[]

Radikal kar etmiyor olabilir mi?

alexa ya göre tr de 43 üncü sırada.
şimdi bu adamların yazar maaşı ıvırı zıvırı var bir sürü. yani kar etme şansı yok mu?



 
Kar etse kapatırlar mıydı sence?


  • kljgslsdkjsd  (23.03.16 14:56:21) 
Sorun para olmayabilir! Türkiye'de neredeyse tüm gazeteler tek kişiye çalışıyor. O kişinin idaresinde olmayan gazetelere de kayyum atanıyor. Aydın Doğan da böyle bir şey istememiş olabilir.

Örneğin Sözcü, milliyetçi bir gazete ama Radikal sol ve liberal. Sözcü'ye kayyum gelse belki de Zaman'dan daha büyük olay olur ancak Radikal'ı kapatırlarsa Türkiye'nin yüzde 70'i, tahminimce AKP ve MHP tabanı bu işe destek olur.
  • Traveller  (23.03.16 14:59:20) 
Kapanma sebebinin karlılık durumu olabileceğini pek sanmıyorum.

Aldıkları hit yüksek (reklam geliri fazla olmalı), çalışan kadrosu geniş değil, Doğan Grubu'na bağlı olduğu için içerik maliyetinin fazla olduğunu da düşünmüyorum.
  • Sandeman  (23.03.16 15:27:35) 
Reklam geliri öyle 15-20 kişinin giderini karşılayacak artı kar edecek kadar olmaz, en azından ben sanmıyorum.


  • rhan  (23.03.16 18:58:39) 
Basım ve dağıtım maliyetleri zaten yoktu, aynı şekilde bir kısım haberleri de zaten DHA aracılığıyla iletiyorlardı. Buna da para ödenmiyordu yani.

Türkiye'de medyanın gidişatının sonucu diyebiliriz sanırım. İleride güzel tez konuları çıkacak bu günlerden.
  • sevgikusunkanadinda  (23.03.16 19:32:51) 
kar etmiyor olabilirr. hatta kar etmiyordur çok büyük ihtimalle.

editöryal yükü yoğun sitelerin kâr etmesi için çok ama çok fazla interaction alıyor olması gerek.
  • tchuck  (23.03.16 19:34:57) 
@acemi

50-100 çok ütopik rakam oldu bence teknoloji ekibi için. taş çatlasın 10 kişilik ekip yeter de artar bile.
ağır yük editöryal bu sitede.
  • tchuck  (23.03.16 19:46:30) 
Alexa çok tırt bir sistem, kesinlikle bir sitenin popülerliği konusunda kayda değer bir ölçüt değil. Tayland'da iken ben sürekli kendi siteme giriyordum, en son Tayland ilk 800'ündeydi Türkçe sitem. Çünkü kimse kullanmıyor orda Alexa toolbar.


  • gezgin rocker  (24.03.16 00:41:02 ~ 00:41:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.