[]

Saat Kadranı Sorusu

İlk kez kronometreli bir analog saat kullanıyorum.. Bu sebepten saatin kadranlarına acaip derecede yabancıyım.. Kullanma kılavuzu mevcut ama çok yetersiz ve birşeyleri anlamaya yetmiyor.. Hemen soruya geçeyim.. Aşağadaki resim linkinde kırmızı yuvarlak içersine aldığım kadran ne işe yarayabilir bir bilginiz var mı ? kullanma kılavuzunda kronometre saati olarak geçiyor ama ben kronometre ayarı yapmasam bile o kadran saaat başı bir birim olarak ilerliyor ve üstünde 6-12-18-24 gibi rakamlar var.. bu kadran tam olarak ne işe yarar ? Hani kronometre saati ise ben ayarlama yapmadan neden saat başları kendi kendine gider durur ? Resim aşağadadır..


img26.imageshack.us

 
biraz anlamasiz bi sey gibi geldi bana...
hani gun 24 saat ya... oradan bi sekil yapmaya calismislar....

  • ne nicki be  (04.11.09 21:02:09) 
saatlerde bir dünya saatleri geyiği vardır ya, onla ilgili olabilir. mesela burada saat 14.30 iken zulu saati 12.30 gibi. saat bölüme oradan bakarsın, dakika zaten değişmiyor diye düşünülmüş olabilir. tahmin tabii bunlar.


  • cashkopat  (04.11.09 21:22:33) 
benim saatimde de bu fonksiyonlar var. $öyle diyeyim: birçokları kronometrenin saniyesi olan kadranı saattin saniyesiymi$ gibi dü$ünüp durdurmak istemiyorlar. sizin ki de bu sebepten dolasyı çalı$ıyor sanırım. Yani saniye bir tur atınca diğer taraftaki dakika bir daki olarak ilerler. 6o dakika ilerlediğinde bu sefer bilemedim dediğiniz kadran bir saat ileri atar. 6 - 18 - 24 rakanmları kaçıncı saat olduğunu anlamak için aralara yaszılmı$lardır. hepsini sığdıramazlar diye. dolayısıyla önce saatinizin kronometre kısmını sıfırlayıp o saatin saniyesi diye bildiğiniz kadranı durdurun tüm minik kadranlar durur böylece. sadece saatin saniyesi olarak sanırım saatin 6 rakamının üstündeki küçük kadran çalı$maya devam eder. eger bu kadran saniye olarak çalı$ırsa dediklerimin doğrulugu ispatlanır.


  • robinbook  (04.11.09 22:27:52) 
@robinbook

ama şöyle bir durum var.. Bahsettiğin gibi kronometrenin saniyesi ve dakikası çalışmazken yani sabitken o kırmızı daire içersine aldığım kadran hala işlemeye devam ediyor.. Yani onun kontrolünü durduramıyorum diyeyim.. E işlediğine göre acaba benim çözemediğim bir mantığı mı var ?
  • joehigashi  (04.11.09 22:52:19) 
24 saate göre saati gösteriyor. misal saat 10am ise orası 10da, 10pm ise 22 de görmen gerekir. salladım işallah tutmuştur :)


  • alembic  (05.11.09 18:36:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.