[]

torrent cahilligi

daha once davetiye ile iki torrent sitesine uye oldum, biseyler indirdim falan filan. sonra ikisinden de dusuk upload/download oranindan dolayi banlandim.

simdi baska bi siteye uye oldum, biseyler indirmeye basladim. iniyo download hizi normal, ama upload hizi surekli 0. hic bir ayarla oynamadim. neden upload yapmiyo hic, kimse indirmedigi icin mi? oyleyse upload/download orani dusuk olani banlamak salakca degil mi?

upload(seed) yapabilmek icin ekstradan ayar mi cekmek gerekiyo?

*mac os'ta transmission kullaniyorum torrent seysi olarak ve artik banlanmak istemiyorum.

 
hic bisey acmadim:)

default ayarlar ne ise oyle biraktim.
  • nawres  (31.10.09 23:04:57) 
eskilerden kalma birşey indirdiysen normal aslında Son torrentlerden indir bir tane mesela boyutları çok küçük ama çok fazla indirilenlerden. Sürekli uploadı açık tut rahat et.


  • ocanal  (31.10.09 23:07:47 ~ 23:07:56) 
@ocanal

ayni durumdan suphelenip bugun son yuklenenlerden ve fazla indirilenlerden alakasiz bisey indirmeye basladim. ama ayni, hala 0 upload.
  • nawres  (31.10.09 23:09:51) 
şimdi download yapılıyor, upload nedir hacı yani upload olmazsa olmuyor mu ? anlamadım ki.


  • vurursa gol olur  (31.10.09 23:19:23) 
@vurursa gol olur

torrent'in felsefesi oyle:) sadece download olmuyor. cunku kullanicilar birbirilerinden indiriyor bi bakima dosyalari.

bu arada benim sorunumun cozumu, sebebi ne olabilir baska?
  • nawres  (31.10.09 23:23:45) 
@vurursa gol olur

kimse upload yapmazsa download da olmaz. tek yönlü düşünmemek lazım.p2p platformu adı üstünde.
  • ocanal  (31.10.09 23:24:43) 
yani sen x dosyasını download ediyorsun, bir de upload etmen lazım bişeyleri öyle mi ? ben bi ara office indirdiğim zaman download ediyordu yani ama hiç bir şey upload etmiyordum. kendi kendine mi upload ediyor.


  • vurursa gol olur  (31.10.09 23:34:09) 
@vurursa gol olur

senin upload yapman gerekmiyor. indirdigin kadari otomatikmen baskalarinin indirebilmesi icin paylasima aciliyor. bi bakima upload, ama tam olarak degil, seeding.
  • nawres  (31.10.09 23:46:09) 
firewall'unuz varsa o engelliyor olabilir belki.
port açık mı ona baksanız iyi olur. mac os'u da transmission'ı da bilmediğim için direk yönlendirme yapamayacağım bu konuda.
eski dosyalarda yapmayabilir çok fazla upload ama yeni indirdiğinizi de söylemişsiniz.
hangi tracker'ı kullandığınızı söyleseniz aslında. mesela arena-tr'de çatır çatır upload yapabilirken torrentleech'te upload yapmak ölümdür.
BloodGroove'un dediği gibi freeleech veya altın torrentler falan varsa onları da deneyin isterseniz.
her durumda upload yapmaması garip aslında ama bunları da göz önünde bulundurmak lazım.
  • sanal uyku  (01.11.09 00:02:20) 
arena-tr'den ve revolutiontt'den banlandim. sebebi de bu zaten. simdi storethe.net diye bi siteden indirmeye calisiyorum. gayet iyi iniyo. ama dedigim gibi, upload: 0kb/s

port da acik galiba.

"peer listening port: 51413 (port is open)" yaziyo ayarlarda.
  • nawres  (01.11.09 00:27:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.