[]

Karmin nedir? Böcek mi yiyoruz gerçekten

Bu bilgi gerçek midir? Böyle büyük markalar bile açık açık yazıyor ürünlerinin üzerine. Karmin böcek esaslı bir boyar madde midir? Devlet buna nasıl göz yumar? Nasıl normal karşılanır?
Biz bunları yiyoruz, gerçekten olabilir mi böyle birşey?

tr.wikipedia.org

 
Evet. Yaygin olmasa da kullanilan bir boya, ama yemek ya da icmekten cok giyiyoruz.

Ornegin cocacola'da yok, oldugu iddia edilmesine ragmen.

www.coca-colaturkiye.com
  • nooneatall  (23.02.16 07:22:42) 
karminle yapılan üretim sürecinden haberim yok bilgili değilim ama sanırsam böceği alıp atmıyorlardır bir tür ekstre işlemi yapılıyordur.
fabrikaya üretim yapılan mandıra ürünlerini biliyorum, tarladan giden patatesi, havucu vs. biliyorum...(çünkü sülalem çiftçi hayvancı) yani o üretim süreçlerini görseniz o kadar ilaçla, pislikle hiç bişey yemezsiniz. muhtemelen salamın içindeki en zararlı olabilecek şey karmin de değildir. hatta o epey steril ve zararsız bile olabilir.
yine biyoloğum pek çok ilacın ve tıbbi ürünün üretim sürecinde zibilyon tane bakteri var türlü türlü hayvan var, usulüne uygun kullanılıyorlar.
  • niye ama  (23.02.16 07:32:33) 
böcee yıkıyolardır kesmeden önce .


  • anonymice  (23.02.16 07:46:32) 
Dogal. Organik. Boyle yazinca sorun yok ama bocek diyin oooo

Sen bi de vanilya aromasina bak nerden geliyo diye
  • la noix  (23.02.16 08:47:13) 
böcekleri kesip kanını akıtıyorlar.
(bkz: gerçek satanizm bu değil)

  • archmage mahmut  (23.02.16 09:05:30) 
Karmin nontoksik cok az katki maddesinden biri.

Böcek diyince abov. Ama daha dün fastfood ve islenmis etler icerisinde tavuk gagasi ve bacagi yerken sorun yok.
  • aynadakiyabanci  (23.02.16 09:28:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.