[]

tasarım değişimi hakkında

mesela yine %99.8'lik kısım birbirini gaza getirerek yeni tasarım olmamış diyor.ama ben gayet beğendim.topluluğun hem fikir olduğu bir konunun aksini iddaa ederek marjinal olduğunu düşünen tiplerden değilim.gayet güzel olmuş renk tonajları,butonları dağılımı ve özellikle devamını okuyayım özelliği müthiş olmuş.tek beğenmediğim yönü mesaj butonu. görselliği daha ön planda olan bir şey olabilirdi.

mesela bu tasarım 2 yıl kullanıldıktan sonra bir anda daha farklı bir tasarıma geçsek şuan ki tepkilerin aynısı verilecek.bu çok komik ya.


yönetimin yaptığı en büyük hata yeni tasarıma geçileceğinin haberinini vermemiş olmasıdır.tasarım kötü değil sadece insanlar hazırlıksız yakalandı.


bu arada geçen hafta gs-ts maçında hakemin ts'ye verdiği penaltı ve özer'i oyundan atması dışında herhangi bir hatalı kararı yok.iyi geceler.


edit:bu arada ben sadece gece modu kullandığım için normal görünümü görmemiştim.beyaz olan facia.

 
tamam.


  • bigbadabum  (28.02.16 01:25:36) 
tabii ki


  • cevizlikarpuz  (28.02.16 01:29:14) 
Soru?


  • diffarensiyel  (28.02.16 01:31:00) 
Alakası yok, önceki tasarımı beta olduğundan beri kullanıyordum çünkü gerçekten güzeldi ama bu her hâliyle berbat, o font nedir öyle.


  • i was made for you  (28.02.16 01:37:24) 
gece modu güzel ancak beyaz olan çok fena...
ayrıca ekşi sözlük grisi gerçeğine saygısızlık.

  • late viper  (28.02.16 01:38:28) 
"material design" deniyor bu tasarım şekline, yeni trend bu. yakında başka siteleri de böyle görürseniz şaşırmayın :)


  • hayirsiz  (28.02.16 01:39:43) 
Ben "devamini oku"yu begenmedim. Fark edilmiyor bile. Entry bi anda kesiliyo gibi


  • la noix  (28.02.16 02:03:34) 
hakemin diger kartlari sebep degil sonuc. hakem maci cigrindan cikardiktan sonra oyuncular hakemi dovup kirmizi kart alinca, kirmizi kartlar dogru demek cok kolay bir sey. kartlar dogru tamam da o kartlarin sebebi ne acaba? verilen penalti yanlis, verilmeyen penalti yanlis.
sari kartlar yanlis, kirmizi kartlar yanlis.

turkiyede hakemler futbolculara dusmanmis gibi davraniyor. siktirgit amina kodugumun cocugu ifadesiyle suratinda, oyuncuya kirmizi kart gosteriyor. futbolcularin da payi var tabi, olay karsilikli. mesela sabri, ya bir futbolcu istisnasiz her pozisyona itiraz eder mi? ya hakemin tum kararlari mi hatali yahu? hepsi mi hatali? adam her pozisyonda hakeme itiraz ediyor ya. yani karsilikli bir hosgorusuzluk hakim,
  • baldur2  (28.02.16 03:49:17) 
ben de beğenmedim. ama alışmakla da alakalı. zamanında facebook'ta da böyleydi. hatırlıyorum da zaman tüneline geçmek için beklemiştim ve kimse de sevmemişti. ama şimdi eski hali olsa kullanmam.


  • tute  (28.02.16 03:54:44) 
Degisiklik oldugu icin kil olan biri degilim. Ancak tasarimi cok basarisiz buldum.
1) Renk secimi tek kelime ile facia. Gece modu renkleri idare etse de onda da karisiklik yaratan sikintili yerler mevcut.
2) Yer kullanimi, yazi boyutlari ve bosluklar cok kotu. Her sey tam bir curcuna. Esas icerik arka planda. Koca sayfada hepi topu 6-7 baslik ve 1-2 entry gozukuyor. Boyle bir icerik sitesi olabilir mi?
3) Basliklar ve navigasyon can sikici, kopuk.
4) Yeni tasarima gecis cok basarisiz. Her yer bugli. Farkli tarayicilarda yeterli test yapilmamis. Mobil komple bozuk.

Yani tasarimin en kritik noktalarindan hicbiri hakkiyla yapilmamis.
  • f_d  (28.02.16 05:14:50 ~ 05:16:46) 
Ben beğendim. Beyaz da güzel siyah da. Çoh iyi oldu çoh da güzel iyi oldu. Ama keşke dön bebeğim gibi bi seçenek olsaydı. Hatta goygoycular için direkt antik çalışır durumda olsa.


  • pshasha  (28.02.16 08:17:41) 
material design diyen arkadaş neye göre dedi ki. material design'a dair tek bir ortak nokta bile barındırmıyor?

ben bembeyaz arkaplanının birkaç ton griye çalması taraftarıyım. beta'nın grisi iyiydi, şuanki hali karanlıkta okutmuyor, gözüm ağrıdı dün gece. gece modu daha berbat.
  • tchuck  (28.02.16 08:38:06) 
ekşi sözlük yazı yazmak, okumak için olan bir site beyaz zemin nasıl bir kafayla seçilmiş bilmiyorum, iş yaparken biraz beyin hücrelerimizi çalıştırmalıyız bence.
beyaz zemine siyah yazılar harika göz sikici bir eylem..

devamını okuyalım kısmı da bilgi vermeyin artık bir cümle yazıp geçin demek oluyor sanırım, gerçi debe'ye girenlere bakınca bunu sever millet diye düşünüyorum.
  • pamuk helvalar cebe  (28.02.16 09:03:30) 
Leş. Sub etha butonu koymamış adam. Entryler arası üç tane reklam var. Başta reklam var yeri kötü. Altta reklam var yeri kötü. Bi başlığa baktık beş tane reklam gördük. Gece modunda daha reklamsız şimdilik. Bu haliyle mobilden girmem. Evde adblock ile girerim ancak.


  • hasmetizm 2046  (28.02.16 10:35:57) 
birbirini gaza getirmeyle alakası yok, siteye girdim ve hiçbir yorumu okumadan direkt "ekşi sözlük" başlığına berbat olmuş diye entry girdim. komple beyaz arkaplan nedir allasen? gözümü mahvetti. gece görüş modu keza çirkin. göz yormayan tek renk olsa ona da ihtiyaç kalmaz, twitter'ın gece görüş modu var mı mesela? hem minimalist olalım demişler (beyaz arkaplan, o fonttan bunu anlıyorum) hem de saçmasapan iki tasarım falan yapmışlar. sözlüğün ilk halindeki gri kötüydü ama mesela son dönemde kullanılan açık griyi çok seviyordum. olmamış ya. subetha'yı da göremedim, inşallah onu bırakmışlardır. ama mesela uzun entryler için devamını oku demeleri güzel olmuş.


  • rivulet  (28.02.16 10:58:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.