[]

Ütü hakkında düşünceleriniz ne, gerekliliği vs?

Niye yapılır, ypar mısınız, sorguladınız mı hiç?




 
Zaman zaman ütü yaparım. Özellikle giysiler yıkandıktan sonra gerekli olabiliyor. Kışın neyse de yazın tam bir işkence. Kimi giysiler kolay ütülenmiyor. Eğer bu işi sevmiyorsan gömleklerin üzerindeki kolay ütülenebilir yazısına dikkat et. Kolayca kırışmayacak bu tür gömlekler. Bir de gömleklerini ve pantolonlarını katlama, askıya asıp dolaba koy.


  • Traveller  (23.02.16 14:43:55) 
kırık yılın başında yaparım. o da artık giysi buruş buruşsa, askı telinin izi nal gibi belli oluyorsa vs. onun dışında hayır.


  • sir gawain  (23.02.16 14:47:02) 
Kırışık pantolon, gömlek vs. çok kötü gözüküyor. O yüzden ütü gerekli. Kalan yazacaklarım için traveller +1


  • nawar  (23.02.16 14:47:20) 
Ütü yaparım, sorguladım. Kumaş pantolon, gömlek kırışık giymeyi sevmem.


  • bigbadabum  (23.02.16 14:56:51) 
istisnalar tabii oluyor ama ütülememi gerektirmeyecek kıyafetler satın alıyorum. nevresim tarzı şeyleri ütülemiyorum, son bir yıl içinde gittiğim iş görüşmesi sayısı kadar gömlek / bluz ütüledim, hayat bana güzel.


  • freya  (23.02.16 14:57:55) 
Utulemiyorum ama bir sey cok kirismissa (ama lokal olarak, atiyorum sadece alt kismi kirismis) askiyla kapiya asip sac kurutma makinasiyla duzlestiriyorum :D


  • kuehles blondes  (23.02.16 15:12:18) 
vaktim ve sabrım olsa her şeyi ütülerim yıkamanın üzerine 2 kat daha temiz oluyor bence hijyenik anlamda.


  • bay b  (23.02.16 15:23:47) 
32 senelik hayatımda toplam 5-6 defa ütü yapmışımdır. 2 senedir de evliyim ama eşimin gömleklerini falan da ütülemem. üzerine kazak giyince kırışıklığı belli olmuyor zaten o yüzden kazak giydiriyorum. ütü çok lazımsa anneme ya da kayınvalideme yaptırıyorum.


  • sta  (23.02.16 17:28:34) 
hassas kumaşlı bir pantolon/etek/elbise veya gömlek söz konusuysa bence ütü gerekli, ama ben genelde kolay kolay kırışmayan tişörtler, gömlekler ve zaten doğası gereği pek de kırışmayan kazaklar giyiyorum. pantolonlarım da kot. bunları yıkadıktan sonra asarak kuruttuğum için zaten kırışık olmuyorlar pek. sonradan, katlamadan dolayı kırışmış olurlarsa giymek istediğimi ütülemek yerine de kırışmamış olanlardan bir tanesini giyiyorum, yani ütüleyeceğime başka bir şey giyiyorum. pek ütü yapmıyorum. ütü yapmayı sevmiyorum, ama belirli bir şey giyilecekse ve kıyafete ütü yapılması gerekiyorsa da ütüsüz olarak giymem/giydirmem.

bu konuda söyleyeceğim çok şey varmış. şaşırdım.
  • whimsical  (23.02.16 17:40:20) 
Iki yildir biraktim eksiklik hissetmiyorum.


  • eksi sozluk e bir daha geldim  (24.02.16 03:49:52) 
Zombi

senin şekilcilik,estetik anlayışına uygun değil diye mi iyi şeyler düşünmezsin.


bay b

nasıl temiz oluyor, yüksek ısı mikropları mı öldürüyor?



Ütünün ne kadar elektrik harcayıp ne kadar tüketici bir şey olduğunu da belirtmek gerek. Zaten yorumlar da aksi yönde değil genel olarak. Ve tabi ki zaman harcayıcı bir şey olması.
  • Cursed Chico  (25.02.16 12:26:33) 
gerektiğinde yaparım, hiç de üşenmem. eskiden toplu ütü seansları yapıyordum, gerekli gereksiz ne varsa ütülüyordum da son birkaç senedir onları bıraktım. ayrıca ütünün anında sonuç vermesine bayılıyorum, içimi rahatlatıyor o görüntü.


  • devilred  (25.02.16 12:29:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.