[]

spor yoneticiligi

merhabalar duyuru,

az sey bilen bi universite adayi olarak ygs puanimla erisebilecegim bolumlere bakinirken boyle bi bolum gozume carpti. Zaten spor tutkunuyumdur sadece haberim yoktu bolumden.

Marmara universitesinde 220 ygs ile yetenek sinavina girmeye hak kazanildigi ve yetenek sinavinin atletizm tipi oldugu yaziyor. Baska da bisi yazmiyor. Her zaman iyi bir sprinterdim ama bu sinav ne kadar zordur, nasil biseydir bilen goren var mi?

Bu bolumu hedef almali miyim, mulakatta cilgin sporcularla karsilasir miyim merak ediyorum. Yuksek lisans icin de avantajli bi bolum gibi, bolum hakkinda fikir de alabilirim yazmak isteyenden, tesekkurler opuyorum.

 
marmara'da ygs'si yüksek kişiler başvurur genelde. 220 alt barajdır ama 320 330 puanlı adamları görürsen şaşırma.

bölümü bitirip formasyon alınca şu an beden eğitimi öğretmeni olabiliyor (ileride değişir mi belirsiz)

sadece spor bazında değerlendirme olmuyor besyo giriş sınavlarında , çoğu üniversitede puan cok önemli. bazılarıda sadece sporcu lisansına göre değerlendirme yapıyor.
bazıları da hem sporcu lisansı hem ygs hem de parkurda alacağın dereceyi değerlendiriyor.

öğretmen olamazsan biraz sorunlu olur iş bulma konusunda. bu sene 250 300 spor uzmanı aldı gsgm ama tüm besyo mezunları başvurabildi uzmanlık için. ayrıca mülakatlı aldılar gsgm'ye.
  • ketcapli dondurma  (25.02.16 23:52:13) 
ben min 300 320 yapmis olurum. Yanlis hatirlamiyorsam marmara universitesinde ygs puani arti yetenek puani arti sporcu lisansi degerlendiriliyordu. Sporcu lisansindan bir puan alamayacak olmam islerimi cok zorlastirir mi boyle bir tabloda? Sansimi korkunc etkilemesse ise koyulmayi dusunuyorum kosu kobusunda. Bolum gayet uygun gorundu bana formasyon isi de avantajliymis. Parkur konusunda ayrintili bir bilginiz var mi acaba?


  • k dot  (25.02.16 23:59:59) 
ha yazmayı unutmuşsum türkiye'de 4-5 tane besyo bu bölümü sadece ygs'den tercih ile alıyor aklında olsun.


  • ketcapli dondurma  (26.02.16 00:00:16) 
marmara zor bi okul neden dersen yüksek ygsliler geliyor 300e yakın bir ygs yaparsan şansını deneyebilirsin.

marmara olmasada olur diyosan 4-5 tane deneme çöz gir ygsye puanına göre bakarız seni iyi bir hocaya yönlendiririm.
  • zlatanibrahimovic11  (26.02.16 00:01:33) 
Dostum sporcu geçmişin yoksa çok zor o bölüme girmen. Şu an baktım sporcu özgeçmişi istiyor. Çok zor dememin bir sebebi de bölümün istanbul'da olması abi 10 15 milyonluk şehir sonuçta. sınava gireni çok olur.

Dediğim gibi biraz uğraş isteyen bir şey bu yetenek sınavları. Ben 15 sene önce falan türkiye'de üç beş şehirde girmiştim sınava.her üniversitenin kendi parkurları oluyordu. kocaeli üniversitesi 7 tane branş koyarken akdeniz sadece futboldan sınav yapmıştı , aynı şekilde burdur'da 3000 metre koşu testi vardı 12 dakikada koşulacak.

bu sene belki marmara besyo giriş şartları değişebilir siz takip edin web sitesini. ayrıca halk eğitim kursları oluyor besyo hazırlık (beden eğitimi öğretmenleri ücretsiz kurs açıyor yani ders saati halk eğitim ödüyor öğretmenlere)

Neden bilmiyorum ama bu ara çok sınava giren oluyor , akdeniz'de 1000 kişi görmüştüm geçen sene.
  • ketcapli dondurma  (26.02.16 00:06:44) 
ygsde ham puan mi kastediliyor yokse yerlestirme mi bilmiyorum ama minimum yapacagim ham puan 300dur. Yerlestirme ise 340i falan buluyor sanirim. bugun merak edip kurcaladim, marmarada besyo icin yetenek sinavinda tonla branstan bahdediliyordu ancak spor yoneticiliginde sadece atletizm yazdigini hatirliyorum. Dedigim gibi net iyi bi kosucu oldugumu dusunuyorum ancak sporcu gecmisi isi var kesinlikle cok zor isin derseniz parkura ozellikle hazirlanmam, dediginiz gibi direk tercihle girecegim okullar da var zaten ama onceligim net olarak marmara


  • k dot  (26.02.16 00:15:04) 
marmara besyo türkiyedeki sayılı besyolardan biriymiş sanırım. lisedeki sıra arkadaşım orayı istiyordu. özel olarak burası bi branş istiyormuş diğer okullardan farklı olarak. genel olarak milli takımdakilerin girdiği okul, bölüm diye geçiyor. arkadaşım voleybolcuydu. ikinci lig a'da oynuyordu. anlattığına göre tek bir kulvar yokmuş. yüzme vs vs hepsi varmış. hatta onun bacağına kramp girince yüzmede elenip geçememişti. ygs'si 350 küsürdü. sonra anadolu üniye gitti. spesifik bi sorun olursa sor iletirim kendisine :)

ve evet sanıyorum ki çılgın sporcular seni bekliyor :)
  • canercuxy  (26.02.16 00:16:30) 
ygs ham puan kastediliyor hocam. yetenek sınavları için durum böyle.

tercihle yazarsan o zaman eklenmiş puan oluyor. ygs 5 den alıyordu sanırım bizim dönemimizdeki tm oluyor o da galiba tam bilgim yok sınav sistemi çok değişmiş.

yok sporculuğun iyidir ona bir şey diyemeyiz tabi ama birçok şart etkiliyor bu yetenek sınavını. ben zamanında 100 üzerinden 12 alanın öğretmenlik okuyup , 100 üzerinden 82 alıp antrenörlük okuduğumu biliyorum. (12 puan alan kız öss güzeldi bir de çok kız başvurmamıştı sınav için.tabi bu 2001'de falan oluyor.)
  • ketcapli dondurma  (26.02.16 00:29:12) 
@canercuxy ve beklenen korkunclu bilgi. besyo ve spor yoneticiligi yetenek sinavlari farkli gibi gorunuyor(umarim) ama soyledigin gibiyse ben kacarak uzaklasirim zaten en fazla :(

@ketcapli dondurma hocam bikac yil once sicip batirdigim sinavda ygs5im 295mis. Su an daha iyi durumdayim, 300 asilir ama marmara bana zor gibi gorunuyor tabii, yine de siteden yonergeleri takip edecegim :(
  • k dot  (26.02.16 00:37:45) 
marmara spor yöneticiliğinden mezun oluyorum. 5. senem. bu bölümden iş yok. onu unut. mezun olan bütün arkadaşlarım şu an ya fitness, futbol, basketbol vs eğitmenliği yapıyor ya da formasyon alıp kpss ile öğretmen olmaya çalışıyorlar. o da çok zor. ha ayrıca uzun yıllardır yaptığın bir branşın yoksa zaten fiziksel mülakatı geçemezsin. illa bu bölümü okuyacaksan mülakatsız olanları yaz bari.


  • xenophobe  (26.02.16 01:24:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.