[]

Üst Komşuyu Nasıl rahatsız ederim?

Artık bu iş içinden çıkılmaz bir hal aldı. Uyku bile uyuyamıyorum. sabah 8 den gece 1'e kadar koşuyolar evin içinde. sürekli bambambam bam bam bam. oğlan çocuğu var çığlık atıp duruyor sürekli. arada sus diyolar basıyo yaygarayı bu sefer de 2 saat ağlıyor çığlık çığlığa.

planım: cep telefonumu tavana bantlayıp sesi son ses açayım diyorum. gece bunu yaparsam ses gider mi yukarı? artık kimse sikimde değil son ses hoparlörden de açabilirim ama haklıyken haksız duruma düşmek istemiyorum apartman genelinde.

sizin öneriniz varsa alırım.

 
Çocuğu durdurmaz bu yaptıklarınız maalesef, ebeveynler de durduramıyordur büyük ihtimalle; taşınabiliyorsanız taşının kurtulun.


  • diabolus79  (03.03.16 13:04:23) 
Elbette rahatsız edici bir durum ama duvaların ince olması üst komşunun sorunu değil. siz ancak uyarmakla üstünüze düşeni yapabilirsiniz. çocuğu bağalayacak halleri yok.

edit: ev almadan-kiralamadan önce bir gün evin içinde vakit geçirmek gerekli. dünyanın parasını verdiğiniz şeyi denemeden almak çok mantıklı bir durum değil zaten :) tecrübeyle sabit bir durumdur bu. böylece evin eksiklerini vesorunlarını görebiliyorsunuz.
  • janavarorion  (03.03.16 13:05:29 ~ 13:08:08) 
şöyle ki: çocuğu hiç uyarmıyorlar, 0. veya sadece bir odada tutsalar, 2 odada tutsalar neyse. 4 oda 1 salon. çocuğu durdurmak gibi bir çabaları yok ki.


  • jangbogo  (03.03.16 13:09:08) 
Ben de durdurmiyorum cocugumu valla. Size 1 rahatsizlik veriyorsa ebeveynlere 5 veriyor bu durum. Cep telefonu baglamaniz o cocugun uykusunu alamayip ertesi gunu daha huzursuz olmasina neden olur

En guzeli ahbaplik iliskisi kurup cocukla da yakinalsmak. Sozden anlayacak yastaysa siz de uyarabilirsiniz tatli dille

Yetiskin olsa tamam da cocuk ise durum degisir kisaca
  • la noix  (03.03.16 13:29:13) 
Komşunuza hiç söylediniz mi? En azından sizin yatak odanızın olduğu odaya almasınlar.
Bu tarz durumlarda ilk yapılması gereken kibarca durumu izah etmek. Ancak çocuğa yapabilecekleri kısıtlı, iyi bir eğitim verememişler.
2. ihtimal : trt1'den süper dadı'yı arayıp veledi terbiye etmek :p
  • kartallar yuksek ucar  (03.03.16 13:32:22) 
kiradalarsa ev sahipleriyle konuşun. yoksa gidip kendilerini uyarın. devam ederlerse dilekçe yazıyosunuz, zabıta geliyor, yaptırım uygulanıyor. ben de üst komşumdan rahatsızım, ekşiden biri zabıtaya şikayet ettik diye mesaj atmıştı bana.

kimse kimsenin çocuğunu çekmek zorunda değil.
  • nice tnetennba  (03.03.16 14:04:44) 
çocuk gerizekalı. 1-2 defa düzgünce uyardım anlamıyor. ailesi de uyarmıyor ki. hatta beraber koşuyolar. çocuk hiç durmuyor 10 dk bile. kimse yeter ya demiyor. hadi dediler diyelim basıyor yaygarayı auuuuuwwwwww diye.

dediğiniz gibi kimsenin çocuğunu çekmek zorunda değilim. en azından bu kadar çekmek zorunda değilim. hem çalışıyorum, hem okuyorum, akşam eve geldiğimde birazcık sessizlik istiyorum. insan gibi de kaç defa konuştum yok. nabıyım çocuk işte :PPPP deyip yolluyolar.
  • jangbogo  (03.03.16 14:21:43) 
ya hahaha bir insan evladını 4 oda evin ikisinde tutmak mantıklı geliyor mu size? oğlum evimiz 160 metrekare ama sen bu odaya hapissin... çocuk koşar, köpek olsa üst katınızda bütün gün pıtır pıtır tırnaklarından ses gelir, alt katta yaşlı biri varsa yükses tv sesi gelir. üst alt komşuya evde sürekli parti yapmadıkları sürece böyle günlük olaylardan gelen doğal sesler için bi şey diyemezsiniz.


  • freya  (03.03.16 14:31:35) 
allah kolaylık versin, kimseyi şımarık çocukla uğraşmak zorunda bırakmasın.
imkanın varsa taşın yoksa kulak tıkacı al.
yan komşum sürekli saçma sapan müzikler açan uyuz bir tip, çocukları doğsun son ses sadece bebeklerin sesini duyduğu freknstaki sesleri açacağım, düşünsün dursun bakalım neden ağlıyor bu çocuk diye.

çocuğun sesi umurumda değil onlarla ortak duvarın olmadığı otaya geçtim.
  • kuzey li  (03.03.16 14:36:05 ~ 14:39:56) 
@freya teşekkür ederim aydınlattığın için çünkü sadece 1 senedir apartmanda yaşıyorum. daha önce köpekli de, çocuklu da, yaşlı da üst katımızda oturmamıştı. özür dilerim, sen haklısın.

ya dalga mı geçiyosunuz, anlamıyo musunuz, öyle basit bi çocuk koşması olsa ne diyeceğim, ben de köpek baktım, çocuk baktım, üst katımızda çocuk da vardı, öğrenci de vardı böylesi olmadı. ben ikisinde tutsunlar demiyorum, yatak odanı kitlersin oraya girmez = sorun çözüldü.
  • jangbogo  (03.03.16 14:38:44) 
Çocuğu durdurmak ayrı, çocuğa bir birey gibi davranıp kendisine model olmak apayrı. Maalesef biz ikincisini toplum olarak başaramıyoruz. Bilmiyoruz. Doğamızda yok. İlla "alan benim, istediğimi yaparım" yaygarası. Veya "aman çocuğuma bir şey olmasın" mentalitesi.

O yüzden, kaç, kurtul. Ben öyle yapmıştım.
  • dessy  (04.03.16 08:12:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.