[]

Sekreter ne yapar?

Hakikaten sekreterin görev Tanımı nedir?

Tlf cevaplama
Fotokopi Fax
Arşiv
Çay ikramı
Görünürde Patron odası tozunu alma süpürme falan? (Extra olarak Web tasarımı yapıyorum hem pratik oluyor hem fazla fazla öğreniyorum)


Tüm ofisi vileda ile temizleme bulaşıklar duruma göre yemek
Wc temizliği dahil midir?

Utanmasalar cam sil balkon yıka da derler mi? Nedir yani bunun görevi?

 
Nerde çalıştığına göre değişiklik gösterip hepsini de kapsayabilir. Küçük bir patron şirketiyse farklı olur, kurumsal bir yerse çok daha farklı.


  • bigbadabum  (19.02.16 22:23:22) 
Küçük Patron şirketi


  • indescribable  (19.02.16 22:31:41) 
Aynen saydıklarını kapsar. Biten malzemeler için alışverişe gitmek de dahildir. Fakat küçük yer olduğu için, fazla da kalabalık bi yer değilse zamanla evin gibi benimsersin ve baştaki gibi zor gelmez.


  • megalomaniac  (19.02.16 22:48:05) 
Küçük patron şirketiyse isteyebilirler. Yine de sınırları koymak senin elinde.


  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (19.02.16 22:48:30) 
patron şirketindeki sekreterimiz hepsini yapıyordu web tasarım hariç
bir de cam sil balkon yıka olayı yoktu balkon olmadığındna olabilir, camlara ve ince temizliğe arada temizlikçi geliyordu
bunun yerine fatura kesme, ürün kargolama, ön muhasebe yapıyordu
  • niye ama  (19.02.16 22:48:45) 
küçük patron şirketi de olsa temizlik için personel bulunacağı varsayılabilir. çayı yapan başka biri varsa ikramı da o yapabilir, firma büyükse çaycıyı değil sekreteri ikramda tercih ederlerdi tabii. wc hiç olmamalı. (temizlikle ilgili hiç kimse yoksa toz almaktan wc temizliğine kadar sekretere kalacaksa başka.) en fazla herhalde şu olabilir: temizlik yapan personel vardır da beklenmedik anda misafir kahveyi masaya dökerse temizlikçiyi aramakla vakit kaybetmektense sekreter işe el koyabilir, falan.

sekreter, "secret" (sökre) ile ilgilidir, çok şey bilip açık etmeyendir, ama küçük patron bundan ne kadar haberdardır, o bilinmez.

bir de, sekreterin tecrübe ve öğrenim durumu önemli. patronun kriterlerini/beklentilerini kısmen de olsa değiştirmesini de sağlayabilir bence. söylenen her şeyi yapacağı izlenimi vermemeli.

ha, patronla sekreterden başka kimse ortamda yoksa, patronun yapacak hali yok ya, diyenler de çıkacaktır. doğrudur yanlıştır tartışılır.
  • tedirginlik hucresi  (19.02.16 23:41:38) 
bir de birleşmiş milletler genel sekreteri vardır ki görev tanımıyla aklını alır. aynı şekilde beyaz saray genel sekreteri de öyle.


  • diffarensiyel  (19.02.16 23:51:19) 
küçük patron şirketinde sekreterin görev tanımı:

sabah gelince çay suyu koyar
camları açıp kimse gelmeden yerleri vileda yapar
görünen yerlerin tozunu alır
gün boyu patronun emirlerine, telefona kapıya bakmaya, müşteriye çay vermeye hazır bekler, kendisine söylenenleri yapar
günde bi kere patron istemeden, tercihAn öğle yemeği üstüne çay götürür
bulaşıkları bekletmeden yıkar
akşam çıkmadan evvel tuvaleti araba fırçası ve çamaşır suyu kullanarak yıkar
  • kaledekiyalnizlik  (20.02.16 00:34:32) 
Her türlü telefon trafiği.
Ziyaretçi trafiği kontrolörü.
Görüşmelerde gerçek zamanlı not tutma becerisi.
Randevu tutma ikişer kez hatırlatma.
Yazışmalar için klavye kullanım becerisi.
Kurumsal kimliği gösteren bir numaralı eleman olma.
Düzgün iletişim becerisi ve uygun kılık kıyafet.
İkram. Eğer patron erkekse bu onu duygusal olarak ele geçirmeye de yarar. Yani sağ kolu olduğunuzu hatırlatır anlamında...
Bir numaralı iç istihbarat elemanı olmak.
Oratalığı düzenlemek ve hafif temizlik.

Sekreter eğer yapıyorsa tuvalet temizliğini ancak temizlikçi alınana kadar yapar. Sekreterin asıl görevi patronunun masasının ve istenirse diğer masaların tozunu almaktır. Bu temizlikçi varsa bile temizlikçiye bırakılmayabilir. Temizlikçi cihazları kırıp döker belgeleri kurcalar hırsızlık yapabilir vs. Temizlikçiye bu tür sorumluluklar verilmez. Sekreter patronunun güvenini kazandıkça sadece sorumluluk değil boru gibi yetki de kazanabilir. İyi bir sekreter en son işten çıkartılacak eleman sayılır.
  • neotunc  (20.02.16 01:28:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.