[]

ssd tavsiyesi hakkında

merhaba,

bilgisayarıma bir ssd almak istiyorum. 120 ya da bir boy büyüğünü alacağım. zira en çok kullandığım uygulamaları ve işletim sistemini ssd'ye kurup, kenarda dursun dediklerimi hdd'ye atacağım (cd sürücüsü yerine).

şuan bilgisayarımda zaten 120 gb veri var toplamda. Bu durumda kimi dosyayaları hdd'ye atmak şartıyla 120 gb işimi görecektir. peki performans konusunda sıkıntı yaşar mıyım? cd yerine takılmış hdd'nin dosya okuma yazma hızının düştüğünü biliyorum. göz ardı edilebilir mi sık kullanmadığım dosyalar için?

Visual studio kullanıyorum. ssd'yi .net kullanımı için istiyorum bilhassa. oyun ya da video editing yapmıyorum. biraz da photoshop var. office uygulamaları ve tarayıcı. genelde yaptığım işlemler bunlar.

2010 yılında almıştım bilgisayarımı, packard bell easynote tm85. ısınma sorunu oluşmaya başladı. ssd'ye zarar verir mi bu? çünkü önümüzdeki aylarda bilgisayarımı değiştireceğim ve ssd'yi ona takabilirim bu durumda.

sandisk almayı düşünüyorum. ev arkadaşım samsung evo aldı. memnun, tavsiye ediyor. sandiskler için en alt model ile üst model arasında çok performans farkı olduğunu söyledi. ne kadar fark eder? bilgisayarımın 3 gb ram.i, i3 işlemcisi var. en yüksek modelinden alsam bile tam kademe performans alamayacağımı düşünüyorum. samsung evo 120gb iyi bir tercih midir?

 
laptopda sandisk'in en alt model, masaüstünde onun üst modeli var. biri 120 gb, biri 1 tb. bir fark görmüyorum ben günlük kullanımda. sandisk hiç üzmedi beni depolamada.

ram de arttırırsanız daha götürür sizi. ama işlemci darboğaz yapar.

ssd performansına gelince, sata 3'se performans alırsınız.
  • passion rules the game  (27.02.16 12:27:12 ~ 12:29:22) 
şu adresten model kıyaslamasına bakabilirsiniz:

ssd.userbenchmark.com
  • sanal uyku  (27.02.16 12:51:49) 
şuan bilgisayarımda bulunan harddisk bu;
www.ebay.com

biraz da sorunlu kendisi. bad sector'u falan var, linux kurmuştum. biraz zarar verdim yanlışlıkla. ssd'ler ortalama 500mb okuma ve yazma hızına sahipler. verdiğim linkteki hdd ne kadar? 30mb mı? (300 mbps yazılmış bir yerde) yani minimum 8 10 kat okuma-yazma konusunda performans alacağım anlamına mı gelir bu?

ssd'yi sata 3 alacağım ama bilgisayarım sata 3 uyumlu mu bilmiyorum. nereden nasıl öğrenebilirim? anakartın ismi bu: Packard Bell EasyNote TM85
  • dahinnotha  (27.02.16 12:58:20 ~ 12:59:01) 
Sanırım HM55 chipset var ve sata 2 destekliyor olması lazım. Bu da sata 3 ün yarısı kadar hız artışı demek oluyor. Fakat her durumda HDD'den iyidir. Şu saatten sonra arşiv dışında HDD alınmaz. SSD de 250 altı alma derim. Emin olmak için speccyyi kullanabilirsin. Storage kısmında max tranfer mode olarak sata 2 veya 3 yazar. www.piriform.com


  • ukde  (27.02.16 16:29:21) 
teşekkür ederim. detaylı cevaplamışssınız.

evet, sata 2 imiş.

sandisk ultra II 120 ya da 240 gb almayı düşünüyorum. samsung evo 120 düşünebilirim ama kullandığım bilgisayar açısından performans çok değişmeyecek diye yorumladım söylediklerinizden. ne kadar ucuz o kadar iyi benim için.
  • dahinnotha  (27.02.16 18:08:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.