[]

isim degistirmek

26 yaşındayım, ismimi hiç sevmedim, daha önce hiç adasimla bile karsilasmadigim eski bir ismim var.

Değiştirmeyi çok dusunmustum ergenken ama ailem pek sıcak bakmadı.

Sizce bu saatten sonra çok mu geç?

Bazen insan bu dünyaya bir kere geliyor mutlu olacağı şekilde yasamalı diyorum.

Bazen de üniversite bitmiş, iş hayatı başlamış herkes beni bu isimle tanımış, bu saatten sonra bu isim mevzuunu açıklamak benim için zor olacak. Kimse beni anlamayacak, çok kişi zaten ısrarla eski ismimi kullanmaya devam edecek...

İsim değiştirme konusunda sizin de fikirlerinizi merak ettim arkadaşlar, yorumlarınız için tesekkur ederim.

Bir de umut ismi bir kadın için nasıl bir isim?

 
geç değil ama umut ismi de güzel değil, kadın için de erkek için de.

yeni tanıştıklarına yeni isminle tanıtsan kendini, bir süre sonra zaten çevren yeni ismini kullanıyor olur.
  • devilred  (23.02.16 23:16:32) 
geç değil ama umut ismi de güzel değil, kadın için de erkek için de. +


  • 1adam  (23.02.16 23:19:29) 
benim bi arkadaş vardı adı mürşit idi. o da işte 30'una doğru adını değiştirip ulaş yaptırdı. kimse ulaş diye seslenmedi adama. ama yeni tanışacağın kişilerde işe yarar. kendini iyi hissettirir.
umut kötü isim bence. hayriye falan şu anki ismin galiba ondan iyidir ama yine de kötü. kadın için ultra kötü isim.

  • cekilmis gayfe  (23.02.16 23:20:59) 
çift isimli olarak kullanabilirsiniz, aklınızda kalmasın deneyin bence.
umut kulağa hoş geliyor ama psikolojik olarak biraz çaresiz hissettiriyor sanki. Erkeklere yakışıyor ama kadın için bilemedim.

  • firez  (23.02.16 23:23:29) 
rahatsız olduğun bir ismi niye kullanasın ki değiştir gitsin. eski ismini kullanmaya devam edenleri de takma kafana birkaç kez ikaz ettikten sonra alışır onlar da. umut ismi bence de güzel değil ama hangi ismi koyayım konusunda tavsiye alma bence sen ne olmak istiyorsan onu yap önemli olan senin benimsemen.


  • Kovacic  (23.02.16 23:25:19) 
çift isim +1 yeni tanıştıklarına ikincisini söylersin. çok güzel olur. umut olmasın. yaşını söyle de duyuru sana isim bulsun.


  • syabk  (23.02.16 23:28:46) 
Mutsuz ve ait hissetmedikleri için insanlar cinsiyet değiştiriyor. Eğer on yıldır aynı şeyi düşünüyorsanız vakit kaybetmeyin bence.


  • anarsika  (23.02.16 23:30:51) 
ismini bilmiyorum ama sevmiyorsan değiştir insanlar alışır bir yerden sonra ama adını umut koyma.


  • kuzey li  (23.02.16 23:31:17) 
çift isim yapacaksan old fashion isminle yenisi uyumlu olsun.
hayriye hülya
dürdane demet
safiye sera
miyase melisa
vs vs
  • cekilmis gayfe  (23.02.16 23:31:50) 
çift isim +1
umut -1

çift isim konusunda da sosyal hayatta sorgusuz sualsiz diğer isimle kendini tanıtıp, oradan devam edebilirsin. resmi hayatta da normal ismini kullanırsın. halamın da anneannemin de ismi nüfusta farklı fakat dünya üzerinde onlara o isimle hitap eden kimse yok, resmi daireler vs. dışında.
  • nawar  (23.02.16 23:45:52) 
Usame diye arkadaşım vardı.
Eleman bankaya girmiş, güvrnlikçi adını duyunca kimlik sormuş. Bizimki korkmuş tabi ulan bir şey mi var diye, sonra güvenlikçi kendi kimliğini çıkarmış onun adı da usame.

Bizim pederin kimlikte iki ismi vardı. Ayrıca annem ve diğer tüm akrabaların kullandığı bi ismi daha var ama kimlikte bu yazmıyor. Bunu bilmeyenler, annem babamdan bahsederken kim la bu adam diye şaşırıyordu, lan yoksa!? Falan gibi :)

Hayatın daha başındasın. Yeni girdiğin ortamlarda yeni ismini verirsin. Soran olursa da göbek adım bu, aslında bunu kullanıyorum falan gibi bi açıklama da yapabilirsin. Kimlikle şimdiye kadar kaydolduğun kurumlar, devlet daireleri falan sıkıntı yaşatabilir.
  • bigbadabum  (24.02.16 08:01:29) 
benim de ceylan diye bi arkadaşım vardı (erkek) bu eleman adını 27 sinden sonra murat olarak değiştirdi. yaklaşık bir sene içinde de yeni ismini kullanmaya başlamıştı herkes. biraz da sanırım sizin tavrınıza bağlı, eski isimle hitap etmeye devam edenlere sıkılıp yorulmadan yeni adınızı kullanmalarını söyleyebilecekseniz değiştirin gitsin. altı üstü bir isim sonuçta.

bu arada mahsuru yoksa ismi mesaj atabilir misiniz ya ben merak ederim böyle şeyleri :)
  • komsu komsunun nickine muhtactir  (24.02.16 12:59:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.