[]

Patlama uyarısı (ÖNEMLİ)

Az önce arkadaşımdan şöyle bir mesaj aldım, ne kadar doğru bilmiyorum ama ya doğruysa?

"arkadaşlar yine bi söylenti var. Ciddiye almamak lazım ama paylaşmak da lazım. Bugün akşam 18.00-21.00 arası tunalı ve ankamall'da patlama olabileceği söyleniyor. Çok ortalarda dolanmayın."

Kimseyi paniğe sürüklemek istemem ama "ya olursa?" diyor insan. Bunu sözlükte vs. duyurmak lazım mıdır, bilemedim. Bu ikilemden kurtulmak için bu uyarıyı buraya bırakayım.

Mutlaka mantıklı kararlar verebilecekler çıkar içinizden. Ben veremiyorum, aklım yerinde değil, bakkala bile gidemiyorum çünkü.

 
benzer mesajı içişlerinden gelen bilgi diye aktaranlar da var. spekülatif haberler çok olur bu aralar.


  • cekilmis gayfe  (15.03.16 13:02:45) 
muhtemelen bilgi kirliliği. amerikan konsolosluğunun açıklamasına da böyle bakmıştım ben gerçi. bilemiyorum doğru mudur değil midir... hepimiz paranoyak olduk.


  • interview with the vampire  (15.03.16 13:04:02) 
Kimseyi panikletmek istemedim ama insan "ölüm yerine paniği tercih etme" moduna giriyor.
Bu arada avm'ye gitmem lazım ama en risksiz olanı hangisidir? Şehir merkezine uzak bir avm falan mı tercih etmeliyim? Antares tehlikeli mi sizce?

  • yalnizliktan devren kiralik  (15.03.16 13:09:12) 
optimum filan olabilir ya da gordion. ne kadar uzak o kadar iyi.


  • interview with the vampire  (15.03.16 13:10:09) 
kentpark-cepa'da sıkıntı olmaz tabi yolunun üstüyse.


  • cekilmis gayfe  (15.03.16 13:12:47) 
Rusya suriye'den cekiliyor...


  • stavro  (15.03.16 13:20:37) 
gordiona gitmeyin
www.sozcu.com.tr

edit: gordion'da sıkıntı yok yazıyormuş sözlükte. avm çok mu lazım arkadaşım? gitmeyiverin ne olacak?
  • mit dir stehen die sekunden  (15.03.16 13:22:39 ~ 13:44:26) 
Duydum bende gordıonu. +1 teyit


  • sherlockun kizi  (15.03.16 13:23:54) 
gordion'da sıkıntı yok yazıyor sözlükte.


  • cekilmis gayfe  (15.03.16 13:31:26) 
terör'ün tanımı:

Fransızca Petit Robert sözlüğünde "Bir toplumda bir grubun halkın direnişini kırmak için yarattığı ortak korku" olarak tanımlanır.

Oxford İngilizce Sözlük'te "Genellikle siyasal nedenlerle, halkın gözünü korkutmak ve halkı yıldırmak için dehşet öğesini kullanmak" olarak tanımlanır.

Türk Dil Kurumu Sözlüğü'nde, "Yıldırma, cana kıyma ve malı yakıp yıkma, korkutma, tedhiş" olarak tanımlanır.

kısaca, haberlerin çoğu korkutma amaçlı olacak.
bu haberlerden bir kısmı -umarım gerçekleşmez- gerçeğe dönecektir. bu durumda en azından şunu bilmek lazım: korkmak, terörün amacına ulaştığını gösterir.
  • dahinnotha  (15.03.16 13:38:27) 
istanbul, ankara'da her yerde olabilir her şey olabilir.
tabii ki istanbulda mecidiyeköy civarı daha şüpheli, avm dışında metro, metrobüslerde şüpheli gibi.
sonuçta bunu istihbarat, polis falan değilsen bilemezsin, o yüzden merkezi yerlere gitmemek lazım. gerçi onlar da bilemiyor işte bakın.
ama mesela daha önce avm'de falan bomba patladığını ben hatırlamıyorum , dandik de olsa bir güvenlik falan var, caydırıcı.
mecbur olmadıkça merkezi yerlere gitmemek lazım, onun dışında her yerde her şey olabilir, en fazla olasılığı düşer.
ben olsam meydanlardan falan uzak dururum mümkün mertebe.
  • suq  (15.03.16 13:46:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.