[]

Nasıl dayanıyorsunuz?

Ben dayanamıyorum. çok gerginim. durup durup küfür ediyorum. Kafa dağıtamıyorum. düşündükçe küfür edip sigara içiyorum. Ya siz?




 
Bende bir şey yok, Ankara'da yaşıyorum, okul yokken de İstanbul'da.


  • i was made for you  (19.03.16 15:26:39) 
Bende de birşey yok. Ülke asla istediğimiz gibi olmayacak. Söylemesi zor ama alıştık. Genelde Ankara ve belli Zaman'larda İstanbul'da yasıyorum.


  • Erensq06  (19.03.16 15:29:54) 
Ailem bütün arkadaşlarım Ankara'da ben İstanbul'dayım. Alışmadım. Alışmak ta istemiyorum. Sizdeki bu rahatlığı da anlayamıyorum. İnsanlar ölüyor. yolda yürürken ölüyor.


  • garaser  (19.03.16 15:34:00) 
yapabileceğim çok bir şey yok çünkü.

ülkeden, şuan olanlardan rahatsız mıyım? evet

peki neler yapablirim?
a) ülkeden göç edebilir başka bir yerde yaşayabilirim.
b) ülkeye dair polyannacılığı bırakır durum neyse ona göre yaşarım.

a şıkkını yapamıyorum çünkü öğrenciyim. mevcut durumu değiştiremiyorum çünkü bi yetkim yok. bomba arama köpeği de değilim.

bu durumda tek bir şey kalıyor. olabildiğince aklıma getirmemeye çalışıp gündelik yaşamıma devam etmeye çabalamak.
  • canercuxy  (19.03.16 15:40:39) 
Şu an bir şekilde dayanıyoruz da, ben asıl bu olaylar günlük yaşamımıza bile devam edemeyeceğimiz boyuta geldiğinde ne yapacağımı düşünüyorum. Önerisi, fikri olan varsa dinlerim.


  • utkumon  (19.03.16 15:49:12) 
Konunun zekayla felan alakası yok.
Konu istanbul değil zaten. Ülke.
Umarım konu günlük yaşamımıza bile devam edemeyeceğimiz boyuta gelmez.
  • garaser  (19.03.16 16:17:21) 
valla normal akıyo hayat


  • basond  (19.03.16 16:21:49) 
su veren itfayenin hortumunu sikiyorum


  • hasmetizm 2046  (19.03.16 16:23:36) 
düşünmüyorum, düşünmemeye çalışıyorum.


  • sayns  (19.03.16 16:24:23) 
ya ben de bu "nasıl dayanıyorsunuz" sorularını anlayamıyorum. sen nasıl dayanıyorsan öyle dayanıyoruz işte. ortadoğu'dakiler nasıl dayandıysa öyle dayanıyoruz. başka bir şey yok yani.


  • der meister  (19.03.16 16:25:30) 
ben zaten haleti ruhiyemden bahsedip. İnsanları merak ettim.
düşünmeden olmuyo ki çıkmıyo aklımdan. 5 dk çıkyıo sonra yineküfür

  • garaser  (19.03.16 16:33:57) 
aklıma ara ara "yavaş yavaş ısıtılınca yanan kurbağa" hikayesi geliyor. Öyleyiz. Küçüklüğümde duyduğum "hadi len" denilen komplo teorileri de bir bir gerçekleşiyor. Yakında bize de demokrasi getirirlerse şaşırmayacağım.

valla alışmak falan yok abi, biz Maslow'un piramidinde üste çıkmaya çalışırken şimdi en temel "güvenlik"i de aldılar elimizden. Yakında yiyecek de gider. Bir şey yapılmalı, hayata bir kere geldik, kader mader değil bunlar insanların aptallığı basiretsizliği.

yapılabilecek bir şey var mı? kişisel bazda yok. Ülkeden kaçmayı denemek belki onda da ailen vs. ne olacak. Ayrıca Suriyelilerden sonra bi de Türkler akım başlatırsa vuhuu modern Kavimler Göçü.
  • rodriguez2  (19.03.16 16:57:23) 
ortadoğu'da doğmuş olmam bombalanma fikriyle yaşamam gerektiği anlamına gelmez.

evet alışmamamız ve tepki göstermemiz gerek fakat böyle hayat mı geçer? artık bir yerde tepkisiz kalıyorsunuz.

gelecek nesiller için mücadele etmek, onlar için bir basamak olmak gibi bir moda giremeyeceğim.

@canercuxy nin dediği gibi; bir yerden sonra aklıma getirmemeye çalışıyorum.

o kadar zaman dururken hayatımızın böyle bir döneme ve yere denk gelmesi böyle yaşayacağımızı gösteremez.
  • kupigometa  (19.03.16 17:07:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.