[]

Ekşi Duyuru'da Dolandırılma - Dolandıran: serseri serbest stili

Başımıza gelen bu tatsızlık konusunda duyuru yönetiminden kiminle iletişime geçebiliriz?

Parayı göndermenizi istediği tc kimlik numarasını ve bilgilerini de yazıyorum ki olur da buralardan bir şey satın alırsanız bu tc kimlik numarasını gördüğünüz yerde kaçın. Evet başka tc kimlik numarası da kullanabilir ama en azından bir tanesini bilmiş olun.

Aslan Mahsum - TC Kimlik No: 64177079764 - Telefon: 0546 400 4572

Konuyu detaylı olarak anlatan yeni bir duyuru daha açtım, oradan da takip edebilirsiniz: www.eksiduyuru.com

 
Ayrıca kim tarafından hangi konuda dolandırıldığınızı yazarsanız insanlarda bundan sonra o kişi tarafından dolandırılmaz.

Geçmiş olsun
  • ihanet kac kisilik  (12.03.16 11:31:48) 
hocam hiç değilse kim olduğunu afişe edin ki başkalarını da dolandırmasınlar


  • genc irisi  (12.03.16 11:38:21) 
evet hocam kim tarafından nasıl dolandırıldığınızı yazın ki biz de tuzağa düşmeyelim...


  • gotic  (12.03.16 11:43:31) 
Yönetim bu konuda afedersiniz ama hiçbir işe yaramıyor. Aychovsky haricinde kimseninde umurunda olmuyor. Dolandırıldığınızla kalıyorsunuz.


  • oligomer  (12.03.16 12:34:49) 
Yonetim ne yapabilir ki? IP adresi ve belki bir de email bilgisi paylaşır.


  • fever  (12.03.16 12:51:21) 
Daha önce duyuru açtım, aychovsky ve compumaster da açtı ve hatta kendi başlıklarını üste sabitlediler. Bu sitede dolandırılma mevzusunu çözecek iki yol var:
1- İnternette dolandırıcıların olduğunu kabul edersiniz ve kaderinize razı olursunuz.
2- Duyuruda satış yapmayı engellersiniz.

İkincisi daha radikal ve gerçekçi bir çözüm dolandırılmamak için.
  • rakicandir  (12.03.16 13:00:26) 
Yönetim her dolandırıldım diyene IP ve bilgileri veremez.

Bu işin işleyişi şudur. Önce yöneticileri bilgilendirin. Bir kişi hakkında çok şikayet gelirse, hiç bir şey olmasa bile silerler.

Daha sonra elinizde kesin bilgiler varsa, suç duyurusunda bulunmanız lazım. Ekran görüntülerini, yazışmaları vs. alın mutlaka. Savcılık yönetimden bilgileri ister ve kişinin kimliği tespit edilip, gereken yapılır.
  • kartallar yuksek ucar  (12.03.16 13:02:12) 
yönetimden beklediğiniz nedir? ne yapmalı yönetim? yani buyrun benimle iletişime geçebilirsiniz de ben sizin için ne yapabilirim?


  • kibritsuyu  (12.03.16 16:02:11) 
@kibritsuyu bu kadar çok dolandırılma vakasına karşın neden yasaklanmıyor nick alım satımı ben çok merak ediyorum. bunu önyargıyla ya da sizi sorgulama maksadıyla sormuyorum, gerçekten merak ettiğim için soruyorum.


  • rakicandir  (12.03.16 19:03:03) 
cevaplarınız ve eleştirileriniz için teşekkürler. neler olduğunu kısaca hem buraya hem de birazdan açacağım bir duyuruya yazacağım. böylece bu sahtekar arkadaşın gazabına başkaları da uğramaz.

Biletleri biletix'te tükenmiş olan 27 şubat tarihli Athena konserine, sözlükle çok alakalı olmayan bir arkadaşım için 2 bilet arıyordum. Aklıma ilk olarak duyuruya girip yazmak geldi. Duyuruya buradan bakabilirsiniz. www.eksiduyuru.com

Nicki "serseri serbest stili" olan birisinden şöyle bir mesaj aldım "selam 3 tane bilet var elimde. aldığım fiyat olan 56 tlden satıyorum. istanbul dışındayım şu an kargo ile göndereceğim biletleri". Sevinçle hemen arkadaşımın telefonunu verdim. Ardından "serseri serbest stili" ve arkadaşım whatsapp'tan yazışmaya başladılar.

"serseri serbest stili" 2 bilet için normal satış fiyatı olan 120 TL istedi ve TC kimlik numarası ile birlikte bir hesap numarası verdi. Arkadaşıma biletler acil lazım olduğu için, sözlükten de yamuk olmaz herhalde düşüncesiyle parayı transfer etti. Kargonun nasıl olacağını sorduğunda da "serseri serbest stili" kargo firmasında tanıdığı olduğunu, kargoyu bir şekilde bedava ulaştıracağını söyledi arkadaşıma. Arkadaşım biletleri kargoya vermeden fotoğrafını çekip göndermesini rica etti, "serseri serbest stili" tamam olur dedi.

