[]

ben nasıl bir insanım?

az kişinin bildiği, sevdiği sarkıları, sanatçıları, dizileri, filmleri işte her neyse bulunca çok seviniyorum ve kimseyle paylaşmıyorum.
sanki ben milllete anlatınca herkes onu sevecek anlamı kalmayacakmış gibi hissediyorum? bu davranış normal mi?



 
entelektüel elitistsin.


  • galandar kostumu  (09.03.16 22:54:09) 
@keskulpesent ahahahhha sen cok yanlis gelmissin :d

Soruya cevap: Insanlar cesit cesit iste. Normali anormali yoktur bence bunun.
  • yuzır  (09.03.16 22:56:30 ~ 22:59:00) 
@keskulpesen duyurularını silen biri değilim, kaç yıldır buradayım ardı önü 3 sayfalık duyurum var.


  • kuzey li  (09.03.16 22:58:26) 
Kıskanç birisin.
www.eksiduyuru.com

  • bigbadabum  (09.03.16 22:58:31) 
Aynısı bende de oluyor. Süreç şöyle genelde:

Herkesten önce bildiğim bir şey çok popüler olmaya başlarsa ben ondan iğreniyorum.

Herkesten sonra haberim olan popüler bir şey varsa uzak dururum, herkes hevesini alır, konuşmayı bırakır ve ben o zaman (belki) ilgi duyarım.

Sırf o yüzden Starwars'un tek bir serisini bile izlemedim. Yüzüklerin Efendisi de öyle.
  • birşeylersoracağım  (09.03.16 23:01:15 ~ 23:03:26) 
@birşeylersoracağım kendim gibi birini görmek hoşuma gitti :)
starwars ve yüzüklerin efendisi'nde aynı şeyi hissediyorum. ben iki kez starwars izlemeye çalışıp izleyemedim.

  • kuzey li  (09.03.16 23:05:16) 
ben de oyleyim ya biraz. sevgilim disinda kimseyle paylasmiyorum cevher diye adlandirdigim bazi seyleri.


  • bohr atom modeli  (09.03.16 23:23:22) 
@bohr soruda örnek verecektim sonra kıyamadığım için örnek veremedim :D

bigbadabum galiba öyleyim.
  • kuzey li  (09.03.16 23:26:07) 
Ben herkesin sekmesinde sakınca görmüyorum ama benim çok değer verdiğim şeyleri izlemeye bile tenezzül etmediklerinde çok kızıyorum. Bu yüzden paylaşmıyorum. Ancak ilgilendiğinden emin olursam paylaşıyorum. Beğenmek zorunda değil, hakkını versin, adil davransın yeter.

Nasılsın? İyi misin?
  • yirmisantim  (09.03.16 23:27:32) 
@yirmisantim galiba iyi değilim ya :(


  • kuzey li  (09.03.16 23:31:11) 
Kibirli birisi olabilirsiniz. Sırf insanlar ilgileniyor diye kendini ispatlamış bir sanat ürününe burun kıvırmak onu ötelemek sizin o şeyi geç keşfetmeniz anlamına gelir ki aynı zamanda kendine zarar vermektir bu. Kibirli birisi olduğunuzu ve insanları kültürel kategorilere indirgeyip sizin kategorinizin ürünlerine ulaştıklarında sizi değersiz, sıradan kılacaklarına inanıyor olabilirsiniz.


  • kalemdefter  (09.03.16 23:40:30) 
Sıradan, kibirli, bencil


  • hasmetizm 2046  (10.03.16 06:38:27) 
buraya çeşitli sıfatlar yazılabilir fakat benim düşünceme göre bu sıfatların hepsi olmasa da önemli bir kısmı olumsuz sıfatlar.

şöyle düşünmek lazım bana göre; örneğin çok işlevsel bir eşya buldunuz, henüz popüler değil ve çok sevdiniz. bu eşya popüler olsa, sizin için işlevi değişecek mi ya da sağladığı fayda azalacak mı? hayır. yine aynı işe yaramaya devam edecek. o zaman popüler olmasının ne gibi bir zararı var?

farklı bir açıdan düşünelim. diyelim ki çok güzel bir video editörü keşfettiniz, çok basit bir şekilde harika videolar montajlıyorsunuz, izlettiğiniz insanlar bayılıyor ve bu sizi mutlu ediyor. bu program tabiri caizse "ayağa düştüğünde" herkes sizin gibi videolar yapabilir hale geliyor ve dolayısıyla sizin videolarınız eskisi kadar ilgi görmüyor. bu örnekte eğer programı kendinize saklasaydınız, popülerleşmeseydi siz "özel" olmaya devam edecektiniz. fakat aslında programın işlevi yine değişmedi, hala harika videolar hazırlayabiliyorsunuz ama yeterince ilgi görmediği için mutsuz oluyorsunuz, belki sinirleniyorsunuz. o yüzden popülerden kaçıp hep sizi daha "özel" kılacak bir şeyler peşinde koşuyorsunuz.

yani işin özü hep "ben" oluyor. bunun adına bencillik mi dersiniz kibir mi dersiniz, adını siz koyun. olumsuz sıfatlar derken kastettiğim buydu.

bu davranış normal mi? normal demeyeyim de doğal diyeyim kendi adıma. her insan bir derece özel olmak, farklı olmak, beğenilmek, kimsenin sahip olmadığı bilgiye ya da eşyaya sahip olmak ister ama bunun dozunu ayarlayamayınca insan kendisine zarar vermekten başka bir şey yapmıyor bana göre.

zaman zaman ben de benzer şekilde düşünüyorum ama genellikle bu düşünceyi kafamdan atmaya çalışıyorum çünkü böyle sakin sakin düşününce yaptığım şey anlamsız geliyor.
  • orient blue  (10.03.16 10:34:04) 
benim cok paylasmak istememe nedenim, bazi sekilci insanlarin ortamlarda uc gundur bildigi bir seyi "yaa x super film/kitap/grup abiee" falan gibi paylasmasi mesela. onlarin o eseri bilmeyi hak etmedigini dusunuyorum. kibirli gelebilir bazilarina fakat ben kendim icin de ayni seyi dusunuyorum. bir seyi derinlemesine bilmiyorsam o konuyla ilgili kosede kalmis guzel seyleri bilmeyeyim. bir yerden hazir bilgi elde etmek yerine arastirayim, kendim ulasayim. sirf o seyi ogrenmenin verdigi haz bile muhtesem.

sonucta az kisinin bildigi seylere ulasmak sans faktorunun disinda biraz da birikim ve arastirma gerektiriyor. o seyle ilgiliysen zaten bir sekilde ulasirsin diye dusunuyorum.
  • bohr atom modeli  (10.03.16 11:15:35 ~ 11:16:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.