[]

askerlik tecili

merhaba,

geçen temmuz'da lisanstan mezun oldum. mezun olmadan önce askerlik durum belgesi aldığımda 2017'nin sonuna kadar askerlikle ilişiği yoktur yazıyordu. ben de önemsemedim.

geçen şubat'ta özel öğrenci olarak yüksek lisans'a başladım. özel öğrenciliğin askerlik tecil işlemlerinde etkisi olmadığını sanıyorum ama 2017'ye kadar tecilliyim diye de çok üstüne varmadım.

şubat yoklamasına katılmadığınız için yoklama kaçağı görünüyorsunuz diye bir belge geldi. askerlik şubesine gidin diyor. yarın ilk iş gideceğim. gidiş o gidiş olmaz dimi?

 
sen lisansı bitirdikten sonra askerliğini tecil ettirmemişsin.
o yüzden kaçak durumuna düşmüşsün, özel öğrenciliğin de tecile bir etkisi yok.
mezun olduğunda evraklarla beraber gidip askerliğini 2 sene tecil ettirmen gerekirdi.
  • alibaba06  (13.04.16 17:17:04) 
gerekirdi, ama yapmadım veya yapılmadı.

peki şimdi ne olacak? bu durumda tecil ettiremez miyim?
  • dahinnotha  (13.04.16 17:23:07 ~ 17:23:15) 
hayırlı tezkereler şimdiden.


  • cekilmis gayfe  (13.04.16 18:41:56) 
14 temmuz'da mezun oldum ve 23 temmuzda mezuniyet durum belgesi ile gidip mezun olduğumu söylerek belge aldım. öğrenci durumunda mezun yazıyor ve "aralık 2017'ye kadar askerlikle ilişiği yoktur" yazıyor.

velhasıl yarın sabah şubeye gideceğim. hayırlı tezkereler kısmı işin esprisi mı yoksa cidden babalarda mıyım?

şayet öylesi bir durum varsa "temmuzda bana bu belgeyi verdiniz. böyle böyle yazıyor. ben lisans mezunuyum, tecilimi isterim" diyemez miyim?

askere şu dönemde gidemem, fiyasko olur.
  • dahinnotha  (14.04.16 00:11:37) 
biraz ceza ödersin. 2 bin lira kadar. askere hemen almazlar. yani umarım almazlar.


  • victum  (14.04.16 00:14:31) 
vaktinde muayene olmadığım ve yoklamaya katılmadığım için para cezası verildi. tutarı 128 lira. bu miktarlar sene bazlı.

diploma ve fotokopileri ile gitmek yeterli. evrak verip tecil işlemleri yapılıyor, bir evrak veriliyor onunla aile hekiminden sağlık raporu isteniyor. toplamda yarım gün sürdü benim işlemlerim.

mezun olunan tarih baz alınarak iki yıl tecil tanınıyor. tekrar tecil için tek yol yüksek lisans yapmak.
  • dahinnotha  (14.04.16 19:42:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.