[]

kadınların orgazm olmaları erkeğe göre zor değil mi ?

Kadınlar bu halde iyi tatmin etmeyen eşi terk eder mi ?




 
değil
ayrıca kadınlar multi orgasmic de olabiliyorlar erkeklerden farklı olarak
edebilir, neden etmesin
  • Domuz  (07.04.16 17:10:39) 
Değil. Psikolojik etki büyük orgazmda. Gönülsüz ilişkinin sonucudur o. Yada yıllarca kullanılmayan cinsel organ körelmiştir ne bileyim. Kadınları anlayamıyoruz hiç bir konuda


  • hasmetizm 2046  (07.04.16 17:11:00) 
terk etmez ama aklından geçirir cenkist^^


  • elorelia  (07.04.16 17:12:18) 
Terk etmez, aldatir


  • la noix  (07.04.16 17:37:48) 
Yoo değil. Hatta bazen çok kolay olabiliyor. Bu o anki ruh haline ve karşısındaki kişiye bağlı. Terk etme meselesine gelecek olursak, arada biraz sevgi varsa bi müddet idare eder ama sonunda soğuyup terk eder.


  • köstebek kurabiye  (07.04.16 17:52:49) 
henuz gelmedim o yaslara ama 30-35 yasindan sonra cinsellikle ilgili Bakis biraz degisiyor, on planda olmaktan cikiyor diyorlar. en azindan o yaslara Kadar tatmin edebilmekte fayda var :D kadin orgazmindaki sikinti aslinda anlamanin imkansiz olmasi. erkeginki kolay, bir seyler cikiyor. ama kadin istedigi takdirde cok rahat yalan soyler. erkegi kirmamak icin cok kotuydun, orgazm olmadim :( demezler diye tatmin ediyorum. derler mi? lütfen desinler cünkü :D


  • fayfim  (07.04.16 18:08:35 ~ 18:08:48) 
sanırım orgazm olmaları ön sevişmeyle daha da kolaylaşıyor.

ama kendileri gelsinler buraya, kendilerinden dinleyelim.
  • kupigometa  (07.04.16 18:17:17) 
ön sevişme ve orgazm arasında benim için hiçbir bağlantı yok. orgazm tamamen o anda sekse ne kadar konsantre olduğum, hangi pozisyonda seviştiğimize göre falan değişiyor.

kendi adıma konuşursam erkeklerdeki gibi bir boşalma ihtiyacı ya da illa orgazm olma ihtiyacı hissetmiyorum. süreç de benim için zevkli, olmadığım zaman taklit de etmiyorum.

bir de seks iyi değilse ilişkiyi sürdürmem evet ama "iyi tatmin etmeyen erkek"ten ne anladığımız farklı olabilir.
  • zwei bruste  (07.04.16 18:35:24) 
cinsel anlamda partneriyle veya eşiyle tatmin olmayan erkek tatmini başka kadınlarda arar. aramasa da uygun koşulları değerlendirir. bir süre değerlendirmez ilişkide uzun süre sonra değerlendirir. yani bir şekilde olay başka bir boyuta kayar. tatmin olmak sadece orgazm olmak değildir. bende böyle olur. olmaz diyen erkekte de olur. burdan bakarsan kadının da tatmini başka biryerde aramamasını bekleyemezsin. yani hayatın olağan akışı diyorum ben.


  • il padrino  (07.04.16 18:49:36 ~ 18:50:48) 
Hayır tam tersine kadın orgazmı daha kolay. Erkek orgazmının kalitesi yani süresi ve şiddeti daha fazladır. Elde etmesi ise daha zor ve en yüksek seviyeye ulaşmak için daha fazla uğraş gerektirir. Artı kadın orgazmında takip eden orgazmlar için 0 uyarım seviyesinden başlanmaz fakat erkekte takip eden orgazmlar için al baştan başlamak gerekir.

Erkekler de multi orgazmiktir. Erkekte boşalmak zevkin sonudur noktayı koyar zevkin kendisi değildir. Ergenler doğal olarak boşalmayı seks zanneder ve hatta kendini geliştiremeyenler bu şekilde mezara girerler. Erkeği on kez boşaltmaya çalışan cahiller var bir de... Acınası bir cehalet. Erkek hiç boşalmadan defalarca orgazm olabilir! Boşaldıktan sonra ise cinsel istek ve alınan haz düşer. Erkek için fazla boşalmak sağlıklı değildir ve yaşamı kısalttığı da düşünülmektedir.

Ayrıca şuradaki mesajımı okuyun: Kadınlar nereden boşalıyor?


