[]

şarkılar radyoda neden daha güzel şekilde çalıyor?

şimdi radyoda şarkı dinliyorum ama telefonumdan (kulaklığımla) dinlediğimde sanki kalitesi radyoda çaldığı kadar kaliteli, coşkulu ve ayrıntılı değilmiş gibi hissediyorum. neden böyle? anlatabildim mi derdimi?

not: bu arada indirdiğim mp3'leri hep 320 kbps kalitesinde indiriyorum.


 
telefonunda dinlediğin şarkılar orijinal değilse ondan olabilir belki kalite eksikliği. radyoda ekstra kalite oluyor mu bilmiyorum açıkçası. ama mesela youtube'tan dinlemekle spotify'dan dinlemek arasında fark varmış. (benim kulağım o kadar hassas değil müziğe :))


  • nathanieltroy  (09.03.16 17:19:50) 
radyolar flac yada wav kullaniyodur büyük ihtimalle. bu formatlar kayipsiz olarak nitelendiriliyo yani mp3 boyuttan tasarruf edip kaliteden ödün verdiğin bi format


  • berginyonbaenre  (09.03.16 17:21:48) 
ayar yapılıyor radyoda, bası yükselt, tizi azalt gibi, ondandır. equalizer ile ayar yapabilirsin sen de. spotify'da var ayarlarda örneğin (mobil uygulamada var, pc'de yok sanırım).


  • whimsical  (09.03.16 17:22:54) 
Radyodan dinleyince daha reverb geliyordur. Bu kaliteli anlamina gelmez daha hoş anlamina gelebilir dinleyiciler için


  • rapon  (09.03.16 17:46:50) 
@whimsical: telefonumun ekolaysızırı yetersiz kalıyor, hangi uygulama ile yapabilirim?

@rapon: telefonda bunu yapamaz mıyım?
  • m e b  (09.03.16 17:55:07) 
@Jimmy: Quora linkindeki cevabı yazan gerçek Dave Hayne ise o adam Commodore'un mühendislerinden gerçek bir efsanedir.


  • zombi  (09.03.16 18:08:15 ~ 18:09:47) 
ulusal radyoların neredeyse tamamında ses; processor denilen sesi güçlendiren, basları geren, toparlayan cihazlardan geçiyor.
Omnia ve Orban Türkiye'de sık kullanılan başlıca processor markaları

  • werderweremem  (09.03.16 20:47:16 ~ 20:47:35) 
@m e b, telefonda yapmaya kalksan çok kalitesiz olur ya o.

eğer çok sevdiğin şarkıdan uğraşırım diyip de zevkine göre tonlar almak istiyorsan bilgisayarına adobe audition kurup, kafana göre ayar verebilirsin.
o program içinde compressorler de var. genelde vokalleri canlandırmaya yarıyor. sen komple şarkıyı farklılaştırabilirsin.
www.emusician.com gibi.

belli ki müzikte hassasiyetin var. o yüzden bilgisayarında bulunsun bu program.

kurcala kafana göre ekolayzırları, efektleri falan

(tabi bu program şarkıların teker teker altyapıları için uygun, sen komple şarkıyı sürükleyip atacağın için sağlıklı olmasa da haz alırsın diye düşünüyorum kurcalarken)
  • rapon  (10.03.16 16:12:45 ~ 16:15:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.