[]

iphone 6S ve SE LTE hızları Farkı 4.5g

Gsmarenada iki telefonu karşılaştırdığımız zaman şu fark gözüme çarptı.

iphone se: hspa, lte cat4 150/50 mbps
iphone 6s:hspa 42.2/5.76 mbps, lte cat6 300/50 mbps, ev-do rev.a 3.1 mbps ve tam olarak bilmediğim dual band farkı.

Şimdi iphone se alırsam geziye gittiğim zaman hotspot olarak kullanıp tabletimle ordan oraya akmak istiyorum. onu geçtim zaten 4,5 g ye geçeğiz. bunu güzel bir şekilde verdikleri hız ister kaliteli olsun ister kalitesiz sonuna kadar faydalanmak isterim.

Örnek verirsem geçenlerde 2009dan kalma modemim ile wifi hız testi yapınca 20 mbiti geçemiyordum. hemde tablet ac destekli sonra öğrendik modemi degiştirince 65 mbitlere kadar cıktık güzel bir şekilde. Yani bu telefonu alırken başımıza böyle bir hadise gelsin istemiyorum.

 
Bana kalırsa çok gereksiz bi detayla ilgileniyorsun. Hücresel veriyle download yapmadığın sürece bu kız farkının önemi yok ki yapacağını da düşünmüyorum. Yani se nin hücresel modemi daha yavaş diye Web sitesi açılma süreleri ciddi şekilde değişmeyecek. Yok diyorsan ben 4g yi sonuna kadar sömürcem, ayfon alma. LG g3 ün bile lte hızı yanlış hatırlamıyorsam 6s ten daha iyi.


  • washe  (23.03.16 12:04:08) 
doğru söylüyorsun ustam:). yarın öbürgün turkcell superonline kullanıcalarına kotayı ortak sunacagız diyor. örneğin 150 gb akk var ben bunu hem telefondan hem modemden ortaklaşa kullanabilecekmişim. şimdi torrentten tablete film çeksek fena olmaz mı? yani hız dediğiniz kadar kötü mü?

hspa, lte cat4 150/50 mbps bu nedir tam olarak.
  • myopati multi minicore  (23.03.16 12:12:04) 
turkcell ceo'su 4g testi yaptı 270 mbit aldı. ki herif şehrin göbeğinde ve bant genişliği sadece ona ait. normal kullanıcı 3g'den bir tık fazla hız ancak alır.


  • mattiadestro  (23.03.16 12:14:45) 
ortak kota olayı hayal değil ama ciddi sıkıntılar yaratabilir. bi baz istasyonuna bağlı mahalledeki herkes downloada abanırsa herkes ancak 3-5 mbit ancak görür o da bi işe yaramaz :) bi mahalledeki herkesin 50 mbit interneti olsa ve hepsi downloada abanırsa patlayan herhangi bişi olmaz. hepsi de alır 50mbit hızı.

cat4, cat5 vs lte modemin modelleri. sanırım cat9 var en fazla ve en hızlısı o. sayıdan emin değilim ama googlelarsan bulursun bişiler.


www.youtube.com

cat9 lu galaxy s7 edge 140 mbit alıyor barcelona'da. mattia nın dediği gibi olay. şöyle bi youtube a da baktım genelde 10-20 mbit 4g testleri. işin ilginci ben bizim mahallede vodafone 3g ile de 28 mbit alabiliyorum. :)
  • washe  (23.03.16 14:02:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.