[]

çok salakça değil mi?

facebook, twitter, whatsapp, ekşi sözlük gibi yerlerde neden "kısıtla/sessize alma/engelle" gibi bir durum var ki?
çünkü eğer sen biriyle arkadaş olmuşsan, birini takip ediyorsan, birine telefonunu vermişsen zaten bunları göz önüne almışsın demektir.
ya arkadaş olma, ya birini takip etme ya da "burası özgürlükler platformu, herkes bir şeyler yazabilir" diye övdüğün yerde yazma. bu kadar basit değil mi?

bu bir çeşit kendi iç sisteminde çelişkili bir şey değil mi bu platformların kullanımı açısından?

 
değil. insanların başkalarının paylaştıklarını okumama görmeme özgürlüğü de var sonuçta. kendine özel bir alanda onu görmek istememek onun yazdığını engellemek anlamına gelmiyor neticede


  • rakicandir  (14.03.16 21:37:01) 
"Birine telefonunu vermişsen..." Her gördüğün insanla telefon numarası alışverişi yapmazsın. Çok yanlış anlamışsın sen.


  • bigbadabum  (14.03.16 21:38:17) 
Ayıp olmasın diye takip ettiğin insanlar olabiliyor, yazdıkları saçma olsa da takipten düşüremiyorsun. Sessize alma seçeneği bunun için var Twitter'da. Güzel sistem. Arkadaş olmak gerçekten arkadaş olduğumuz anlamına gelmiyor.


  • angelus  (14.03.16 21:38:40) 
arkadaşlıklar sonsuza kadar sürmüyor kavga edip engelliyorsun.
bazı kişileri kibarlık olsun diye kliyorsun ama her yaptığını görmesini istemiyorsun kısıtlıyorsun.(akrabalar, iş arkadaşları vb)
sessize al iş yaparken geyik grubundan hiç 1000 mesaj gelmedi herhalde normalde zevkle katılacağım bir sohbet bile olsa işim varken vik ik watsapdan gelen mesaj sesini duymayı sevmiyorum.
bunların hepsi hayatı kolaylaştırıyor.
  • kuzey li  (14.03.16 21:40:43) 
sessize alma durumunda birilerinin paylaştıklarını kendi istediğimiz zaman görmek gibi bir hakkımız olması güzel bence, illa insanların floodu altında kalmıyoruz.
engelle zaten neden olmasın yani, herkes bir şeyler yazabilir de birinin bize her istediğini yazmasına katlanmak durumunda değiliz.

  • whoosie  (14.03.16 21:41:07 ~ 21:41:28) 
"akraba" diye bi kavram var maalesef.


  • nice tnetennba  (14.03.16 21:41:30) 
eksisozlukte ben salak olduguna kanaat getirdigim insanlarin sessize aliyorum cunku gereksiz yere benim vaktimi aliyor bu tip insanlarin yazdigi ici bos entryler. ayni sekilde benimle karsit goruste bile olsa akilli insanlari badi liste dahil ediyorum cunku okudugum seyin arkasinda benden farkli da olsa en azindan dusunen bir beyin var. fb kullanmiyorum, twitter'i sadece her turlu haberleri ve gundemi takip amacli kullaniyorum, zaten onda da hizlica makale basliklarina goz gezdirip begendiklerimi sonra okumak uzre pocketa atiyorum, bir iki espriye guluyorum, o kadar. whatsapp ise zaten cogunlukla is ve arkadaslar icin, gereginden fazla kullanilmiyor, yani devamli nasilsin napiyosun diye yazan insanlarla gorusmuyorum ben zaten. beni merak eden insan arar, ben de merak ettigimi ararim, yani mesajlasan nesilden olmadigimdan benim icin bir zarari yok, dolayisi ile kimseyi sessize almiyorum, sadece her zaman acik tutmuyorum.


  • mavicorap  (14.03.16 22:20:41) 
whatsapp'da lise grubum var. yüzden fazla kişi. epeyce de doktor var aralarında. bu gün sabah başladı cır cır, tıp bayramı tebrikleri, o grubu sekiz saatliğine sessize aldım kafam rahat etti. saçma değil yani. ya da bizim enişte var facebook'ta kendini dj zannediyor, akşamları türk sanat müzigi şarkıları paylaşıp duruyor birbiri ardına. onun paylaşımlarını da görmemeyi tercih ediyorum. iyi bence.


  • synick  (15.03.16 00:17:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.