[]

kindle ve türkçe kitap

selamlar,

türkçe kitap okumak için kindle almak mantıklı mıdır? türkçe e-kitaplara erişim zor mudur?

teşekkürler.

 
yoo, gayet kitap dolu etraf.


  • devilred  (29.02.16 09:35:56) 
@horasyus

nerden atesledin?
  • baldur2  (29.02.16 09:55:52) 
(bkz: e-kitap servisi meritokrasi)

alın panpalar duacım olursunuz.

ben kindle aldıktan sonra basılı kitap okuyamaz oldum.
  • ayiadam  (29.02.16 09:59:03) 
Meristokrasinizde kaç kitap gözüküyor arkadaşlar?


  • adivar  (29.02.16 10:05:33) 
konuya yandan ilişerek sormak istiyorum, ben de almayı düşünüyorum çünkü.

kindle'a legal yoldan kitap satın alınıp atılmasının yöntemi nedir?
amazon'da türkçe yok sanırım, peki kitapyurdu vb. sitelerden alınanlar direkt yüklenemiyor mu? illa dönüştürme yapılması mı gerekiyor?

Not: meritokrasi tartışmalarına girmedim, girmek istemem.
  • spadram  (29.02.16 11:16:59) 
@spadram alabiliyorsun ama drm'i kaldırman gerekli. kaldırdıktan sonra da calibre ile uygun formata çevirip atman lazım. ee ben parasıyla aldım bunu bir ton uğraştım. drm removal programları da bir ton para istiyor. gider o zaman meritokrasi'den indiririm.


  • ayiadam  (29.02.16 11:25:10) 
@ayiadam eziyetmiş.

aslında müzik (spotify vb.) ve oyun (steam) konularında pratiklik sorunu çözüldü.
film/dizi ve e-kitap konusunda da bu pratikliğin sağlanması gerekiyor.
  • spadram  (29.02.16 11:38:37) 
yandex'te kamyon yüküyle ekitap dolaşıyor. bir link siliniyor, diğeri peydah oluyor.

ayrıa facebook'ta e kitabını paylaş adındaki grup çok faal. akademik çalışma yapmak isteyenlerin dahi kullandığı kaynaklar taranıp yükleniyor. bir kısım eski kitabın basılı halini bulmak mümkün olmadığı için elektronik hale çevrilmiş sürümü yayınlanıyor.

bir buçuk iki ay önce son senkron yaptığımda meritokrasi 4000e yakın kitap vardı.

not:yandex'te ya da facebook gruplarında pdf, doc, html hatta txt şeklinde kitaplar da bulunabiliyor. kindle bunları okuyorsa da ekitap keyfi almak mümkün değil bu formatlardan. biraz bilgisayar bilginiz varsa bu text dosyaları epub(kindle için mobi) formatına getirip keyifle okuyabilirsiniz.

sorunuza el cevap: evet mantıklıdır. ancak güncel kitapları kindle için kolaylıkla bulamayabilirsiniz. zira bir çoğu yok.
  • dahinnotha  (29.02.16 11:38:41) 
@spadram
amazonda epey bedava klasik roman var, onlari alabilirsin.

  • baldur2  (29.02.16 12:07:48) 
süper cevaplar :)

peki hangi kindle önerirsiniz? orta bütçeli ve çok ileri seviye fonksiyonları olmayan vs.
  • dracox  (29.02.16 12:16:52) 
@spadram pratiklik deyip de talep ettiğin şey tekelleşme farkında mısın:)tüketicinin tekelleşmeyi bizzat talep etmesi çok sevimli

@dracox paperwhite tavsiye ederim karanlıkta okuma işi diğeriyle çok zor. 3G'siz olsa da olur ordan kısabilirsin parayı. 3rd generation yerine 2nd generation alabilirsin. ama paran varsa 3Gyi de al bağımsız ve ücretsiz bir internet kaynağın olması iyi bişey bence.
  • yesil kod adli mahmut yildirim  (29.02.16 12:40:10) 
refurbished buldum, fiyatı da baya uygun ama paperwhite'dan farkı ne anlayamadım? nedir bunun modeli?

www.amazon.com
  • dracox  (29.02.16 12:43:24) 
@yesil kod adli mahmut yildirim

neden tekelleşme olacağını anlamadım. spotify tekel değil (apple music vb.), netflix tekel değil (hulu vb.), ha keza oyun kısmı bile tekel değil (origin vb.) .

sizin kastettiğiniz tekelleşme nedir? dediğim gibi legal-illegal tartışmasına girmek istemiyorum, herkesin kendi görüşüdür. ben sadece legal yollardan elektronik yayınların daha pratik ve çeşitli olmasını ümit ediyorum.
  • spadram  (29.02.16 13:00:16) 
linkte verdiğin ürün, benim bir buçuk yıldır kullanmakta olduğum ve tavsiye ettiğim paperwhite 2. ucuz olması refurbished olmasından. pw2'den bir farkını görmedim ne görsellerinde ne de özelliklerinde.

tüm e reader'larda olduğu gibi ekranı iyi, şarjı iyi. ekstra olarak wifi özelliği var ki bu sayede cihazına mail atarak kitap yükleyebiliyor, bilgisayarındaki bir makaleyi readability eklentisi ile kindle'a gönderebiliyorsun. wifi olması bu yönden iyidir.

ışık özelliği de çok işe yarar. yolculuklarda, ışık ortamının yeterli olmadığı yerlerde ve en çok da gece yatarken cihazı kullanmak için önemli bir özellik.

cihaz alırken wifi ve ışık özelliği işine çok yarar. gözardı etme.
bu günlerde ismini çok duyduğum kobo ereader'lar da kindle'ı aratmıyormuş. çok olumlu övgüler işittim. ona da bakabilirsiniz.
  • dahinnotha  (29.02.16 13:27:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.