[]

Smart tv ile ne yapıyorsunuz?

Akıllı televizyonum yok, hiçbir şekilde de kullanmadım, tecrübe etmedim. Neyi kaçırıyorum, şu özellikleri kullanıyorum, bunlar yüzünden akıllı televizyon benim için çok önemli dediğiniz ne var?

40" full hd sony akılsız, dümdüz lcd televizyonum var, dahili uydu alıcısı bile yok, analog+dijital tuner var sadece ama teledünya kullandığım için tv arayüzünü hiç kullanmıyorum.

150$ civarına bir android box aldım, air mouse özellikli klavyeli kumandası ile birlikte. Android'in tüm esnekliğinden faydalanıyorum, Play Store gibi devasa bir uygulama kütüphanesine sahip sonuçta.

- Kodi ile dizi, film, spor vs. herşeyi halledebiliyorum, canlı tv, IPTV izliyorum.
- TuneIn ile radyo dinliyorum. YouTube, Netflix uygulamaları zaten var.
- Chrome ile internette gezinebiliyorum, hatta şu anda Logitech kablosuz klavye ile tv üzerinden yazıyorum. İstersem Firefox, opera, dolphin gibi istediğim tarayıcıyı kullanabiliyorum, akıllı tvlerin kendi tarayıcılarına bağımlı değilim.
- Webcam bağlı, Skype ile görüntülü görüşüyorum.
- Google Now ile sesli aramalar yapabiliyorum, hatta YouTube for TV ile tüm youtube aramalarını sesle yapabiliyorum.
- Bir tane gamepad aldım, beach buggy, dead trigger, respawnables, asphalt 8 gibi oyunları gamepad ile oynayabiliyorum.

Bunların dışında akıllı tv ile yapabileceğim neler var? El, kol hareketleri ile tvyi kontrol etmek, sesli komutlarla kanal değiştirmek gibi gereksiz özellikler haricinde. Tizen ve WebOS uygulama çeşitliliğini bilmiyorum ama Android kadar esnek olmadığını tahmin ediyorum.

 
Bi ara vardı akıllı tv kaldığım yerde. sadece YouTube'a bağlanıp video filan izlemek için kıllanıyordum. Sizin de yapabileceğiniz bir şey kalmamış gibi görünüyor.


  • allanpoe  (03.03.16 22:15:36) 
izliyorum mac olursa


  • partizan  (03.03.16 22:16:54) 
E seninki android zimbirtisiyla cok akilli olmus zaten. O dediklerinin bazılarını yapamıyor bile televizyonlar.


  • fever  (03.03.16 22:29:02) 
valla ben en çok o gereksiz dediğin şeyleri kullanıyorum. yani el kol ile hareketle ve sesle kanal değiştirme, ses açma kapama, kaynak değiştirme. bazen kumanda uzakta oluyor kalkmaya üşeniyorum direk sesle vs kontrol ediyorum bence en kullanışlı özelliği o.


  • sta  (03.03.16 22:32:03) 
en çok plex adlı programı kullanıyorum, baya vazgeçilmez oldu.
skype kullanıyorum görüntülü görüşmek için, rahat ve pratik oluyor.
tv, ses sistemine optik kablo ile bağlı, o yüzden güzel kalitede yüksek sesli müzik dinlemek istersem spotify'ı televizyonda açıyorum.
netflix, youtube kullanıyorum klasik olarak.
IPTV ile ilgilenmeye başladım ama takılmayan kanal bulamıyorum.

yani kısacası senin yaptıklarının aynısını yapıyorum.
  • king lizard  (03.03.16 22:41:43) 
@sta: Sesli komut özelliği sadece televizyonun dahili uydu alıcısı üzerinden yayın izlediğinde işe yaramıyor mu? Yani teledünya, digitürk gibi bir set-top box üzerinden izlediğinde kullanabiliyor musun?


  • neyehbe  (03.03.16 22:43:38) 
@neyehbe digiturkle kullanıyorum ben. işe yarıyor.


  • sta  (03.03.16 22:45:33) 
o aldigin kutu ile akilli yapmissin zaten.

browser özelligi adamakilli calisan bi tvye denk gelmedim daha. hep bi agir, zirt pirt cökmeler falan.

kendi adima cevap vereyim, uygulamalarla vakit geciriyorum genelde. netflix vesaire. bi de en cok kullandigim, youtube u telefondan kontrol edip tvde kullanmak. ama sen kutu almissin zaten o yüzden hoop döndük basa.
  • ben de  (03.03.16 22:47:06) 
Valla ben birtek digiturkplayden ingiltere ligini izliyorum. Baska da bi artisini gormedim.


  • nekolaytezla  (03.03.16 23:18:19) 
siz zaten akılsız tvnizi akıllı tv yapmışsınız?nexus play falan mı cihaznız?

akıllı tv nin saydıklarınız dışında nasıl bir özelliği olabilir merak ettim açıkçası,elektriksiz çalışana kadar yeni bir özellik gelmez.ha usb'ye hdd'ye kayıt falan var,tahminen sizde de vardır.
  • eksisozlukokuryazari  (04.03.16 00:45:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.