[]

Yurt dışında karşılaştığınız ırkçılıklar

Merak ettim de bugünkü başlığı görünce. Var mı sizin de hikayeleriniz?




 
böyle bir duyuru geçenlerde sorulmuştu, buraya da yazayım içimde kalmasın :)

fransadaydım. 60lı yaşlarda bir amcayla ingilizce şimdi hatırlamadığım bir şey hakkında konuşuyoruz, ne iyisin filan diyor. iyi dileklerde bulunuyor. erasmus öğrencisi olduğumuzu, hepimizin farklı ülkelerden geldiğimizi söylüyorum, nerelisin diyor. "i am from turkey" diyorum, 10 dakikadır ayak üstü benle konuşan adam hiçbir şey demeden arkasını dönüp gidiyor. ilk başta anlamadım ne olduğunu, sonra anlayabildim anca :))

diğerini amerika'da yaşadım. yazın, iyice esmerleşmişim, saçlarım hafif uzun, sakallar kirli. lost'taki sayid jarrah gibiyim. ne zaman uçağa binsem "rastgele" yapılan üst aramaları bana denk gelirdi :) donuma kadar ararlardı. o kadar rastgele ki her seferinde ben seçilirdim... bir iki kere olan bir şey de değil, 10 kere uçağa bindiysem 8i böyle :) ikisinde olmamasının sebebi de daha yeteri kadar bronzlaşmamam herhalde...

böyle ufak tefek çok şey var. ırkçılık hemen her yerde. eğitimle filan da ilgisi yok.
  • fakyoras  (30.03.16 17:50:54 ~ 17:53:05) 
"aa hiç türke benzemiyorsun" cümlesini bir iltifat olarak duymak.


  • peggy  (30.03.16 18:03:36) 
Ben de sevgilimle geziyordum. Trende bilet pasaport kontrolü yapan adam türk olduğumuzu duyunca baya şaşırmıştı. Nasıl yani sevgilisiniz geziyosunuz aileniz bir şey demiyo mu diye. Sonra iltifatlar edip gitti ama ırkçılık mı bilemedim önyargı olabilir.

Teyzemler almanya da yaşıyor. Kuzenimin bütün dersleri iyiyken en iyi okula gidemesin diye müzik dersini düşürmüş. Ama onların da tek yaşadığı ırkçılık o kadından sadece.
  • jazzabel  (30.03.16 18:10:14) 
öyle çok bariz bi şey değildi ama kiev'de iç hatlar terminalinde herkesi durulink durulink diye x-ray'den geçirirken benim ayakkabıma kadar çıkarttırmıştı eşşooolusular. üç arkadaştık, diğer ikisi de türk olmasına rağmen sapsarı çocuklar olduğundan onlara da hiçbi şey demediler. beni uğraştırdılar iki saat. ha benim de mallığım vardı orada, bissürü şeyi görevliye vermeyip üzerimde tutmuşum falan ama neticede bariz biçimde çok daha farklı ve ısrarlı bi şekilde arandım yani.

gerçi çok kızamıyom adamlara, ışid militanı gibi sıfat var, ben şu ortadoğulu barzo halimle öyle bi adam görsem yine işkillenip ararım anasını satiyim. ama insan kırılıyo yani niye öyle şey yapıyosunuz hayvan herifler.
  • der meister  (30.03.16 18:11:14) 
İngiltere'de oldu bi kez. İrkcilik gibi değildi ama yine de tuhaf geldi bana. Turuncu bi kutu tutuyordum elimde. Hediye kuyusu gibi bişeydi. Bi İngiliz kadın yaklaşıp kutuyu beğendiğini ve nerden bulduğumu sordu. Bende gösterdim. Sonra bana 'gerçekten cok güzelmiş, siz Hintliler bu rengi cok seviyorsunuz Di mi' demişti.


  • allanpoe  (30.03.16 18:26:58) 
Sırbistan'da gece kulübünde 3 milliyetçi eleman Türk olduğumuzu öğrenince biraz agresiflesip "what the fuck are you doing here, we don't like Turks here" demişti.


  • humblebirth  (30.03.16 19:04:53) 
var. almanyada defalarca "burası almanya burada almanca konuşacaksın" tepkisiyle karşı karşıya kaldım.


  • KidLazer  (30.03.16 20:01:04) 
olmaz mı cogunu unuttum en son gecen sene fransa nice te herkesi 1 saniyede geçirirken beni ve kardesimi 10 dakika tutup herkesin içinde paramızı çıkarmamızı isteyip sonra tekrar aynı şeyi yaptırıp, fransaya geliyorsann paranı gosterıceksın!! diye atarlandılar, olaydan 10 dakka sonra bunların ülkesinde cantamızı calmaya calıstılar gidip kadının suratına atasım geldi.

geldigimden beri türkiyedeki fransız özentisi eziklere iyice uyuz oluyorum. salak bizim millet yemin ederim suratına tükürseler yarabbi sukur dicekler. daha da gitmem ülkelerine gidecek varsa da enayiliğine doymasın
  • hopp  (30.03.16 20:14:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.