Not: Evet çoğu erkek orgazm taklidi yapar fakat her yaştan ergenler bunun ne olduğunu bile bilmezler.
  • neotunc  (07.04.16 18:53:39 ~ 19:01:49) 
@neotunc, linkteki yazıda bulunan "ben tetikleyebiliyorum" kısmına yalan yok güldüm. klasik erkek muhabbeti.

cinsel hayatım ve bedenimle ergenlik dönemimden beri barışık bir hayat sürüyorum. klitoral ve vajinal orgazmı ayrı ayrı seviyorum. ancak iki orgazm içinde erkeğin tetiklemesi gibi bir durum yok. aynı pozisyonda aynı erkekle çok farklı hisler içine girebilirim. hangi kadın arkadaşımla da konuştuysam da aynı fikirdeler.

buradaki meraklı arkadaşlara, özellikle de erkeklere, en büyük tavsiyem beylik laflar eden erkekleri çok da ciddiye almamaları ve bunları görüp morallerini bozmamaları.

kendi adıma ve konuştuğum diğer arkadaşlarım adına söyleyebilirim en azından, böyle tetikleme yöntemi, yok kadını orgazm etmeyi bilen erkek falan yok. kadının kendisiyle ilgili bir durum.

bir başka kadınla çok mutlu bir cinsel hayatınız varken, bir diğeriyle çok sıkıntı yaşayabilirsiniz.
  • zwei bruste  (07.04.16 19:21:42) 
BOşalmıyor mesela ama zevk aldım diyor. Belli zaten benden de fazla zevk alıyor ama boşalmıyor. Çok farklıyız.


  • Cursed Chico  (07.04.16 20:34:32) 
Eğer erkek ne yaptığını biliyorsa kadın orgazmının bırak kadınla ilgili olmasını tecavüz esnasında bile durdurulabilmesi mümkün değildir. Psikiyatrlara gelen böyle çok örnek var. Tecavüz esnasında orgazm oldukları için derin suçluluk duygularıyla gelip derdini anlatanı dinledim. Garibim herhalde ömrü boyunca kadın istemezse olmaz diye şartlandırılmış. Tecavüzcüsünün ne yaptığını bildiğini bile zannetmiyorum.

Çoğu bayan klitoral orgazmı vajinal orgazm zanneder. Jinekolog yaşlı başlı kadın psikiyatra gidiyor. Kadına vajinal orgazm soruluyor kadın evet olabiliyorum diyor. Psikiyatr anlatıyor kadın gidip deneyip geldiğinde "yok vajinal değilmiş" diyor.

Sokak bilginizle bana gelmeyin cevaplamak için kendimi zorlamak durumunda kalıyorum.


EK: Hangi seksoloğa sorsam ilk birkaç seansı kendilerine gelen danışanlarına seksi bilmediklerini öğretmek için harcadığını dinliyorum.
  • neotunc  (07.04.16 20:41:28 ~ 22:54:20) 
Zor. Daha doğrusu öğrenilene kadar zor, öğrenildikten sonra peheeeyyy.

Çalışmalara göre ilk sevişmede kadınların %2'si, ilk zamanlarda orgazm olabilen kadın oranı %20. Planned Parenthood anketine göre Amerika'daki kadınların %30-43'ü arası anorgazmik, cinsel devrim yaşamamış doğu ülkelerinde bu oranın daha yüksek olduğu söyleniyor.

Ama bu durumun erkekle hemen hemen hiç ilgisi yok. Daha doğrusu, orgazmın çokluğu ya da seksin kalitesi erkek ve kadının uyumunu beraber içeren bir durum ama orgazm olamamanın erkekle ilgisi pek yok. Kadın orgazmı öğrenilen bir reflekstir. Psikoloji kesinlikle çok önemlidir, ülkenin kültürüne göre orgazm olabilmek kolaylaşır veya zorlaşır ama kültürün ötesinde fizyolojik engeller de var bir süreliğine. Öğrenilen bir refleks olduğu için anorgazmi gençlerde daha yaygın ve bu nedenle kadınlığın tepe yaşının 34-37 civarlarında olduğu söyleniyor. Tabii ki sevişmeye başlama yaşı düştükçe bu yaş da düşecektir, hatta belki düşmüştür bile.
(İlgili bilgiler için Psychiatric Mental Health Nursing, An Introduction to Theory and Practice).

Kadınlarda orgazm mısır patlağı gibidir. "Ne zaman olacak" diye beklenir beklenir, ilk mısır patladıktan sonrası çoklu çoklu gelir.

Eğer kadın orgazm olmuyorsa bunun iki nedeni olabilir. İlki ten uyumsuzluğu, kadın tam sevişmeden zevk alacakken erkeğin bir hareketi konsantrasyonunu kaybettirebilir. İkincisi de henüz orgazm olmamış olması. İlk durumda farklı biri ile birlikte olursa orgazm olma olasılığı varken, ikinci durumda Yunan Tanrısı ile sevişse çok fark etmez. Yine de kişiliğine de bağlı tabii. Uğraşıp eşle bunu aşmaya çalışan olabilir.
  • aychovsky  (07.04.16 21:40:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.