[]

Noctua cpu sogutucuya 310 tl vermek

Overclock yapmayi dusunmememe ragmen İnventus tan su cpu sogutucuyu almayi dusunuyorum. Fiyati 310 tl ve cok degil mi sizce?

inventus.com.tr

Bunun yerine daha ucuz bir sey mi alsam acaba?

 
ne anlatmışlar arkadaş soğutucuyu 6 sayfa yazı okudum resmen.

çok hacı onun yerine daha ucuz bir şey al.
  • dedim dedim de kime dedim  (14.04.16 09:21:35) 
Fiyatlarını bilmiyorum ama hazır sıvı soğutmalar var. Onlar daha iyi olur sanki. Madem overclock yapmayacaksın,
O da pahalıymış inventus.com.tr

  • sutlu nescafe  (14.04.16 09:52:32 ~ 09:53:49) 
maalesef sivi sogutmalarda 2 seneden sonra arizalar cikmaya basliyor ve zaten ses seviyesi de bu noctua da cok cok fazla. Overclock u simdilik dusunmuyorum ama ileride yapabilirim, dolayisiyla almisken en iyi hava bazli sogutucuyu almayi istiyorum ama 310 tl de cok geliyor yahu bir sogutucuya.

@lieutenantmono, onun sesi biraz fazla gibiydi hatirladigim kadariyla.
  • scars dont fade  (14.04.16 10:05:04) 
Overclock yapmayacaksanız Xigmatek vb. Soğutucu alıp fanı noctua ile değiştirin nispeten ucuz ve sessiz olur. H100 filan overclock için iyi ama sesli onlar.


  • kyha  (14.04.16 10:13:08) 
1 senedir Noctua NH-U12S kullanıyorum. baktım şimdi 228 liraya almışım. az da olsa overclock yapıyorum ve işlemci fanlarım hep dana gibi oldu. noctua nın bazı modelleri inanmak güç ama sıvı soğutucuların bazılarından daha iyi sonuç veriyor. Noctua NH-U12S i taktığımdan beri hiç ellemedim ve eski soğutucularımda termal macun 6-8 ay içinde pert oluyordu sıcaklık artıyordu. noctua da öyle bi derdim olmadı. 310 lira biraz fazla belki ama noctua nın daha makul ürünlerini tavsiye edebilirim.


  • washe  (14.04.16 10:37:21 ~ 10:37:38) 
washe, fanlarinin dana gibi olmasi ne demek? buyukluk mu? aldiginda buyuk degildi de, sonradan mi buyudu?


  • scars dont fade  (14.04.16 10:39:45) 
işlemcilerin standart fanlarına göre fazlasıyla büyük 12+ cm demek istemiştim :) fan büyüdükçe çıkarttığı ses de azalıyor zaten. artı benimki de dahil metal kısmı büyük olan soğutucuları fansız da kullanabilirsin. o halde bile işlemciyi soğuk tutabilirler.


  • washe  (14.04.16 10:44:17) 
overclock yapmayacaksan rahat yeter, yapacaksan bile belirli bir seviyeye kadar yeter. zaten bu fan 100% hızda çalışmayacak amaç daha fazla performanstan çok daha az ses bu değişimde...
sesten rahatsız olmam ben dersen stok soğutucu da işini görür, ağır overclock yaparım dersen sıvı soğutma bi tık daha iyi olur. overclocksuz sessiz olsun dersen böyle bir şeyler iş görür...

sıvı soğutma performans olarak evet genelde bi tık daha iyidir sıcak havayı kasa içine vermediğinden ya da ters montajda kasadaki sıcak havayı almaktansa dışarıdan oda sıcaklığında hava aldığından... ama fan sesi üstüne pompa sesi de eklenir ve arıza çıkarma ihtimali olan bir diğer parça olur sisteminde...

ekleyeceğin her bir mekanik parça potansiyel sorun kaynağı ve ekstra gürültüdür. bir fanın sorun çıkarma ihtimali fan+sıvı soğutma pompasının sorun çıkarma ihtimalinden azdır.

ihtiyacın yoksa alma sıvı soğutma, overclock da yapmayacağım diyorsan...

ben hala stock soğutmaylayım mesela. zaman zaman fan sesi dinliyorum işte ama sıkıntı yok... oda 30 dereceyken sıvı soğutma gidip 25 derece yapmayacak sonuçta. ddr4 sisteme geçip yeni cpu+mobo+ram almadan, monitörü değiştirmeden vs. cpu soğutucuya para vermem mantıken. ses dışında fark yapmayacak(overclock yapmayan biri için) sonuçta. daha büyük fark yaratacak şeylere yöneliyorum.
  • ucan spagetticanavari  (14.04.16 11:14:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.