[]

fitness

1aydır kilo vermek ve şekillenmek amaçlı fitnessa gidiyorum ne yazık ki yaşadığım yerin imkanları kısıtlı şuan sadece erkeklere yönelik spor salonları var.plates falan hak getire yani.neyse sorum şudur kardiyo yapıyorum yandan mekik dumbbell falan çalışıyorum ama erimeden erkek tipi kas yapmam dimi ya :D bunun bi sınırı var dimi az yapmaya çalışıyorum hafif şeylerle çalışıyorum ama tedirginim bi yandan




 
Erkekler bile kas inşa edemiyor hayvan gibi çalışmayla sen iki mekikle nasıl kas yapacaksın. Keşke o kadar kolay olsa.


  • angelus  (22.03.16 20:51:41) 
şimdi arnold/angelus gelecek ve pilates'i salla, yaptığına daha çok ağırlık ile devam et diyecek. bi de, o yaptıklarınla erkek tipi kas yapmak o kadar kolaydı zaten.. diyebilir, emin değilim :D

edit: zuhahaha! hoşgeldiniiiz :D :D
  • manuel mandalina  (22.03.16 20:52:21 ~ 20:53:35) 
faydası da olur ama dimi kalori yakma sıkılaşma falan ??


  • arya yada vera  (22.03.16 20:52:36) 
niye tedirginsin ki? bir gün spor yapıp eve gelip normal uyuyup böyle (git: cms.bbcomcdn.com ) uyanacağını mı sanıyorsun? :) öyle bir şey olmayacak merak etme :)

bu konuda daha detaylı bilgiler için angelus'a mesaj atabilirsin bence. o neyi yapıp neyi yapmaman gerektiği yönünde bilgi verebilir sana :)
  • canercuxy  (22.03.16 20:55:17) 
Senin sıkılaşma dediğin şey normalde kas liflerinin parçalanıp iyileşmesiyle olan bir şey. Bu da esasında bildiğin güç antrenmanlarıyla ya da klasik ağırlık antrenmanlarıyla olur. Yani kaslara belli bir direnç göstermeden "Sıkılaşma" diye tabir ettiğiniz şeyler zor. Bunun için dambıllarla yapabileceğin squat deadlift overhead press gbi egzersizleri araştır bunları yap istasyon şeklinde. Ayrıca kalori de yakarsın tabii ama bunları sağlam bir diyetle desteklersen olur.

manuel mandalina; beni sonradan eklediğini görmedim değil.
  • angelus  (22.03.16 20:57:25) 
teşekkürler @angelus :)


  • arya yada vera  (22.03.16 21:12:52) 
@angelus, yemin ederim aklımdaydın, zaten fiil tekil kalmış :D arnold pilatese daha atarlı cvp veriyo diye sadece onu yazmıştım :(

@arya, işine yarayan cvplara tik at, biz buralarda bu işi böyle yaparız dostum..
  • manuel mandalina  (22.03.16 21:13:50 ~ 21:15:39) 
@manuel Oha böyle birşey varmış yeni öğrendim resmen çok makbule geçti :D


  • arya yada vera  (22.03.16 21:28:35) 
kadinda salgilanan testo cok az, erkek gibi degil. o yuzden irilesemezsiniz. plates hareketleri sıkılastirici hareketlerdir. sadece hareketle kilo vermek olmaz. bunun yaninda beslenme seklinizi kontrol etmeniz lazim. ayrica su tuketimi de onemli. kaliteli yag, kaliteli karbonhidrat alimi yapilmali.


  • evimin paspasi  (22.03.16 22:35:08) 
Herkes diyet yaparken kaslanabileceğini düşünen kadınlar kadar kendine güvense keşke.


  • arnold schwarzeneger  (23.03.16 09:10:11) 
dambılı falan eldivenle çalış, ellerin nasır tutup güreşçi eli gibi olmasın sonra:)

ayrıca bence fazla yüklenme ağırlığa. kadınsı şeklini bozabilir vücudun. 1-2 kiloluk dambıllar neyse de 3 ve ötesini tavsiye etmem. koşuya devam, yüzme de hoş olabilir imkanın varsa.
  • victum  (23.03.16 09:59:12) 
bir süre sonra öyle bir şey olmayacağını görerek anlayacaksın, hatta tam tersi, ya keşke biraz kaslanıp sıkılaşsam artık diyeceksin.


  • peggy  (23.03.16 10:10:07 ~ 10:11:16) 
Evet malesef fitness çalışan kadınlarda çevredeki insanların zamanla akıl yaşları büyüdükçe farkedebildikleri nahoş bir kaslanma oluyor. Dolayısıyla fitness yerine plates seçilmesini doğru buluyorum. Plates'in fitness'e göre birçok avantajının ilki kas yapmaması ve kadın tipi mükemmel gergin diri bir fiziğe ulaştırmasıdır. Bunun yanında ikinci bir avantajı daha varki birçok spor salonu sahibi ve spor hocasının bu yüzden ondan nefret ettiğini hissediyorum; Plates evde de yapılabiliyor olmasıyla hem maliyeti sıfıra yakındır hem de diğer sporcular yağmurda çamurda antrenmanını aksatıp salona gidemez sinir olurken siz antrenmanınızı paşa paşa yapabilirsiniz. Plates zaten bir nevi kadının vücut geliştirmesidir. Farkı erkek tipi kısa küt kas yerine kadın tipi ince uzun fakat gergin adele tipine yönelik olmasıdır.

Paltes topu, mat, gerdirme hareketleri için lastik ve halat bunlar para değil. Hocalarının bir bölümü eski mankenlerden oluşur ki zaten mankenlerin bir numaralı tercihidir. Ebru Şallı (sertifikalı hocasıdır) dahil çoğunun videoları youtube dailymotion vs istemediğiniz kadar var. Ömrünüz hocaların ders videolarını seyretmeye yetmez o seviyede.

Plates kasların hareket etmiyorken veya sen uyurken harcadığın kalori miktarını arttırır. Zayıflamak için plates'in yanına kardiyo da eklemek zorundasın. Kardiyo için sana kondisyon bisikleti ya da zumbayı öneririm. Zumbayı seçeceksen yine milyon adet videosunu youtube'den bulabilirsin. Önerdiklerimin üçü de sıfıra yakın maliyetle evde yapılabilir. Bunu dışında zumbayı seçsen dahi eve bir kondisyon bisikleti de almanı öneririm. Zumba yapamadığın günlerde bisiklete biner öyle uyursun. Plates yapamıyorsan tek başına zummbayla da zayıflayabilir ve kaslarını çalıştırıp performansını arttırabilirsin. Zumba zayıflamak için tek başına yeterlidir.

Şuradaki mesajlarımı da oku: Meme dikleştirme plates vs

Not: Koşu ayakkabısı sormuşsun. Meme ve yüzünde sarkma istemiyorsan koşu yerine bisikleti öneririm.
  • neotunc  (07.04.16 14:11:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.