[]

Samsung Note 4 mü yoksa Lg G4 mü?

uzun zamandır aklımda note 4 almak vardı. son zamanlarda kamerası daha iyi ve daha yeni diye lg g4 düşünüyordum fakat g4'ün 3 problemi olduğunu okudum:

1) pil performansı çok kötü deniyor, günde 2 şarj gerekecek kadar
2) snapdragon 810 çok ısındığı için snapdragon 808 işlemci koymuşlar ama yine problem devam etmekte
3) boot problemi denen lanet bir olay var, telefon durduk yere kapanabiliyor

bu sebeple note 4'e kaydı aklım. hemen hemen aynı fiyatlara buldum. aklımda iki soru var

1) 2014 eylül'ünde çıkmış bu telefonu almak mantıklı mı, yoksa eskidi bile denebilir mi? (şekilci değilim, şirketlerin eskitme mevzusuna takığım. alıp senelerce rahat rahat kullanabilir miyim onu merak ediyorum)
2) kamerası nasıldır? g4'ü bilen varsa daha da makbule geçer.

onun dışında her türlü al/alma şeklindeki fikre de açığım.

not: note 5 istemiyorum çünkü arttırılabilir hafıza yok. o kadar para veremem sabit bir cihaza. ayrıca pili de değiştirilemiyor.

 
g5 al bence.


  • ekaterina  (23.03.16 13:21:46) 
samsung'un en iyi telefonları Note serisi olduğu söyleniyor. eğer ekran büyüklüğü sorun değilse Note 4


  • 1917  (23.03.16 13:27:58) 
@ekaterina
g5 çok pahalı ve o fiyata değmez. temel farkları bir tık daha iyi işlemci, yeni "eskitilmiş" tasarım ve arkada ikinci bir kamera. fiyatı 2 katı.

@1917
büyük ekranlı bir şey arıyorum zaten :)
  • scotch mist  (23.03.16 13:35:47) 
note 4 al. kafan rahat işine bakarsın. eskite eskite kullanabileceğin bi cihaz. kamera konusunda da g4 ile araasında kalmanı gerektirecek bir fark yok. son çıkan cihazlar ile birlikte bile rahatlıkla yarışabilecek bir kameraya sahip cihaz. note 5 sahibi olarak söylüyorum bunu. note 4 de kullandım bi süre. aklına takılan bişey olursa detaylı yardımcı olmaya çalışırım.


  • baharat  (23.03.16 13:42:18) 
note 4


  • kingcyrax  (23.03.16 16:55:28) 
Note 2 den LG G4 e geçtim ve acayip memnunum
Bir kere fiyat performans olarak değerlendireceksen 1-0 önde çünkü çok ucuzladı fiyatı
Kamerası cidden baya sağlam
En büyük korkum şarj sorunuydu, bence telefonun şarj sorunu yok. Abartıyorlar. 1 gün gidiyor benim. Note 2 ile aynı, ve canavar gibi ekranı var. Ha konumu açayım, sürekli oyun oynayım telefon elimden düşmesin diyorsan 1 gün gitmez
  • asbe  (23.03.16 17:05:58) 
G4. Yenisi çıkacak bir serinin eski ürününe para verme; eğer markası Samsung ise, hiç verme.


  • gunde 3 litre kola icen adam  (23.03.16 17:24:46) 
note 5 almama gerekçen çok saçma. millet niye ayfona para bayılıyor yıllardır.


  • her gece aç  (23.03.16 17:37:22) 
g4un ekrani notetan cok da kucuk degil. arttiralbilir hafiza takilmak gereksiz. cloud diye birsry var. zaten nite 5 alinca sana gayet buyuk ve yeterli dropbox filan verecekler. g2 zamanina gire mukemmeldi. g3 iyiydi. g4 siradan. note ise her zaman en iyi telefon olmustur. s serisi filan hikaye.


  • beyteper canavari  (24.03.16 10:02:54) 
@her gece aç

note 5 almama gerekçem çok mantıklı. bana da insanların iphone alması mantıksız geliyor. hele ki o kadar kısıtlı bir işletim sistemine sahip bir cihazı resmen "kullanamamak" için onca para verilmesi yazıktır günahtır. ben bu cihazı alıp en en en basitinden ilk iş olarak torrent client kurup televizyona bağlayacağım. film dizi vs. için çok güzel bir özellik. özellikle benim gibi çok yolculuk yapan biriyseniz bilgisayarı sırf iki bölüm dizi için taşımamak bile gayet güzel olur.

@beyteper canavari
cevap için teşekkürler ama ben de bu cloud mantığını anlayamıyorum. eğer "mobil" bir cihaz mantığından söz ediyorsak bu dosyaları 3g-4g ile kullanmam gerekir. e kotalar 2gb-3gb iken cloud'u nasıl verimli kullanabilirim? benim sırf caps arşivim neredeyse o kadar zaten :) kaldı ki ben telefonda ek hafızayı sezon sezon dizi, film, ve gigabaytlarca mp3 için istiyorum. o kadar parayı verip arttırılabilir hafızası olmayan note 5 alsam spotify gibi bir servise mahkum kalacağım. internet kotam ikinci haftadan bitti bile. daha bunun bootleglerini falan saymadım yani onları telefona atamadım bakın. bence cloud teknolojisinin türkiye'de adamakıllı kullanılabilmesi için en en az bi 5-10 sene var. o operatörler bize 20-30gb sunmadıktan sonra yalan dolan o iş.
  • scotch mist  (24.03.16 21:52:44) 
sen konustuklarımızı dinle bosver (:
xiaomi powerbank al 10000 liklerden bitane. gearbestten (:

  • baharat  (24.03.16 22:46:18) 
demek istedigini anladim. cloudu arsiv icin kullaniyorum. zaten wi-fide kullaniyorum. eger evde wifi vs kullaniyirsan, mukemmel bir telefonu, ki gercekten mukemmel, arttirilabilir hafizasi yok diye almamis oluyorsun. kaldi ki sd karta koydugun herseyi, usbye de koyarsin. cok kucuk minicik, cuzdana sigabilecek usbler var telefona takilan. wi-fi icin cloud var. samsung sd kart destegini kaldirirken bi bildigi vardi. koskoca arsivinin sd kartta patlama riski cloudtan filan cok daha yüksek. fazla takilmissin bu duruma. kaldi ki sanirim 64 gbi var note 5in. yapma etme. note 4 super telefon ama note 5 bence gelmis gecmis en iyi telefon su an.


  • beyteper canavari  (25.03.16 10:42:16 ~ 10:43:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.