Birkaç saat sonra "serseri serbest stili" arkadaşıma parayı çekemediğini söyledi. Arkadaşım her şeyi kontrol ettiğini, bir yanlışlık olmadığını söyledi. "serseri serbest stili" parayı çektiğini söyleyerek teşekkür etti ve kendisinden bir daha haber alınamadı.

Bu arkadaşın nickini kasten defalarca yazdım ki kafanıza kazınsın. Zaten araştırırsanız sözlük hesabını da satılığa çıkardığını, sözlükte sadece 1 entry'si olduğunu göreceksiniz.

Kabul ediyorum, hata bizde ama yine de uyarmak istedim.
  • sweet child o mine  (16.03.16 22:12:08) 
nick alım satımından kastınız sözlük hesabı satımı mı? buna engel olunur belki de dolandırıcılık sadece sözlük hesabı üzerinden yapılmıyor ki. her türlü alım satım işlemi üzerinden yapıyor adamlar. belki komple alım satım yasaklanabilir, ama duyuru amacından sapıyor bu sefer de. işkur kanunu yüzünden iş ilanları yasaklandı. e dolandırıcılık olmasın diye alım satımı da yasakla, ev ilanlarını da yasakla, onu yasakla, bunu yasakla. bilmiyorum.

bu serseri serbest stili ile ilgili kaçıncı şikayet. şimdi yine bazı kullanıcılar uçurulmasını isteyecek, uçurulmadı diye yönetimi suçlayıp, yönetimi dolandırıcıyı koruduğunu iddia edecek.

ben hala diretiyorum. peşin peşin tekrarlayayım. adamı uçurmak çözüm değil. bakın nickini herkes öğrendi, ezberledi. artık bir sabıkalı. bu nicki mevcut olduğu sürece aynı nickle eylemlerine devam ediyor. dikkat edin, çarpılmayın. bu adam uçurulursa hiç kimsenin bilmediği bir nickle aynı işi yaparsa bilemeyiz, bilemezsiniz. uçurulması çözüm değil, aksine adamın işine yarıyor. sadece dikkatli olacaksınız.

yönetime efektif bir öneriniz varsa, her zaman dinlemeye ve tartışmaya hazırım.
  • kibritsuyu  (17.03.16 13:40:19 ~ 13:40:38) 
Herkes dolandırıcı olduğunu biliyor, mantığı çok doğru değil. Bilenden çok bilmeyenler vardır. İşi düşen, kazığı yiyen biliyor ama bir çok kişi habersiz. Ben de bilmiyordum mesela.
Bence silinmesi yerinde olur. Üyelikler kapalı sanıyorum, en azından bir süre giremez.
Diğer türlü kullanıcılara yorum yazılabilme, puanlama özelliği getirirseniz insanlar yaptığı alışverişi puanlarlar. Dolayısıyla puanı düşük olan kimseyle alış veriş yaparken 2 kere düşünürler.
  • kartallar yuksek ucar  (17.03.16 15:35:52) 
@sweet child o mine Hata niye sizde olsun? Burada az çok birbirini tanıyan insanlar var, dolayısıyla insanların birbirine güvenmesi çok da garip bir şey değil. Keşke bu konuda hukuken yapabilecek bir şeyimiz olsa. Şu anda tüm kayıtlarla birlikte savcılığa gitmenizi önerebiliyoruz sadece, mahkeme kayıtları isteyince, zaten site o kayıtları ortaya çıkarmakla yükümlü. Yine de kibritsuyu da söylemiş. Yapılabilecek şeyler için öneriye hazırız.


@kartallar yuksek ucar Üye alımı kapalı ama o kadar da kapalı değil. LÖSEV'e bir miktar bağış karşılığı uçan bir kişi 10 dakika sonra yeniden ve başka bir nick ile üye olabilir. Otomatik IP aldığında adresini de takip edemeyebiliriz. Adamın nick'i abc ise gidip abc@gmail.com adresi ile kaydoluyor zaten, kişisel olarak adını yazmıyor ki hiç. Biraz eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürüyorum ama silinmezse eski nick'iyle yakalanma olasılığı daha fazla yeni bir nick'e göre. Yine de bu konuyu bir daha masaya yatırabiliriz. Dediğin öneriyi tartışmıştık, ancak bu sefer birbiri ile kavga eden insanlar o başlığın altını kirletebiliyorlar. Yine de, sadece dolandırıcılık için bir şey düşünülebilir belki.

Genel olarak öneriler için de teşekkür etmekle beraber, önerilerin yapılabilir, uygulanabilir olması gerekiyor. Örneğin, moderasyon olarak site tasarımında bir şey değiştirme yetkimiz yok. Her türlü önerinin değerli olduğuna inanıyorum, çünkü öneriler, en azından moderasyon olarak yapamayacağımız bir şeylerden başlasa da birilerinin aklına bir şey getirebilir, birilerinin kafasında lamba yanabilir ve aklına gelecek şey uygulayabileceğimiz bir şey olabilir. Burada söylenenler kesinlikle mantıksız değil, ancak en saçma önerinin bile böyle bir katkısı olacağına inanıyorum.
  • aychovsky  (17.03.16 16:02:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.