[]

kuranda dinozorlar ne şekilde geçiyor

bahsediliyor mu bu yaratıklardan? nası bağlıyor ya bu olayı mantık çerçevesine?




 
nasıl ya? müslümanlar dinozorları red mi eder peki sorsak falan dışarda sadkjgs nası bahsetmiyosun yani fosilleri duruyor.


  • timmie  (22.03.16 01:16:22) 
bahsedilmiyor. islamcilarda da zaten "bahsedilmesi gerekmiyor" savunmasi var. kuranda genel olarak o donem arabistan'da ne varsa o temali seyler var. sicak, ates, col, deve vs...
kar, buz, kutup ayisi gibi hayvanlar, o donem bilinmeyen meyveler, arabistanda o donem duyulmamis herhangi bir doga olayi, hayvan ya da varlik yok.

olmasi gerekiyor mu? bana kalirsa insanlari musluman yapmak icin bu kadar ugrasan bir kitabin icinde vay be dedirtecek birkac sey olsaydi, inanan kisi sayisi cok daha fazla olurdu. eh, her insan hata yapar.
  • bohr atom modeli  (22.03.16 01:29:23) 
açık konuşalım bence. kuran islama inan veya inanma bir insan eliyle yazılmıştır. o tarihte de dinazor bilgisi bulunmadığından yazılamamıştır. çok fazla abartmamak lazım.


  • darksdantes  (22.03.16 01:30:52) 
klise olacak belki ama hakikaten neden bahsedilmesi gerekiyor? neden yani?


  • baldur2  (22.03.16 04:22:22) 
bazıları dini iyice bilimsel, akılcı havaya koymak istiyor. yani 24 ciltlik ansiklopedide olan bilgi (haşa) kitabımızda da olsun havasında.
bahsi edilenler ayrintili olarak bulunsa bile, kisinin bunlara inanip inanmaması ayrı bir konu.

www.sorularlaislamiyet.com

kitabımız, kimse tarafından yazılmadı. yaklaşık 23 yıllık bir sürede vahiy olarak geldi ve bildirildi. kiyamete kadar da aynı şekilde kalacaktır. bu ayetle sabittir.

bug aramaya devam edin bakalım.
  • 1adam  (22.03.16 04:46:17) 
geçmiyor. aynı evrimin ve dünyanın yuvarlak olmasının geçmediği gibi.


  • Goldstein  (22.03.16 06:55:58) 
Dinazor geçmiyor
Kutuplar da geçmiyor
Daha geçmeyen bir çok şey var. Muhammed bildiklerini yazmış
  • Frederick Co  (22.03.16 08:19:01) 
Kur'an tarih veya bilim kitabı değildir. İnsanlara bir yaşam biçimi sunar.

Allah illa bir sebep arayan insanlara, eserlerini araştırmasını tavsiye ediyor. İnsanlar gökyüzüne bakmazlar mı, ibret almazlar mı gibi ayetler var. Madem bilim sizin için önemli. Evrenin işleyişine, büyüklüğüne, mükemmel düzenine bakınız. O ilginizi çekmiyorsa, hücreye, atoma, küçücük atomda depolanan mükemmel güce bakınız. Bunların tesadüfen, bir dizayn edeni olmadan meydana gelmesi mümkün mü? diye sorar.
  • kartallar yuksek ucar  (22.03.16 09:07:55 ~ 09:14:44) 
daha dünyanın yuvarlaklığından ve güneşin heryerde hergün doğup batmadığından habersiz bir din için epey yüksek bir beklenti. tabi ki geçmiyor, daha kalp ile düşündüğünü sanan bir bilim düzeyi dinazorlardan mı haberdar olacak?


  • babilbaligi  (22.03.16 09:49:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.