdi. Hırsız girdiğinden bir süredir evde de kalmıyorum.

Duvarlar komple çatlak olduğundan kolaynan kiracı bulamaz benim görüşüm..
  • morcivert  (15.04.16 14:40:07) 
Duvarlar catladi ne demek yahu? Boya catlamis olmasin? Duvar catlasa yerinde duramazsin.


  • robokot  (15.04.16 14:53:39) 
bina oturunca duvarlarla kolon arası çatlayabilir. normaldir. o çatlaklar da alçı tamiri + güzel bir boyayla kapatılabilir. çok önemli bir mevzu olduğunu düşünmüyorum.


  • victum  (15.04.16 15:03:59 ~ 15:04:13) 
bildiğin duvarlar çapraz bir şekilde çatladı. Binanın bir köşesinde oturma varmış. sonradan öğrendim bende. Diğer dairelerde de var. Tek bende değilmiş.

adam zaten boyayıp alçılayıp kiraladı bana. 1 ay sonra her taraf çatladı. alçılar döküldü.
  • morcivert  (15.04.16 15:04:11 ~ 15:05:23) 
ne kadar süredir oturuyorsunuz?


  • kurnaz  (15.04.16 15:24:28) 
6 ay


  • morcivert  (15.04.16 15:33:15) 
adamla anlaşmışsınız sözleşmeyi sona erdirmişsiniz.

arkadaşların bahsettiği olay tek taraflı olarak evden çıksaydınız olurdu. yani bildirmeden çıksaydınız yeni kiracı gelinceye kadar öderdiniz kirayı.

ayrıca evde ayıp meydana gelmişse duvarların çatlaması gibi bunu ev sahibine iletmeliydiniz. ama bundan sonra gerek kalmamış. evden çıkıyorsunuz zaten.
  • paintov  (15.04.16 16:05:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.