[]

Format atarken diskleri bölümlere ayırmak?

Anakartım Asus M5A97 R2.0 ve UEFI arayüzüne sahip.

Yüklü Windows 7 yerine Windows 8.1 Pro VL yükleyeceğim, ve bunu USB'den yapmak zorundayım.

İlk sorum; SSD ve yeni ram'leri taktıktan sonra Rufus programıyla ISO dosyasını Flashdisk'e atarken hangi ayarları yaparsam donanımdan tam randıman alabilirim?

Özellikle SSD ve HDD'lerin hiçbirinde bölme işlemi yapmak istemiyorum. Zaten 1 SSD ve 2 ayrı HDD olacak.

İkinci sorum; Arkadaşımın bilgisayarında Windows 7'den Windows 8.1 Pro VL'ye geçişte, disk bölme kısmında, ayrılmamış alan olarak gözüken SSD ve HDD'yi bölmeden alan ayırdığımızda, hem SSD hem de HDD için "MVR", "Recovery" ve "System" şeklinde bölümler otomatik olarak ayrılıyor, bunun olması herhangi bir sorun çıkarır mı? Çıkarır diyorsanız bunu nasıl düzeltebilirim?

 
ssd kaç gb?

64 ve üzeri olduğunu varsayarak ben olsam ssdyi 32-32 bölerdim. ssd 128 ya da 256 ise, ilk bölüme 50gb ayırırdım. bu şekilde windowsu kurardım. bu arada 8.1 kurmaz 7de kalırdım o da ayrı. kurulumdan sonra hddleri ayrıca takar sonra windowstan girip onlara öyle format atar bölümlemezdim.
  • kaledekiyalnizlik  (15.03.16 09:54:53) 
recoveryi uçur gitsin
www.howtogeek.com
ssdnin alignmentına bak sonra
lifehacker.com
msinfo32. Enter Msinfo32 and go to Components > Storage > Disks. Look for your SSD on the list and find the "Partition Starting Offset" item. If this number is divisible by 4096 (that is, if dividing it by 4096 equals a whole number and not a decimal), your partition is correctly aligned. If not, you need to realign it
  • kyha  (15.03.16 11:26:34) 
teşekkürler arkadaşlar ama ssd'yi yeni aldım ve daha pc'ye takmadım, ilk kez takacağım ve direk windows kuracağım. samsung 850 evo 250 gb ssd bu arada.

internette bir çok yerde ssd ile windows 8.1 pro öneriliyor. ayrıca ssd'de bölme işlemi yapılmaması gerektiğini okumuştum. şimdi kafam iyice karıştı :)

benim asıl derdim dediğim gibi ssd ve yeni ramlerle birlikte bilgisayardan en yüksek performansı alabilmek. genelde video edit programları photoshop vs. performansını arttırma amacındayım. oyunlar 2. planda.
  • oyle degil bak simdi  (15.03.16 11:52:08) 
öncelikle windows 10 kur. win 8.1 neymiş allasen.

gereksiz yere kafanı karıştırıyorsun. yapacakların çok basit. sadece ssd yi tak diğer diskleri çıkart. (nedeni windows kurulumda kendi işine yarayacak bölümler oluşturuyor ve bunları diğer disklerde oluşturabiliyor)

kurulumda ssd yi seçtikten sonra yine 1-2 bölüm oluşturabilir. aldırma devam et. windowsu kurduktan sonra diğer diskleri de tak. onları da görürsün bilgisayarım ın altında.

samsung un samsung magician diye uygulaması var ssd ler için. onu kur. orda rapid modu aktifleştir. bu kadar. bende de aynı ssd var. bu şekilde çatır çatır kullanıyorum. bu rapid mode anlam veremedğim şekilde uçurabiliyor ssd yi. peak değer olarak yazım ve okuma hızı 4000 MB (evet dört bin megabyte) a çıkabiliyor. ama dediğim gibi peak değerler. sürekli bu hızda yazım yapmıyor. mantığını tam anlamadım ama anladığım kadarıyla bi nevi ram gibi davranıyor. değişik olaylar :)

keps; i.hizliresim.com
  • washe  (15.03.16 12:17:02 ~ 12:27:56) 
mecburen ilaçlı windows kuruyorum. windows 10 kurmak ne derece mantıklı olur bu durumda? ayrıca windows'u kurduktan sonra arkadaşımın bilgisayarında driver'ları otomatik yüklememişti, kendimiz bulup yüklemiştik, otomatik yüklemeyi nasıl aktifleştirebilirim kurulum sırasında?


  • oyle degil bak simdi  (15.03.16 12:49:50) 
ben windows 10 kullanıyorum. masaüstü bilgisayar ve parçaların en eskisi anakart sanırım. asus sabertooth z77. çıktığında win 8 çıkmamıştı sanırım. win 8 ready diye logo vardı diye hatırlıyorum kutusunda. win 7 kullanıyordum driver kurmak zorunda kalıyordum. win 10 da öyle bi derdim olmadı. ablamın ve eniştemin biri hp diğeri samsung olan 3-4 senelik laptoplarında da driver sorunu yaşamadım. böyle birkaç örnek daha var. win 10 kur diyip de sonra bana laf eden tek arkadaşım laptobuna kurdu. onda da çift ekran kartı var. malum güçlü olan karta geçmeme sorunu yaşadı. ben kurcalasam onu da hallederdim hatta o da bi ara düzelttim vs dedi ama yine de sonra döndü 7 ye.

özetle bilgisayarındaki parçalar yeniyse win 10 gayet mantıklı. ben çıktığı zamandan beri kullanıyorum. herhangi bir sorun yaşamadım.
  • washe  (15.03.16 13:29:21) 
yazmayı unutmuşum. windows 10 u kurduktan sonra, olası tek ihtiyacın en fazla kablolu ya da kablosuz ağ bağdaştırıcının driver ı olur. onları win 10 a tanıtıp güncelleştirmeleri denetle dersen kalan driver ları kendisi bulur. ağ kartlarını win 10 tanırsa ona da gerek yok zaten


  • washe  (15.03.16 13:31:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.