[]

islamiyette konsil kavramı

var mı?

hıristiyanlıkta dinin esaslarını belirlemek ve yorumlamak amacı ile katoliklerin görüşünce 21 konsül toplanmış.
tr.wikipedia.org

islamiyette bu şekilde kararlar alınan bir yapı oluştu mu tarihte?

 
Hayir. 4 buyuk din alimi tarafindan kurulan(kurmak dogru kelime mi bilmiyorum) gecerli safi, hanbeli,maliki ve hanefi mezhepleri var. Bunlar da esaslari belirleyen bir sey degil, kucuk detaylari yorumlayan mezhepler sadece. Hicbirinin yaptigina yanlis diyemezsin. Esaslarin belirlenmesi 632 yili itibsriyle bitti.


  • fakyoras  (15.03.16 17:15:08 ~ 17:16:06) 
buna böyle uzunca bir cevap yazacaktım da sonra ilk fitne başlığına bakayım bir de sağlam olsun diye wikipedia'ya baktım. türkçesi beş paragraf 3 kaynak ki birisi kuran ayeti. ingilizcesi 5 sayfa civarı 154 kaynak. elin ingilizi islam tarihine daha çok değer veriyor demek bizden. kapatın bu ülkeyi.


  • ayiadam  (15.03.16 17:36:37) 
kuran'ın eski basımlarının tamamının toplatılıp yok edilmesi ve yeni baskı yapılması sayılıyorsa; evet 2-3 kez yapıldı.

kaynaklar için bkz: turan dursun - din bu 1
  • lancelot du lac  (15.03.16 18:23:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.